Οι 5 ασκήσεις του Φαλούν Ντάφα

Μάθε τις 5 ασκήσεις του Φαλούν Ντάφα 1η άσκηση: Ο Φο εμφανίζει χίλια χέρια Βασικός κανόνας: Η άσκηση «Ο Φο εμφανίζει χίλια χέρια» επικεντρώνεται

Μάθε τις 5 ασκήσεις του Φαλούν Ντάφα

1η άσκηση: Ο Φο εμφανίζει χίλια χέρια

Βασικός κανόνας: Η άσκηση «Ο Φο εμφανίζει χίλια χέρια» επικεντρώνεται στο τέντωμα για να ανοίξουν όλα τα ενεργειακά κανάλια. Αφού κάνουν αυτήν την άσκηση, οι αρχάριοι είναι σε θέση να αποκτήσουν ενέργεια σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι πεπειραμένοι ασκούμενοι μπορούν γρήγορα να βελτιωθούν. Από την αρχή κιόλας αυτής της άσκησης, ανοίγονται όλα τα ενεργειακά κανάλια, επιτρέποντας έτσι στους ασκούμενους να ασκηθούν αμέσως σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Advertisment

Οι κινήσεις αυτής της άσκησης είναι πολύ απλές επειδή το Μεγάλο Τάο, κατά κανόνα, είναι απλό και μαθαίνεται εύκολα. Αν και οι κινήσεις είναι απλές, μακροσκοπικά, ελέγχουν πολλά από όσα γεννιόνται και αναπτύσσονται από το σύστημα καλλιέργειας στην ολότητά του. Κατά την εκτέλεση αυτής της άσκησης, αισθάνεται κανένας το σώμα του να θερμαίνεται, και δοκιμάζει τη μοναδική αίσθηση, ότι υπάρχει κάποιο πολύ ισχυρό ενεργειακό πεδίο.

Αυτό προκαλείται από το τέντωμα και άνοιγμα όλων των ενεργειακών καναλιών σε ολόκληρο το σώμα. Σκοπός της άσκησης είναι να ανοίξει το πέρασμα στις περιοχές όπου η ενέργεια έχει μπλοκαριστεί και να της επιτρέψει να κυκλοφορήσει ελεύθερα και ομαλά, να κινητοποιήσει την ενέργεια μέσα στο σώμα και κάτω από το δέρμα θέτοντάς την σε ζωηρή κυκλοφορία, και να απορροφήσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας από το Σύμπαν.

Συγχρόνως, ο ασκούμενος εισέρχεται γρήγορα σε κατάσταση, όπου περιβάλλεται από το ενεργειακό πεδίο της Ενεργειακής Άσκησης. Αυτή η άσκηση αποτελεί βασική άσκηση του Φάλουν Γκονγκ και γίνεται συνήθως πριν από τις άλλες ασκήσεις. Είναι μια από τις μεθόδους που ακολουθούνται για να ενισχυθεί η καλλιέργεια..

Advertisment

– Απόσπασμα από το βιβλίο Φάλουν Γκονγκ, του κ. Λι Χονγκτζί

2η άσκηση: Φάλουν σε όρθια στάση

Βασικός κανόνας: Αυτή είναι η δεύτερη σειρά ασκήσεων του Φάλουν Γκονγκ. Είναι ήρεμη άσκηση που εκτελείται σε όρθια στάση και αποτελείται από τέσσερις θέσεις στις οποίες κρατούμε αγκαλιασμένο το Φάλουν. Οι κινήσεις φαίνονται σχετικά μονότονες, και σε κάθε θέση πρέπει να στεκόμαστε για αρκετό χρόνο.

Οι αρχάριοι μπορεί αρχικά να αισθάνονται τα χέρια τους βαριά και να τους πονούν. Όμως, μετά την εξάσκηση θα αισθάνονται ολόκληρο το σώμα τους χαλαρό, χωρίς εκείνο το αίσθημα της κούρασης που αισθάνεται κάποιος μετά από χειρονακτική εργασία. Καθώς η συχνότητα και η διάρκεια της εξάσκησης θα αυξάνονται, οι ασκούμενοι μπορεί να αισθανθούν ένα Φάλουν να περιστρέφεται ανάμεσα στα δυο τους χέρια.

Η συχνή εκτέλεση της Άσκησης του Φάλουν σε όρθια στάση, θα επιτρέψει σε ολόκληρο το σώμα να ανοίξει εντελώς και θα ενισχύσει το Ενεργειακό Δυναμικό του. Η Άσκηση του Φάλουν σε όρθια στάση είναι περιεκτική μέθοδος καλλιέργειας για να αυξηθεί η σοφία, να αναβαθμισθούν τα επίπεδα και να ενισχυθούν οι Εξαιρετικές Δυνάμεις.

Οι κινήσεις είναι απλές, όμως τα οφέλη είναι μεγάλα, από αυτήν την τόσο περιεκτική άσκηση. Όταν την εκτελείτε, κάντε τις κινήσεις φυσικά. Πρέπει να έχετε επίγνωση ότι ασκείστε. Μην ταλαντεύεστε, αν και κάποιες ελαφρές κινήσεις είναι φυσιολογικές. Όπως και στις άλλες ασκήσεις του Φάλουν Γκονγκ, το τέλος αυτής της άσκησης δεν σημαίνει και τέλος της εξάσκησης, επειδή το Φάλουν δεν σταματά ποτέ. Η διάρκεια παραμονής στην κάθε θέση, μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, όμως, όσο μεγαλύτερη είναι αυτή τόσο καλύτερα.

– Απόσπασμα από το βιβλίο Φάλουν Γκονγκ, του κ. Λι Χονγκτζί

3η άσκηση: Διαπερνώντας τις δύο άκρες του Σύμπαντος

Βασικός κανόνας: Αυτή η άσκηση χρησιμεύει για να γίνει ανταλλαγή και ανάμιξη της συμπαντικής ενέργειας και της ενέργειας που βρίσκεται μέσα στο σώμα. Μεγάλη ποσότητα ενέργειας αποβάλλεται από το σώμα και προσλαμβάνεται από το Σύμπαν. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο ασκούμενος μπορεί να αποβάλει την παθογόνο και μαύρη Ζωτική Ενέργεια από το σώμα του και να προσλάβει πολλή ενέργεια από το Σύμπαν.

Έτσι το σώμα του μπορεί να εξαγνιστεί και να φθάσει γρήγορα στην κατάσταση του «αγνού-λευκού σώματος». Επιπλέον, με την εκτέλεση των κινήσεων των χεριών αυτής της άσκησης, διευκολύνεται το «άνοιγμα της κορυφής του κεφαλιού» και ξεμπλοκάρονται οι δίοδοι της ενέργειας στη βάση των ποδιών. Πριν κάνετε την άσκηση, φανταστείτε τον εαυτό σας σαν δύο μεγάλα κενά βαρέλια, που στέκονται όρθια ανάμεσα στον ουρανό και την γη, και επίσης, γιγαντιαίο και ασύγκριτα ψηλό.

Με την ανοδική κίνηση των χεριών, η Ζωτική Ενέργεια που βρίσκεται μέσα στο σώμα, βγαίνει από την κορυφή του κεφαλιού και κατευθύνεται προς το Ζενίθ του Σύμπαντος ενώ με την προς τα κάτω κίνηση των χεριών, βγαίνει από την βάση των ποδιών και κατευθύνεται προς το Ναδίρ του Σύμπαντος. Ακολουθώντας τις κινήσεις των χεριών, η ενέργεια επιστρέφει στο εσωτερικό του σώματος και από τα δύο άκρα του Σύμπαντος και στη συνέχεια εκπέμπεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επαναλάβετε τις κινήσεις εννέα φορές εναλλάσσοντας τα χέρια. Στην ένατη φορά, κρατήστε το αριστερό χέρι (δεξί για γυναίκες) πάνω και περιμένετε την άφιξη του άλλου χεριού. Κατόπιν, και τα δύο χέρια κινούνται προς τα κάτω παράλληλα, φέρνοντας την ενέργεια στο Ναδίρ και έπειτα πίσω στο Ζενίθ, μέσα από το σώμα. Αφού κινηθούν τα χέρια πάνω-κάτω εννέα φορές, η ενέργεια επανέρχεται στο σώμα.

Στη συνέχεια περιστρέψτε το Φάλουν στην κάτω κοιλιακή χώρα, τέσσερις φορές, κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού (κοιτάζοντας από μπροστά), για να περιστραφεί η ενέργεια που βρίσκεται έξω από το σώμα και να οδηγηθεί εκ νέου μέσα στο σώμα. Συνδέστε και τα δύο χέρια για να τελειώσει η άσκηση. Δεν τελειώνει όμως η εξάσκηση.

– Απόσπασμα από το βιβλίο Φάλουν Γκονγκ, του κ. Λι Χονγκτζί

4η άσκηση: Ο Ουράνιος Κύκλος του Φάλουν

Βασικός κανόνας: Αυτή η άσκηση επιτρέπει στην ενέργεια του ανθρώπινου σώματος να κυκλοφορήσει σε ευρύτερες περιοχές. Αντί να περάσει μόνο μέσα από ένα ή περισσότερα κανάλια, η ενέργεια κυκλοφορεί από ολόκληρη την Γιν πλευρά του σώματος προς την Γιάνγκ πλευρά συνεχώς. Αυτή η άσκηση είναι κατά πολύ ανώτερη από τις συνηθισμένες μεθόδους ανοίγματος των ενεργειακών καναλιών ή από τη μεγάλη και τη μικρή ουράνια κυκλοφορία.

Είναι άσκηση του Φάλουν Γκονγκ μέσου επιπέδου. Βασισμένη στις τρεις προηγούμενες σειρές ασκήσεων, η άσκηση αυτή αποσκοπεί στο βαθμιαίο άνοιγμα όλων των ενεργειακών διόδων σε ολόκληρο το σώμα (συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου ουράνιου κυκλώματος), ώστε η ενέργεια να κυκλοφορήσει ελεύθερα σε ολόκληρο το σώμα από την κορυφή ως τα νύχια. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτής της άσκησης είναι το ότι χρησιμοποιείται η περιστροφή του Φάλουν για να αποκατασταθούν όλες οι ανωμαλίες του ανθρώπινου σώματος, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα, το μικρό Σύμπαν, να επιστρέψει στην πρωταρχική του κατάσταση και η ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα και ομαλά.

Ευρισκόμενος σε αυτή την κατάσταση, ο ασκούμενος έχει φθάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο καλλιέργειας του Νόμου του Τριπλού Κόσμου. Όσοι έχουν ανώτερη Εγγενή Ποιότητα μπορούν να αρχίσουν να καλλιεργούνται σύμφωνα με τον Μεγάλο Νόμο. Από αυτή τη στιγμή, το Ενεργειακό Δυναμικό και οι Εξαιρετικές Δυνάμεις τους θα αυξηθούν εντυπωσιακά. Κάνοντας αυτήν την άσκηση, κινήστε τα χέρια και συντονιστείτε με τον Ενεργειακό Μηχανισμό. Εκτελέστε κάθε κίνηση χωρίς να βιάζεστε, αργά και ομαλά.

– Απόσπασμα από το βιβλίο Φάλουν Γκονγκ, του κ. Λι Χονγκτζί

5η άσκηση: Ενισχύοντας τις Θεϊκές Δυνάμεις

Βασικός κανόνας: Η άσκηση «Ενισχύοντας τις Θεϊκές Δυνάμεις» είναι ήρεμη άσκηση καλλιέργειας στο Φάλουν Γκονγκ. Είναι άσκηση για πολλές χρήσεις προορισμένη να ενισχύσει τις Θεϊκές Δυνάμεις κάποιου (συμπεριλαμβανομένων των Εξαιρετικών Ικανοτήτων) και το Ενεργειακό Δυναμικό του, στρέφοντας το Φάλουν με τις κινήσεις των χεριών του Φο.

Αυτή είναι άσκηση ανώτερη του μέσου επιπέδου και αρχικά ήταν άσκηση απόκρυφη. Προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όσων ασκούνται σε ουσιαστική βάση, παρουσιάζω δημοσίως αυτή τη μέθοδο καλλιέργειας, ώστε να σωθούν όσοι ασκούμενοι είναι προκαθορισμένο να σωθούν. Αυτή η άσκηση απαιτεί κάθισμα σε στάση οκλαδόν. Η στάση του πλήρους λωτού προτιμάται αν και στην αρχή είναι αποδεκτή και η στάση του μισού λωτού. Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης, η ροή της ενέργειας είναι ισχυρή και το ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει το σώμα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Τα χέρια κινούνται ακολουθώντας τον Ενεργειακό Μηχανισμό που έχει εγκαταστήσει ο Δάσκαλος.

Όταν αρχίζουν οι κινήσεις των χεριών, η καρδιά ακολουθεί την κίνηση των σκέψεων. Καθώς ενισχύετε τις Θεϊκές Δυνάμεις, κρατήστε το νου σας κενό, συγκεντρώνοντας ελαφρά την προσοχή σας στις παλάμες. Θα αισθανθείτε το κέντρο των παλαμών θερμό, βαρύ, ηλεκτρισμένο, μουδιασμένο, σα να κρατάτε βάρος, και άλλα παρόμοια. Πάντως, μην ακολουθήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις αισθήσεις με νοητική παρέμβαση, απλώς αφήστε να συμβούν από μόνες τους. Όσο περισσότερη ώρα παραμένουν σταυρωμένα τα πόδια, τόσο καλύτερα, και αυτό εξαρτάται από το πόσο αντέχει κανένας.

Όσο περισσότερη ώρα κάθεται κάποιος, τόσο πιο εντατική είναι η άσκηση και τόσο γρηγορότερα αυξάνεται η ενέργειά του. Κάνοντας αυτήν την άσκηση, μην σκέφτεστε τίποτα – δεν υπάρχει νοητική προδιάθεση – και μπείτε απαλά σε κατάσταση ηρεμίας. Από το δυναμικό στάδιο που είναι φαινομενικά ήρεμο όχι όμως Βαθιά Ηρεμία με συνειδητό νου, εισέρχεστε βαθμιαία στην κατάσταση Βαθιάς Ηρεμίας αλλά με συνειδητό νου (Ντινγκ). Πάντως, η Κύρια Συνείδησή σας πρέπει να γνωρίζει ότι ασκείστε.

– Απόσπασμα από το βιβλίο Φάλουν Γκονγκ, του κ. Λι Χονγκτζί

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση