,

Πνευματική Ωρίμανση (Έμμετ Φοξ)

Όσο αναπτύσσεσαι σε πνευματική δύναμη και κατανόηση, θα διαπιστώνεις ότι πολλοί εξωτερικοί νόμοι και κανόνες γίνονται περιττοί. Αυτό όμως θα συμβαίνει επειδή τους έχεις

Όσο αναπτύσσεσαι σε πνευματική δύναμη και κατανόηση, θα διαπιστώνεις ότι πολλοί εξωτερικοί νόμοι και κανόνες γίνονται περιττοί. Αυτό όμως θα συμβαίνει επειδή τους έχεις υπερβεί εσύ ο ίδιος. Αυτό το σημείο στην εξέλιξη σου, όπου η κατανόηση σου για την Αλήθεια σου επιτρέπει να μην έχεις πια ανάγκη από εξωτερικά στηρίγματα και ρυθμίσεις, είναι η Πνευματική Ωρίμανση.

 

Advertisment

Αυτή όμως η Πνευματική Ωρίμανση δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί ή να επισπευτεί, αλλά κάτι που έρχεται όταν η συνειδητότητα είναι έτοιμη, όπως ακρι­βώς το μπουμπούκι ανθίζει σαν αποτέλεσμα της φυσικής ωρίμανσης. Πρέπει ν’ αποδείξεις σε ποιο στάδιο βρίσκε­σαι. Το να επιζητείς ν’ αποδείξεις πράγματα που εκτείνο­νται πέρα από την κατανόηση σου, δεν είναι πνευματικό. Σταθεροποίησε την προσοχή σου πάνω στα πνευματικά θέματα και χωρίς να προσπαθείς να επισπεύσεις τα πράγματα, θα διαπιστώσεις με μεγάλη έκπληξη ότι ι ψυχή σου έχει επιταχύνει τα δικά της βήματα.

 

Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα. Υπέθεσε ότι ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα βρίσκεις κάποιον που έχει τραυματιστεί σοβαρά σε μια αρτηρία, η οποία αιμορραγεί συνεχώς. Η φυσιολογική πορεία είναι να πεθάνει ο άνθρωπος αν δεν σταματήσει αυτή η αιμορραγία. Ποια είναι η πνευματική θεώρηση αυτής της υπόθεσης; Επικαλέσου τη θεραπευτική δύναμη του Θεού. Αν η πίστη είναι αρκετά ισχυρή, η τραυματισμένη αρτηρία θα θεραπευτεί αμέσως. Αν όμως δεν είναι, τότε πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σώσεις τη ζωή αυτού του ανθρώπου με κάποιο αιμοστατικό μέσο ή με οποιαδήποτε διαδικασία μπορείς, εξακολουθώντας βέ­βαια να επικαλείσαι τη θεϊκή βοήθεια.

Advertisment

Απόσπασμα από το πνευματικό ημερολόγιο του Έμμετ Φοξ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3
«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Η ζωή, όπως και τα όνειρα που κάνεις για αυτή, δεν είναι να την ζεις στο κεφάλι σου αλλά στην πράξη!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση