, ,

Εναλλακτικό…. αδυνάτισμα!

Η φύση και οι εναλλακτικές θεραπείες κρύβουν το μυστικό για το μόνιμο αδυνάτισμα, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στη ρίζα του με επτά διαφορετικούς τρόπους. Γιατί

Η φύση και οι εναλλακτικές θεραπείες κρύβουν το μυστικό για το μόνιμο αδυνάτισμα, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στη ρίζα του με επτά διαφορετικούς τρόπους.

Γιατί δεν χάνουμε κιλά κάνοντας δίαιτα;

Advertisment

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και διαφορετικές: έλλειψη αυτοεκτίμησης, φόβος μπροστά στην αλλαγή, κατάθλιψη, όλα οδηγούν στο να θεωρούμε το φαγητό λύση.

Αφήνοντας στην άκρη τις ακραίες δίαιτες και την εξαντλητική άσκηση, διάλεξε έναν από τους φυσικούς τρόπους που σου προτείνουμε για να χάσεις τα περιττά κιλά και να νιώσεις πάνω από όλα καλά με τον εαυτό σου.

Οραματισμός:

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το αδυνάτισμα ξεκινά από το μυαλό. Πρώτα πρέπει να το πιστέψετε και να το θελήσετε πραγματικά. Με τον οραματισμό μπορείτε να μειώσετε την επιθυμία σας για φαγητό, να μάθετε το σώμα σας να χρειάζεται λιγότερη τροφή, να βρείτε τη διατροφή που σας ταιριάζει και να ενισχύσετε τη θέλησή σας να την ακολουθήσετε πιστά. Κι όπως σε όλα τα πράγματα, το στοιχείο-κλειδί είναι η επιμονή.
Αφιερώστε κάθε μέρα μερικά λεπτά στον οραματισμό σας. Καθίστε σε ένα ήσυχο μέρος, κλείστε τα μάτια σας και συγκεντρωθείτε.
Φανταστείτε τον εαυτό σας όπως θα θέλατε να είναι, αφήνοντας στην άκρη τις αμφιβολίες και τα άγχη.
Ξεχάστε την τωρινή σας εμφάνιση και οραματιστείτε το σώμα σας με το ιδανικό του βάρος. Δείτε τον εαυτό σας με μαγιό ή με εκείνο το εφαρμοστό φόρεμα που τόσο θα θέλατε να φορέσετε.

Advertisment

Συνθέστε αυτές τις σκηνές με κάθε λεπτομέρεια, σαν να συμβαίνουν τώρα, όχι στο μέλλον. Χρησιμοποιήστε στον οραματισμό σας ζωντανά στοιχεία, όπως χρώματα και ήχους, βλέποντας τον εαυτό σας σε διάφορα στιγμιότυπα, πάντα με μια λεπτή σιλουέτα που τραβάει τα βλέμματα.
Με τον οραματισμό το υποσυνείδητο εκπαιδεύεται να αναζητάει τρόπους για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να επικεντρώνεστε μόνο στο θετικό αποτέλεσμα και να μην αφήνετε αρνητικές σκέψεις να εισχωρήσουν στη σκέψη σας.

Ύπνωση:

Αν θέλετε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια, υπάρχει και η ύπνωση. Με αυτή τη μέθοδο μπορείτε να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά και να αντιμετωπίσετε τις βαθύτερες αιτίες που σας εμποδίζουν να ακολουθήσετε μια δίαιτα ή που σας οδηγούν να ξαναπάρετε γρήγορα τα κιλά που καταφέρατε να χάσετε.
Με την ύπνωση ελαττώνετε το άγχος που συχνά προκαλούν οι δίαιτες, καλλιεργείτε έναν θετικό τρόπο σκέψης και ενισχύετε την πρόθεσή σας να χάσετε βάρος. Η ύπνωση γίνεται μόνο από ειδικευμένους ψυχοθεραπευτές στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης θεραπευτικής διαδικασίας.

Ρεφλεξολογία:

Μια σειρά από συνεδρίες ρεφλεξολογίας με έναν ειδικό θεραπευτή θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά. Ασκώντας πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του πέλματος τα οποία αντιστοιχούν σε όργανα του σώματος, επηρεάζεται η λειτουργία τους. Η πίεση στο σημείο της σπλήνας, για παράδειγμα, μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενώ οι πιέσεις στα σημεία που αντιστοιχούν στα νεφρά και στο πάγκρεας διευκολύνουν την αφομοίωση από τον οργανισμό των θρεπτικών ουσιών των τροφών, μειώνοντας παράλληλα την επιθυμία για φαγητό.
Ο θεραπευτής θα επιλέξει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει σ’ αυτή την τεχνική, ανάλογα με το ιστορικό σας.

Αρωματοθεραπεία:

Τα αιθέρια έλαια, με τα υπέροχα αρώματα τους, μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους μέσα από την αίσθηση της όσφρησης, λειτουργώντας με δύο τρόπους: καταπολεμώντας τη λαχτάρα για φαγητό και αντιμετωπίζοντας το άγχος και την κατάθλιψη, που μας εμποδίζουν να τηρήσουμε κατά γράμμα μια σωστή δίαιτα.
Το νούμερο ένα αιθέριο έλαιο για την απώλεια βάρους είναι το γκρέιπφρουτ, ενώ ακολουθούν το περγαμόντο, το κύμινο, το τζίντζερ, το λεμόνι, το πατσουλί, η μέντα, το σανταλόξυλο και η βανίλια, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη λαχτάρα για φαγητό και το αίσθημα της πείνας.
Ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα χαρτομάντιλο και εισπνεύστε το άρωμα για τουλάχιστον 5 λεπτά κάθε φορά που νιώθετε έντονη επιθυμία να φάτε κάτι εκτός διατροφής. Εισπνεύστε 3 φορές, κάντε ένα μικρό διάλειμμα και επαναλάβετε άλλες 2 φορές, αφήνοντας το άρωμα να εισχωρήσει στη μύτη σας.

Βελονισμός:

Η πανάρχαια αυτή τεχνική της κινέζικης ιατρικής αντιμετωπίζει το πρόβλημα των περιττών κιλών από διαφορετικές πλευρές. Ανάλογα με το προσωπικό σας ιστορικό, ο βελονιστής θα αποφασίσει σε ποια σημεία θα τοποθετήσει τις βελόνες. Βασική προϋπόθεση είναι να μειωθεί το άγχος που συχνά γίνεται αιτία να τρώμε περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Ο βελονισμός μπορεί να μειώσει το αίσθημα της πείνας, να τονώσει το μεταβολισμό, να αποτοξινώσει τον οργανισμό, να βελτιώσει τις λειτουργίες του, να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά αίτια που συχνά σαμποτάρουν την προσπάθεια για απώλεια βάρους.

Βότανα:

Υπάρχουν πολλά βότανα που μπορούν αν σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά με φυσικό τρόπο και ταυτόχρονα να τονώσουν τον οργανισμό σας.
Το πράσινο τσάι ενισχύει το μεταβολισμό του οργανισμό και τον βοηθάει να κάψει το περιττό λίπος.
Η τσουκνίδα, πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της σιλουέτας, καθώς μειώνει το αίσθημα της πείνας.
Το μάραθο έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.
Ο λιναρόσπορος συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του εντέρου, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.
Ο μαϊντανός επίσης έχει διουρητικές ιδιότητες και μειώνει το αίσθημα της πείνας. Προσθέστε λίγο μαϊντανό στις σαλάτες σας και στους χυμούς λαχανικών.
Ο χυμός αλόης είναι γνωστός για την αποτοξινωτική δράση του, διευκολύνει την πέψη και απομακρύνει τις τοξίνες.
Το τζινσένγκ μειώνει την επιθυμία για γλυκά και ζάχαρη και χαρίζει ευεξία.
Το κόκκινο πιπέρι, το τσίλι, το τζίντζερ και γενικά τα καυτερά μπαχαρικά αυξάνουν τις καύσεις του οργανισμού.
Ένας ειδικός θα σας συμβουλέψει για τους καλύτερους συνδυασμούς βοτάνων στη διατροφή σας.

Ανθοϊάματα:

Τα γνωστά ανθοϊάματα Μπαχ μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους σε συνδυασμό με τις συμβουλές ενός ειδικού. Διώχνουν τις αρνητικές σκέψεις που συχνά εμποδίζουν την απώλεια περιττών κιλών. Αν τρώτε για να νιώσετε καλύτερα και να μη σκέφτεστε τα προβλήματά σας, το Agrimony θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε την εσωτερική σας ηρεμία, ενώ αν δεν καταφέρνετε να τηρήσετε μια δίαιτα, το Chestnut Bud θα σας βοηθήσει να μάθετε από τα λάθη του παρελθόντος. Το Cherry Plum θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις εμμονές, ενώ το Crab Apple απαλλάσσει τον οργανισμό από τις τοξίνες και τις βλαβερές σκέψεις. Τα καλύτερα αποτελέσματα δίνονται από τα μείγματα, για τα οποία θα σας συμβουλέψει ο ειδικός, αφού συζητήσετε μαζί για το θέμα ώστε να καταλάβει τι σας μπλοκάρει.

www.womenonly.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση