Οι πιο ωραίοι κήποι του κόσμου

Από τους πιο γνωστούς κήπους της αρχαιότητας ήταν οι κρεμαστοί της Βαβυλώνας, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Αλλά και σήμερα υπάρχουν εντυπωσιακοί κήποι στον

Από τους πιο γνωστούς κήπους της αρχαιότητας ήταν οι κρεμαστοί της Βαβυλώνας, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Αλλά και σήμερα υπάρχουν εντυπωσιακοί κήποι στον κόσμο μας.

Garden of Cosmic Speculation, Σκωτία

 

Ο «Κήπος των Θετικών Επιστημών» βρίσκεται στη Σκωτία, στο Portrack House κοντά στο Dumfries. Ξεκίνησε το 1988 και είναι αφιερωμένος στην Maggie Keswick, τελευταία γυναίκα του Jencks. Ο κήπος ανοίγει μόνο μία φορά τον χρόνο για το κοινό.





Advertisment

____

Het Loo, Ολλανδία

 

Αυτοί οι θεματικοί κήποι βρίσκονται πίσω από το παλάτι Het Loo  στην Ολλανδία. Αυτό το παλάτι βρίσκεται κοντά στο Apeldoorn και ήταν η αγαπημένη θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας από το 1686 μέχρι το 1975 όπου και το παλάτι αυτό μετατράπηκε σε μουσείο. Οι κήποι που περιτριγυρίζουν αυτό το παλάτι έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους μορφή σε αυθεντίκο στιλ του 17ου αιώνα.




_____

Versailles, Γαλλία

 

Advertisment

Αυτοί οι καταπληκτικούς κήποι βρίσκονται στο παλάτι των Βερσαλλιών του βασιλιά Λουδοβίκο XIV. Χιλιάδες άνδρες εργάστηκαν για να ολοκληρωθούν οι τεράστιοι κήποι. Στους κήπους βρίσκονται 370 αγάλματα και έχουν 42 χιλιόμετρα διαδρόμων. Ανάμεσα στα 55 συντριβάνια, το Μεγάλο Κανάλι έχει επιφάνεια 24 εκταρίων και χωράει 500.000 κυβικά μέτρα νερού.

 

 

 

___

Katsura Imperial Villa, Japan

 

Ο διασημότερος κηπουρός της Ιαπωνίας, Kobori Enshu, σχεδίασε τον κήπο Imperial VillaKatsura κήπους. Έχει διαμορφωθεί για περίπατο, ενώ η θέα αλλάζει σε κάθε στροφή.



___

Rikugien Garden, Ιαπωνία

Βρίσκεται στο Τόκιο, και περιλαμβάνει 88 θεματικά πάρκα που το καθένα παραπέμπει σε φημισμένα μέρη της Ιαπωνίας και την Κίνας, ιστορικά γεγονότα,  καθώς και  και ποιήματα για τη ζωή.




by Αντικλείδι 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση