Διαβάστε πως το πρόσωπο αντανακλά την υγεία μας

Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά το πρόσωπό σου δεν αποτελεί τον καθρέφτη των συναισθημάτων μας απλά. Τα διάφορα σημεία του προσώπου μπορούν να

Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά το πρόσωπό σου δεν αποτελεί τον καθρέφτη των συναισθημάτων μας απλά. Τα διάφορα σημεία του προσώπου μπορούν να γίνουν χρήσιμος οδηγός της υγείας μας. Σίγουρα δεν μιλάμε για αποδείξεις αλλά για ενδείξεις υγείας αλλά καλό είναι να μπορείς να εξηγήσεις τις διάφορες αλλαγές.

Η μύτη συνδέεται με τους πνεύμονες:

1. Τα μακρυά λεπτά ρουθούνια αποτελούν σημάδι αδυναμίας του πνεύμονα και λιγότερης φυσικής αντοχής. Αν έχεις λεπτά ρουθούνια, ρίξτο στην άσκηση και στις βαθιές αναπνοές.

Advertisment

2. Τα πλατιά και φαρδουλά ρουθούνια δείχνουν ένα δυνατό πνευμόνι σε καλή φυσική κατάσταση και το άτομο που το έχει είναι δυναμικό, δραστήριο και με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

3. Μια κόκκινη βολβοειδής και λιπαρή μύτη μπορεί να κρύβει ένα πρόβλημα υψηλής αρτηριακής πίεσης, κάποιο καρδιακό νόσημα ή μια πιθανή διαταραχή του συκωτιού.

4. Ερεθισμοί και κόκκινα σημάδια στην κορφή της μύτης συνδέονται με προβλήματα του κυκλοφορικού.

Advertisment

5. Μικροί και ξαφνικοί πόνοι στην περιοχή της μύτη μαρτυρούν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.

6. Μια μαλακή και υγρή μύτη δείχνει υπερκατανάλωση αλκαλικών τροφών και ίσως μια πρησμένη καρδιά.

7. Συχνά φταρνίσματα είναι ένδειξη υπερβολικού σακχάρου στο αίμα.

Μάγουλα:

Σκαμμένα και βυθισμένα μάγουλα υποδεικνύουν αδυναμία του πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος. Ταυτόχρονα συνδέονται και με την κακή διατροφή που μπορεί να κάνεις, την υπερκόπωση και την αφυδάτωση.

Τα μάτια: αν τριβεις τα μάτιαυποφέρεις από στρε ή κάποιο καρδιακο πρόβλημα. Αν τα μάτια σου είναι κίτρινα, κάποιο ηπατικό πρόβλημα παραμονεύει. Αν τα μάτια σου είναι κόκκινα, το παράκανες με τις ασπιρίνες ή το αλκοόλ και το ξενύχτι. Αν η κοκκινίλα επιμένει, κοίταξε την καρδιά σου.

Το χρώμα της επιδερμίδας του προσώπου:

Γαλαζωπά, λευκά και κόκκινα στίγματα ή συχνό κοκκίνισμα σε όλο το πρόσωπο συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά, στη χολή ή ακόμα και κάποια εσωτερική φλεγμονή.

Πορτοκαλί και κίτρινη επιδερμίδα συνδέεται με [παθήσεις του συκωτιού, της σπλήνας και του παγκρέατος.

Πρασινωπή επιδερμίδα είναι ένδειξη προβλήματος στο συκώτι ή κάποιας μορφής καρκίνου.

Μια χλωμή επιδερμίδα είναι ένδειξη αδενοπάθειας ή αναιμίας.

Εμφανείς φλέβες στο πρόσωποκρύβουν μια πιθανή πάθηση της καρδιάς, του συκωτιού ή της ουροδόχου κύστης.

Η υπερβολική εφίδρωση του προσώπου συνδέεται με την υπερφαγία αλλά και τα προβλήματα της καρδιάς ή του κυκλοφορικού. Το διπλοσάγονο είναι σημάδι αυξημένης χοληστερόλης και λίπους. Ένα λεπτό και στενό σαγόνι συνδέεται με μειωμένη φυσική αντοχή.

Τα χείλια και το στόμα συνδέονται με το πεπτικό σύστημα:

Υπερβολικά ερυθρά χείλια δείχνουν στομαχικές διαταραχές ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι ρυτίδες πάνω από τα χείλια υποδεικνύουν ορμονικές και σεξουαλικές διαταραχές. Τα σκούρα χείλη συνδέονται με ηπατικές διαταραχές. Τα μοβ χείλη δείχνουν προβλήματα του κυκλοφορικού και καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες. Τα ροζ χείλη είναι σημάδι καλής υγείας και καλής φυσικής κατάστασης. Τα αφυδατωμένα και γεμάτα χαρακιές χείλη (ειδικά το κάτω χείλος) δείχνουν αδυναμία των σιαλογόνων αδένων ενώ τα ίδια συμπτώματα για το πάνω χείλος είναι σημάδι αναπαραγωγικού προβλήματος

Ρωγμές και ξηρότητα στην άκρη του στόματος δείχνουν έλλειψη βιταμινών και συγκεκριμένα της Β2 που συνδέεται με στομαχικές διαταραχές και ανεπάρκεια. Αν οι γωνίες του στόματος έχουν κλίση προς τα κάτω (σαν να λυπάσαι),υποφέρεις από παθήσεις του στομάχου.

Τα αραιά φρύδια είναι σημάδι κόπωσης του οργανισμού.

Όσον αφορά τα αυτιά, ο μικρός λοβός συνδέεται με το διαβήτη ενώ ένας κανονικός και μεγάλος λοβός είναι σημάδι καλής υγείας. Τα μικρά αυτιά είναι σημάδια αδυναμίας του συκωτιού. Τα πεταχτά αυτιά είναι δείγμα ατόμου που αντιδρά ενστικτωδώς και έχει πολύ συναισθηματική συμπεριφορά. Τα πολύ κόκκινα αυτιά (που δεν σταματούν να είναι κόκκινα) δείχνουν υπερλειτουργία του συκωτιού και κάποιο πιθανό πρόβλημα της σπλήνας. Αν τα αυτιά σου πιάνουν κερί αρκετά γρήγορα, μάλλον καταναλώνεις πολύ λιπαρές τροφές.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει
Ίλιγγος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι (Χρήσιμες ασκήσεις)
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας | 9 στους 10 αποφεύγουν τον οδοντίατρο λόγω υψηλού κόστους
Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση