,

Συνταγή: Φυσικό αλάτι με βότανα

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως μπορείτε να φτιάξετε αλάτι με βότανα; Έχει κυριαρχίσει η άποψη ότι το αλάτι κάνει κακό στον οργανισμό και η κατανάλωσή

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως μπορείτε να φτιάξετε αλάτι με βότανα; Έχει κυριαρχίσει η άποψη ότι το αλάτι κάνει κακό στον οργανισμό και η κατανάλωσή του σχετίζεται με την υπέρταση και καρδιαγγειακά νοσήματα. Σύμφωνα όμως με μελέτες τέτοιες επιπτώσεις έχει το ραφιναρισμένο αλάτι, δηλαδή εκείνο που δέχεται μία χημική επεξεργασία για να συσκευαστεί και να μπει στα ράφια. Μέσω αυτής της επεξεργασίας το αλάτι χάνει όλα τα μεταλλικά στοιχεία και αποκτά κάποια άλλα συστατικά για να διατηρηθεί.

Διαβάστε επίσης

Advertisment

Θαλασσινό αλάτι: Οι εκπληκτικές ιδιότητες του πολύτιμου ορυκτού

Το φυσικό λοιπόν αλάτι όχι μόνο δεν βλάπτει τον οργανισμό, αλλά τα οφέλη είναι αρκετά σημαντικά. (Διαβάστε: ανεπεξεργαστο αλάτι, ο θησαυρός της θάλασσας) Ας χρησιμοποιούμε λοιπόν όσο μπορούμε φυσικό, μη ραφιναρισμένο αλάτι, ή θαλασσινό αλάτι που μπορούμε να μαζέψουμε μόνοι μας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο αυτών αλατιών και δεν θα έπρεπε να την υποτιμάμε.

Μία καλή ιδέα για να δώσουμε ιδιέτερη νοσττημιά στο αλάτι είναι να το εμπλουτίσουμε με το άρωμα και την γεύση των βοτάνων. Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά το άρωμα των βοτάνων και να το κρατά. Βότανα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι:

Advertisment

τσουκνίδα, δεντρολίβανο, λεβάντα, φασκόμηλο, ρίγανη, θρούμπι, μέντα, θυμάρι, δυόσμο, κόλιαντρο, κάρδαμο, τζίντζερ,πιπέρι, βασιλικό, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι κ.λ.π.

Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε βότανα θέλουμε, αλλά συνήθως επικεντρωνώμαστε σε αυτά που έχουνε ιδιέτερα έντονα αρώματα και γεύσεις.

Μία συνταγή είναι η εξής:

σκόρδο, πιπέρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο
Βάζουμε όλα τα ξερά βότανα μαζί σε ένα γουδί και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουνε σκόνη. Βάζουμε μέσα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο γουδί. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση