Αφιέρωμα: Ενεργειακή Προτασία & Ασπίδα

Μετά το αφιέρωμα για τους ενεργειακούς εξαγνισμούς του χώρου, μπορούμε να προχωρήσουμε κσι σε ένα αφιέρωμα με τεχνικές ενεργειακής προστασίας. Όσοι ασχολούνται με τις

Μετά το αφιέρωμα για τους ενεργειακούς εξαγνισμούς του χώρου, μπορούμε να προχωρήσουμε κσι σε ένα αφιέρωμα με τεχνικές ενεργειακής προστασίας. Όσοι ασχολούνται με τις ενεργειακές θεραπείες, λίγο – πολύ γνωρίζουν ήδη κάποιες τεχνικές για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την αποδυνάμωση, αλλά και από την απορρόφηση της ζωτικής τους ενέργειας από τρίτους.

Αν και ο χαρακτηρισμός ενεργειακή προστασία μπορεί να μοιάζει πολύ σπουδαίος εντούτοις είναι κάτι πολύ απλό.

Advertisment

Πέρα από τους ενεργειακούς θεραπευτές που χειρίζονται πολλές φορές εξειδικευμένες τεχνικές για την προστασία των ιδίων, όλοι μας λίγο πολύ τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα, παίρνουμε συγκεκριμένες στάσεις στο σώμα μας που εμποδίζουν τη διαρροή της ενέργειάς μας.

Θα πρέπει ωστόσο να αποσαφηνίσουμε κάτι. Η ενεργειακή ασπίδα δεν αφορά απαραίτητα την προστασία μας από κάποιον άλλον έξω από εμάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που θα χρησιμοποιηθούν οι τεχνικές αυτές που θα αναφέρουμε παρακάτω χρησιμεύουν στην προστασία μας από τον ίδιο μας τον εαυτό και τις αρνητικές του προδιαθέσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση συμβόλων, χρωμάτων, ενίοτε και λέξεων που αποτελούν αρχέτυπα με αποτέλεσμα να συντονίζουμε συνειδητά τον εαυτό μας με συμβολισμούς υψηλών κραδασμών. Ουσιαστικά, εξυψώνουμε τις δικές μας δονήσεις και άρα βελτιώνουμε τη διάθεσή μας και θωρακίζουμε την υγεία μας.

Η δύναμη των συμβόλων πηγάζει από τη δύναμη των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτό. Γι αυτό το λόγο σε πολλές ασπίδες προστασίας χρησιμοποιούντι θρησκευτικά σύμβολα όπως ο σταυρός, εκμεταλλευόμενοι (με την καλή έννοια) την δύναμη της πίστης εκατομμυρίων ανθρώπων και δισεκατομμυρίων κατά τη διάρκεια της ιστορίας σε αυτά τα σύμβολα ως μέσα προστασίας και ευλογίας.

Advertisment

Η δύναμη των χρωμάτων πηγάζει από τη γλώσσα που κατανοεί το υποσυνείδητό μας. Ενώ πολλές τεχνικές βασίζονται στην καθορισμένη χρωματολογία των ενεργειακών κέντρων του σώματός μας.

 

ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ;

Οι ενεργειακές προστασίες όπως είπαμε παραπάνω φέρουν ήδη υψηλούς κραδασμούς εφοσον χρησιμοποιούν υψηλών κραδασμών σύμβολα πίστεως. Ωστόσο, είμαστε εμείς που πρέπει να τις εξελίξουμε και να τις ενισχύσουμε διαμέσου της τακτικής χρήσης. Όσο πιο τακτική η χρήση τους, τόσο πιο ισχυρά γίνονται…

 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ;

Φυσικά και όχι! Μέχρι να μάθουμε κάποιες από αυτές κανείς μας δεν γνώριζε σχετικά και ζούσαμε μια χαρά, όπως και πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν τις γνωρίζουν και ίσως δεν μάθουν ποτέ για αυτές θα ζουν επίσης μια χαρά. Οι ενεργειακές προστασίες αποτελούν απλά ένα εργαλείο ελέγχου των κραδασμών μας και τίποτα άλλο. Ας μην ξεγελιόμαστε όμως, η φύση έχει πάντα τους δικούς της μηχανισμούς να διαχειρίζεται το κάθε τι…

Παρακάτω θα γράψουμε κάποιες βασικές τεχνικές, εκ των οποίων η τελευταία είναι από τις ισχυρότερες που υπάρχουν και θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε με πολύ σεβασμό. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των τεχνικών, ωστόσο επιλέξαμε τις πιο βασικές.

Αρχίζουμε πάντα με τις πιο εύκολες και καταλήγουμε στην ισχυρότερη.

Η τεχνική της Πυραμίδας ήταν αυτή που προσωπικά χρησιμοποιούσα επί σειρά ετών και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Είναι ιδανική και για ενεργειακούς θεραπευτές.

 

Στο διαταύτα…
Φυσική Ασπίδα

Ασπίδα μέσω της Προσευχής 

Ασπίδα του Καθρέφτη 

Ασπίδα της χρυσής αύρας 

Ασπίδα της Χρυσής Πυραμίδας 

Επίσης παρακάτω είναι κάποιες τεχνικές που έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν:

Τεχνική Προστατευτικής Αύρας 

Ενδυνάμωση και καθαρισμός του ενεργειακού πεδίου μου 

Πέρα από τις παραπάνω τεχνικές, πολύ ισχυρές δυνάμεις προστασίας έχουν και πολλά άλλα σύμβολα. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα ισχυρότερα σύμβολα προστασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από όλες τις θρησκείες και τις παραδόσεις.


~ Πεντάλφα Το πλέον αποτελεσματικό σύμβολο ενάντια σε οτιδήποτε κακό, ανεξάρτητα από την θρησκεία του κατόχου. Πρέπει να αναπαριστάνεται όρθια και όχι ανεστραμμένη. 

~ Σταυρός Διαχωρίζεται στον ισοσκελή σταυρό και στον κλασσικό ‘ασύμμετρο’ χριστιανικό σταυρό. Ο ισοσκελής σταυρός είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο των στοιχείων (γη, νερό, αέρας, φωτιά) σε ισορροπία ή -κατά άλλες ερμηνείες- σύμβολο ισορροπίας μεταξύ Θείου και Υλικού κόσμου. Ο χριστιανικός σταυρός, είναι σύμβολο πίστης, ζωής και θεϊκής προστασίας. Προσφέρει επίσης καλή υγεία. 

~ Το Άστρο του Δαβίδ ή αλλιώς Η Σφραγίδα του Σολομώντα Για τους Εβραίους, είναι σύμβολο πίστης και θεϊκής προστασίας. Το συναντάμε όμως και στον Χριστιανισμό και στον Μουσουλμανισμό και στον Βουδισμό και στον Ινδουισμό, ως σύμβολο θεϊκής προστασίας και ισσοροπίας. 

~ Αλλάχ Το όνομα του Αλλάχ χαράσσεται πάνω σε πολύτιμο μέταλλο ή λίθο ή σε πόρτες σπιτιών από Μωαμεθανούς. 

~ Το Μάτι του Όρου Αιγυπτιακό σύμβολο πίστης, δύναμης και ενεργητικότητας. Αναπαριστά το μάτι του Θεού Όρου και υπενθυμίζει ότι ο Θεός βλέπει τα πάντα. Όταν το μάτι είναι δεξί, ο Θεός προσφέρει. Όταν είναι αριστερό, ο Θεός τιμωρεί αλλά και προστατεύει από εχθρούς. 

~ Το Μάτι του Θεού Ινδιάνικο σύμβολο πίστης και θεϊκής προστασίας. Φτιάχνεται με κλαδάκια και νήμα και αναπαριστά ένα μάτι. ~ Akhet Αιγυπτιακό σύμβολο που παριστάνει τον ανατέλλοντα Ήλιο (Θεό Ρα). Φοριέται για προστασία και δύναμη, ή χαράσσεται σε πόρτες σπιτιών. 

~ Αστέρι Κόσμημα από χρυσό σε σχήμα αστεριού φοριέται για καλή τύχη και προστασία από κάθε τι κακό. Παραπέμπει στην Πεντάλφα και το Άστρο του Δαυίδ. ~ Ankh Αιγυπτιακό σύμβολο ζωής, αναγέννησης, ψυχής, σταθερότητας και δύναμης. Για τους αρχαίους Αιγυπτίους πιστεύονταν ότι προσφέρει στην ψυχή όποιου το φορά, 100.000.000 χρόνια ζωής. Φοριέται επίσης για μακροβιότητα. 

~ Billiken Ιρλανδικό περίτεχνο κόσμημα σε μορφή ανθρώπου που φοριέται για καλή τύχη. 

~ Chai Για τους Ασιάτες, το φύλλο τσαγιού είναι σύμβολο ζωής. Φοριέται σαν κόσμημα από χρυσό ή ασήμι για μακροβιότητα.

~ Nefer Αιγυπτιακό σύμβολο ομορφιάς και καλοσύνης. Αναπαριστά μια καρδιά και έναν αυλό. Φοριέται για ζωντάνια και ευτυχία. 

~ Αμάλθειας Κέρας Συμβολίζει ευημερία και γονιμότητα. Το μυθικό κέρας της Αμαλθείας που ξεχείλιζε συνέχεια από φρούτα, λουλούδια είναι γνωστό σε όλους. Μικρό φυλαχτό σε σχήμα κέρατος φοριέται για καλή τύχη και καλή υγεία. 

~ Βελανίδι Φοριέται για ευημερία, για να ελκύσει το αντίθετο φύλο, για να αυξήσει τα έσοδα και για να ενδυναμώσει μαντικές ικανότητες. 

~ Γάτα (βλ. και σχετικό κείμενο) Κόσμημα σε σχήμα γάτας που φοριέται για εκπλήρωση ευχών, προστασία από κακόβουλα πνεύματα και επιθετικές γητείες, και για καλή τύχη.

~ Δόντι Αλιγάτορα Φοριέται για προστασία από τις επιθετικές γητειές και τον κίνδυνο. 

~ Δράκος (βλ. και σχετικό κείμενο) Κόσμημα σε σχήμα δράκου φοριέται για να ελκύσει αγάπη, ευτυχία και γονιμότητα. 

~ Ζώα Μικρό φυλαχτό από μέταλλο ή ξύλο ή πυλό σε σχήμα κάποιου ζώου φοριέται για να προσελκύσει ότι αντιπροσωπεύει το αναπαριστάμενο ζώο (Βλ. Συμβολισμό των Ζώων Οδηγητών) 

~ Ήλιος Κόσμημα από χρυσό σε σχήμα ήλιου φοριέται για ευημερία. 

~ Ημισέληνος Κόσμημα από ασήμι σε σχήμα ημισελήνου (στο γέμισμα) φοριέται για επιτυχία σε θέματα συναισθηματικά. ~ Καρδιά Για τους αρχαίους Αιγυπτίους η καρδιά ήταν η κατοικία της ψυχής. Σήμερα συμβολίζει αγάπη και αφοσίωση. Φοριέται για προστασία από ασθένειες της καρδιάς. 

~ Κουδουνάκι Φοριέται σε ζώα και από ανθρώπους για προστασία από κακόβουλα πνεύματα, από κατάρες και από το «κακό μάτι». 

~ Κυλινδρική Σφραγίδα Σουμερικό κυλινδρικό κόσμημα/φυλαχτό φτιαγμένο από πηλό και διακοσμημένο με πολύτιμους λίθους. Στην αρχαιότητα φοριόνταν από επιχειρηματίες για να ελκύσει καλές δουλειές αλλά ήταν ταυτόχρονα και η προσωπική τους σφραγίδα. 

~ Πέταλο Αλόγου Καρφώνεται σε πόρτες σπιτιών ή φτιάχνεται σαν μικρό κόσμημα για το λαιμό, για καλή τύχη. 

~ Σκαραβαίος Αιγυπτιακό σύμβολο του Θεού Χέπερ. Στην αρχαία Αίγυπτο, οι ιερείς το τοποθετούσαν στην καρδιά των ταριχευμένων νεκρών, με εγχάρακτο πάνω του κεφάλαιο από το Βιβλίο των Νεκρών για είναι ο νεκρός θαρραλέος και ειλικρινής όταν βρεθεί μπροστά σους Θεούς. Σήμερα, κόσμημα σε σχήμα σκαραβαίου φοριέται για δύναμη, προστασία και μακροβιότητα. 

~ Τετράφυλλο Τριφύλλι Συμβολίζει δόξα, πλούτο, αγάπη και υγεία. Λέγεται ότι όποιος το βρει θα γίνει πολύ πλούσιος. Φτιάχνονται όμως και φυλαχτά σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού και φοριούνται για καλή τύχη και λεφτά. 

~ Το Λυχνάρι του Αλαντίν Μικρό φυλαχτό σχηματισμένο σαν λυχνάρι του Αλαντίν, φοριέται για ευτυχία και καλή τύχη. ~ Βέλος Ένα μικρό ασημένιο ή χρυσό βέλος, φοριέται σαν κόσμημα για να προστατεύσει τον κάτοχο από οτιδήποτε κακό και να προσφέρει ευτυχία και ευημερία. Σχετίζεται με τον Απόλλωνα, την Άρτεμη και τον Έρωτα, παραπέμποντας στις αχτίδες του ηλίου, την δύναμη και το θάρρος. 

~ Ονειροπαγίδα Σαμανικό σύμβολο προστασίας από εφιάλτες, που κρεμιέται πάνω από το κρεβάτι. Παραδοσιακά, διακοσμείται με ξύλινα ή κοκάλινα ομοιώματα των τοτέμ του κατόχου. ~ Κεραυνός Το συναντάμε σε σχεδόν όλες τις παραδόσεις και θρησκείες ανά τους αιώνες, ως σύμβολο θεϊκής δύναμης και προστασίας. Φτιάνεται ως κόσμημα ή χαράσσεται σε πόρτες σπιτιών. 

Καλή σας χρήση!

Μωυσής

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση