Φυσική Ασπίδα

Η Φυσική ασπίδια είναι η απλούστερη δυνατή τεχνική. Την κάνουμε όλοι μας ασυνείδητα όταν θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από ένα “εχθρικό” για

Η Φυσική ασπίδια είναι η απλούστερη δυνατή τεχνική. Την κάνουμε όλοι μας ασυνείδητα όταν θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από ένα “εχθρικό” για μας περιβάλλον.

 

Advertisment

Αυτό που κάνουμε είναι απλώς να σταυρώσουμε τα χέρια μας και τα πόδια μας. Η στάση αυτή, περιορίζει τη ροή της ενέργειας από και προς εμάς και είναι αυτό που στη γλώσσα του σώματος ονομάζουν αμυντική θέση.

Ωστόσο, μπορούμε να επεκτείνουμε και να τελειοποιήσουμε αυτή τη τεχνική με δύο μικρές παραλλαγές.

1η παραλλαγή

Advertisment

Σταυρώνουμε τα πόδια κανονικά. Τα χέρια μας ωστόσο, αντί να τα σταυρώσουμε, απλά δένουμε τα δάχτυλα μεταξύ τους και τα ακουμπάμε πάνω στο ηλιακό μας πλέγμα (μία παλάμη πάνω από τον αφαλό) Σε αυτή τη περίπτωση περιορίζουμε ακόμα περισσότερο τη ροή της ενέργειας αποδυναμώνοντας την έξοδό της από το ηλιακό πλέγμα.

2η παραλλαγή

Δεν σταυρώνουμε ούτε τα χέρια, ούτε τα πόδια, αλλά απλά κλείνουμε τις παλάμες μας σε γροθιές βάζοντας τον αντίχειρα μέσα στη γροθιά. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε το κύκλωμα της ενέργειάς μας με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η διάδρασή μας με το περιβάλλον μας.

Πλεονεκτήματα της τεχνικής

Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι ότι είναι πολύ εύκολη, δεν έχει κανέναν όρο ή προϋπόθεση για να την εφαρμόσει κανείς και είναι άμεσης δράσεως.

Μειονεκτήματα της τεχνικής

Το κύριο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής, είναι ότι ένας ισχυρός αντίπαλος, μπορεί εύκολα να μας τη λύσει κάνοντάς μας ασυνείδητα να αλλάξουμε τη στάση του σώματός μας και να είμαστε εκ νέου εκτεθειμένοι…

Επίσης, είναι δύσκολο να τη διατηρούμε συνεχώς εφόσον μπορεί να χρειάζεται να κινούμαστε ή να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση