Το ουράνιο τόξο της ενεργειακής ιατρικής

Πλησιάζει η μέρα όπου όλοι θα συνειδητοποιήσουμε πώς αυτό που μας κρατάει στην ζωή δεν είναι η μάζα,η ύλη της τροφής αυτή καθαυτή,αλλά η

Πλησιάζει η μέρα όπου όλοι θα συνειδητοποιήσουμε πώς αυτό που μας κρατάει στην ζωή δεν είναι η μάζα,η ύλη της τροφής αυτή καθαυτή,αλλά η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που περιέχεται σ αυτήν.

Κάθε τροφή έχει τη δική της ξεχωριστή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια να προσφέρει,καθώς η υγεία και η ζωή στο σώμα μας αναδημιουργούνται….ξαναχτίζονται….μέρα με την μέρα μετά από μια αδιάκοπη διαδικασία.
Kάθε τροφή έχει την δική της συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία.
Η μοναδικότητα της κάθε τροφής αντιπροσωπεύεται και από το χρώμα της.
Το καρότο είναι ίσως το πιο ισορροπημένο λαχανικό που υπάρχει.Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να το χωνέψουν ή να αφομοιώσουν το καρότο ή το καροτόζουμο.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ενέργεια του καρότου είναι απόλυτα συμβατή με τον ανθρώπινο οργανισμό,κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο χρώμα του καρότου.
Πολλοί άνθρωποι έχουν ωφεληθεί απ τις ευεργετικές του επιδράσεις στο σώμα τους.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να περιγράψουμε ένα πλήρες φάσμα χρωμάτων και αντίστοιχων τροφών.Υπάρχουν τα λευκά λάχανα,υπάρχουν τα μοβ παντζάρια,τα πορτοκαλί καρότα,τα πράσινα μαρούλια,η λευκή παστινάκη,οι κόκκινες πιπεριές,οι κίτρινες κόκκινες ντομάτες,το πράσινο σέλινο και πολλά άλλα,ένα ολόκληρο χρωματικό φάσμα λαχανικών,απ τα οποία μπορείτε να φτιάξετε κάθε δυνατό συνδυασμό σαλάτας.

Advertisment

θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε ΣΑΛΑΤΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.

Βέβαια δεν μπορείτε να έχετε όλα τα χρώματα του φάσματος σε μια μόνο σαλάτα την ίδια στιγμή,αλλά στις σαλάτες μιας εβδομάδας μπορεί να αντιπροσωπεύεται όλο το ουράνιο τόξο,με όλη την αντίστοιχη ποικιλία θρεπτικών συστατικών που μας είναι απαραίτητα.
Το λευκό λάχανο περιέχει διαφορετικά χημικά στοιχεία απ το κόκκινο λάχανο,τα χρειαζόμαστε λοιπόν και τα δύο.
Εδώ θα ήθελα να ανοίξω μια παρένθεση και να αναφέρω κάτι για το πράσινο λάχανο

ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 40% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ,γι αυτό μην πετάτε τα εξωτερικά φύλλα,χρησιμοποιήστε τα.
Όταν επιλέγετε μαρούλι επιλέξτε όσα έχουν πιο σκούρο πράσινο χρώμα.Τα πράσινα φύλλα είναι οι θεραπευτές του οργανισμού μας.Περιέχουν χλωροφύλλη,καροτίνη και ασβέστιο,απαραίτητες ουσίες όταν ο οργανισμός προσπαθεί να αναρρώσει.
Όταν μιλάμε για σαλάτες πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας Ττα βλαστάρια. Τα βλαστάρια είναι πολύ πλούσια σε πυρίτιο,όπως φανερώνει και η γυαλιστερή λεία επιφάνεια του κοτσανιού τους.
Μην ξεχνάτε πως τα βλαστάρια προέρχονται από σπόρους που περιέχουν όλα τα απαραίτητα για την ζωή στοιχεία και όταν οι σπόροι αυτοί αρχίζουν να βλασταίνουν(συνήθως σε πέντε ως επτά μέρες)είναι πλούσιοι σε βιταμίνες ,ιχνοστοιχεία,ένζυμα και προσταγλανδίνες.Βάλτε τα στο ψυγείο και θα σταματήσουν να μεγαλώνουν.

Το φως είναι απαραίτητο για την σύνθεση της χλωροφύλλης που υπάρχει στα πράσινα λαχανικά,στα μικρά φυλλαράκια των βλασταριών.Τα βλαστάρια βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου περισσότερο από κάθε τι άλλο,επειδή διαθέτουν τη σωστή ποσότητα ινών.

Advertisment

βιβλιογραφία…dr.Bernard Jensen φυσικές τροφές που θεραπεύουν.

e-naturetalks.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση