Ενεργειακός εξαγνισμός του χώρου: Φυσικές τεχνικές

Οι πιο απλές τεχνικές είναι αυτές που μας δίνει η μητέρα φύση. Ο ήλιος, το νερό, ο αέρας και η γη είναι πολύ καλά

Οι πιο απλές τεχνικές είναι αυτές που μας δίνει η μητέρα φύση. Ο ήλιος, το νερό, ο αέρας και η γη είναι πολύ καλά καθαριστικά.

Αφήστε τον ήλιο να επισκεφτεί το σπίτι σας:

Advertisment

Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παντζούρια και αφήστε τις ευεργετικές θεραπευτικές ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν στο χώρο σας. Όσο πιο πολύ φως μπαίνει στο σπίτι σας, τόσο πιο πολύ εξαγνίζεται. Το ιδανικό είναι οι ακτίνες του ήλιου να εισχωρούν άμεσα στο μπάνιο σας στην κουζίνα σας και στην κρεβατοκάμαρά σας.

Αφήστε τον αέρα να μπει σε κάθε γωνιά:

Ανοίξτε τα παραθυρά σας και δημιουργήστε ένα τέτοιο κλίμα ώστε να κάνει ρεύμα μέσα στο σπίτι σας. Εάν χρειαστεί ανοίξτε και την εξώπορτα. Σε περίπου 30 λεπτά ο αέρας που φυσάει θα έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Δεν πειράζει καθόλου όμως αν τον αφήσετε και περισσότερο ή και όλη τη μέρα.

Advertisment

Ρίξτε νερό για να ξεπλυθούν οι “βρομιές”

Ένα καλό σφουγγάρισμα πάντα βοηθάει στον ενεργειακό καθαρισμό. Για μέγιστα αποτελέσματα όμως θα πρέπει να πλύνετε και τους τοίχους γιατί όπως είπαμε η ενέργεια αποτυπώνεται και εκεί. Πλύνετε και όποια έπιπλα είναι δυνατόν να πλυθούν.

Βάλτε τη Γη στο σπίτι…

Τα χαλίκια, η άμμος, οι πέτρες και κάθε τι που έρχεται κατευθείαν από τη γη, τείνει να απορροφά τις αρνητικές ενέργειες του χώρου.

Βάψτε το σπίτι σας

Και ο πιο δραστικός (από τους παραπάνω) καθαρισμός του χώρου είναι το βάψιμο. Το βάψιμο δεν θα σβήσει φυσικά τα ενεργειακά αποτυπώματα, αλλά τουλάχιστον θα μειώσει την ισχύ τους. Γι αυτό πάντα είναι καλό όταν αλλάζετε σπίτι να το βάφετε απαραιτήτως ακόμα κι αν είναι σχετικά φρεσκοβαμμένο. Το τακτικό βάψιμο θα βοηθήσει σημαντικά στην ανανέωση της ενέργειας

Τέλος, ο ανώτερος από όλους τους καθαρισμούς είναι αυτός της φωτιάς, αλλά ας μη βάλουμε καλύτερα φωτιά στο σπίτι μας… Ωστόσο μπορείτε να ανάβετε κεριά ή ρεσό σε τακτική βάση.

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση