21 συμβουλές για να νιώσεις αμέσως καλύτερα

Όταν η ζωή γίνεται αγχωτική και νιώθεις σαν να χάνεις τη συναισθηματική σου ισορροπία, χρησιμοποίησε ένα ή περισσότερα από αυτά τα απλά κόλπα για

Η Σεροτονίνη φέρνει ευτυχία και επιτυχία

Όταν η ζωή γίνεται αγχωτική και νιώθεις σαν να χάνεις τη συναισθηματική σου ισορροπία, χρησιμοποίησε ένα ή περισσότερα από αυτά τα απλά κόλπα για να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις το μυαλό σου και να νιώσεις αμέσως καλύτερα.

1. Πλύνε τα χέρια και το πρόσωπο σου και βούρτσισε τα δόντια σου. – Η απλή πράξη του καθαρισμού αυτών των σημείων του σώματος σου είναι αναζωογονητική και χαλαρωτική ταυτόχρονα, και σου δίνει την αίσθηση μιας «νέας αρχής».

Advertisment

2. Άλλαξε τις κάλτσες σου για φρεσκάρισμα. – Είναι μια παράξενη συμβουλή, αλλά πιάνει. Φέρε ένα δεύτερο ζευγάρι κάλτσες στην δουλειά και άλλαξε της στη μέση της ημέρας. Θα εκπλαγείς με το πόσο θα σε φρεσκάρει. Το κόλπο είναι ιδιαίτερα βολικό για τις μέρες με πολύ περπάτημα.

3. Κάλεσε ένα στενό σου φίλο. – Μερικές φορές μια σύντομη συνομιλία με κάποιον που νοιάζεσαι είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να ενισχύσει τη διάθεση σου.

4. Τεντώσου. – Όταν νιώθεις τον εαυτό σου στρεσαρισμένο, σήκω, τέντωσε τα χέρια σου και σκύψε και ακούμπησε τα δάχτυλα των ποδιών σου, περίστρεψε τον κορμό σου από πλευρά σε πλευρά – τεντώσου.

Advertisment

5. Βγες έξω. – Λίγος καθαρός αέρας από έξω είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να ξεσηκώσεις τις αισθήσεις σου και να καθαρίσεις το μυαλό σου.

6. Κάνε ένα ελαφρύ διάλειμμα ασκήσεων. – Κάνε μερικά σετ αλμάτων για να κάνεις το αίμα σου να κινηθεί ή πήγαινε μια βόλτα. Ακόμη και η παραμικρή άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος στιγμιαία και να αναζωογονήσει το μυαλό σου.

7. Ντύσου έτσι ώστε να νιώθεις καλύτερα. – Όταν ξέρεις ότι η εμφάνιση σου είναι η καλύτερη, νιώθεις από φυσικού σου καλύτερα.

8. Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική. – Αν δεν σου αποσπά πάρα πολύ την προσοχή, το να ακούς την αγαπημένη σου μουσική μπορεί να είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ενισχύσεις το ηθικό σου.

9. Παρακολούθησε ή διάβασε κάτι που σε εμπνέει. – Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια μικρή κουβέντα. Παρακολούθησε ένα κινητήριο βίντεο ή διάβασε κάτι που σε εμπνέει.

10. Γέλα. – Παρακολούθησε ένα αστείο βίντεο ή διάβασε το αγαπημένο σου κόμικ. Ένα καλό γέλιο θα τονώσει το μυαλό σου, δίνοντας σου μια ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας.

11. Πάρε μερικές πραγματικά βαθιές, ελεγχόμενες αναπνοές. – Η βαθιά αναπνοή βοηθάει στη μείωση του στρες, που αποτελεί πηγή κόπωσης, και αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα. Οι τεχνική μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να εισπνέεις για πέντε δευτερόλεπτα και να εκπνέεις για τέσσερα δευτερόλεπτα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις πιο εξελιγμένες τεχνικές οι οποίες απαιτούν διαφορετικές στάσεις του σώματος σου.

12. Καθάρισε την βουλωμένη μύτη σου. – Αν οι αλλεργίες έχουν μπλοκάρει την αναπνοή σου, μπορεί να αισθάνεσαι μεγαλύτερη κούραση. Ξέπλυνε τις ρινικές σου διόδους με αλατούχο διάλυμα.

13. Μαγείρεψε ένα νόστιμο γεύμα. – Ακόμα και αν είσαι μόνος σου, η προετοιμασία ενός γευστικού δείπνου, το στρώσιμο του τραπεζιού και η περιποίηση του εαυτού σου με μια υπέροχη γευστική εμπειρία θα σου φτιάξει τη διάθεση. Το να το μοιραστείς με κάποιον που αγαπάς ή σέβεσαι, θα το κάνει ακόμα πιο ευχάριστο.

14. Απομακρύνσου από τα «βαμπίρ» που σου ρουφάνε ενέργεια. – Αυτά είναι άνθρωποι που πάντα έχουν κάτι για να διαμαρτύρονται ή ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, και πάντα θα σου στραγγίζουν την ενέργεια σου, κάνοντας σε να ακούσεις το τα προβλήματα τους ή να τους δώσεις σημασία.

15. Ολοκλήρωσε ένα σημαντικό κομμάτι που έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα. – Σήμερα είναι η τέλεια μέρα για να τελειώσεις αυτό που ξεκίνησες. Λίγα αισθήματα είναι πιο ικανοποιητικά από αυτό που λαμβάνεις μετά από ένα παλιό βάρος που φεύγει από τους ώμους σου.

16. Εργάσου πάνω σε κάτι που έχει νόημα για σένα. – Ασχολήσου με ένα σημαντικό προσωπικό σου έργο. Ή ξεκίνα να κάνεις κάτι που ήθελες να κάνεις εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν είχες ακόμα την αποφασιστικότητα να το κάνεις.

17. Βοήθησε κάποιον που το έχει ανάγκη. – Στη ζωή, παίρνεις αυτό που δίνεις. Όταν κάνεις μια θετική επίδραση στη ζωή κάποιου άλλου, κάνεις επίσης μια θετική επίδραση και στη δική σου ζωή. Κάνε κάτι που είναι μεγαλύτερο από εσένα, κάτι που βοηθάει κάποιον άλλο να είναι χαρούμενος ή να υποφέρει λιγότερο. Σου υπόσχομαι, θα είναι μια άκρως ικανοποιητική εμπειρία.

18. Σκέψου σχετικά με την τελευταία (ή σπουδαιότερη) σου επιτυχία. – Σκέψου το για τουλάχιστον εξήντα δευτερόλεπτα. Το να σκέφτεσαι την επιτυχία όσο πιο συχνά γίνεται, θα σε βοηθήσει να την φτάσεις ξανά και ξανά. Πολύ απλά, θα σου υπενθυμίζει ότι αφού τα κατάφερες πριν, μπορείς να το κάνεις ξανά.

19. Φέρσου σαν το σήμερα να είναι ήδη μια φανταστική μέρα. – Κάνε το, και θα είναι. Έρευνες δείχνουν ότι αν και νομίζουμε ότι ενεργούμε λόγω του τρόπου που αισθανόμαστε, στην πραγματικότητα, συχνά αισθανόμαστε κάπως λόγω του τρόπου που ενεργούμε. Μια σπουδαία στάση πάντα οδηγεί σε σπουδαίες εμπειρίες.

20. Παρατήρησε τι είναι σωστό. – Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Εξαρτάται μόνο από την προοπτική που το βλέπεις. Και άσχετα με το πώς καταλήγει, πάντα τελειώνει με τον τρόπο που έπρεπε. Είτε θα επιτύχεις ή θα μάθεις κάτι από αυτό. Έτσι, σκέψου θετικά, εκτίμησε τα ευχάριστα αποτελέσματα και μάθε από τα υπόλοιπα.

21. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσεις πόσο μακριά έχεις φτάσει. – Κοίταξε γύρω σου, θυμήσου ότι ξεκίνησες από το τίποτα και μάθε ότι όλα όσα βλέπεις, τα δημιούργησες. Όλοι μπορούμε να χάσουμε τα αισθήματα μας για αυτό-εκτίμηση, ειδικά όταν κάτι πάει στραβά στον κόσμο μας. Η αλήθεια είναι ότι αν το έχεις κάνει πριν, μπορείς να το κάνει ξανά, ότι και να γίνει.

Βρίσκοντας απλούς τρόπους για να δώσεις στον εαυτό σου μια συναισθηματική ώθηση όταν αισθάνεσαι ότι έχεις κολλήσει είναι μια ζωτικής σημασίας ικανότητα που πρέπει να μάθεις. Είναι μια διαχρονική πρακτική που οι πραγματικά ευτυχισμένοι, παραγωγικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν σε τακτική βάση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση