Αριθμοί & Υγεία

Γράφει η Χάρις Μπεκιάρη για την Εναλλακτική Δράση Ένας ακόμη σημαντικός τομέας της ζωής μας που συνδέεται με τους αριθμούς είναι οι ευαισθησίες σε

Γράφει η Χάρις Μπεκιάρη για την Εναλλακτική Δράση

Ένας ακόμη σημαντικός τομέας της ζωής μας που συνδέεται με τους αριθμούς είναι οι ευαισθησίες σε νοσήματα και παθήσεις, αλλά και ποια βότανα ή τροφές μας βοηθούν να ζούμε πιο υγιεινά ακολουθώντας τους κανόνες της ζωής.

Advertisment

Όπως έλεγε και ο Βιργίλιος «Το μεγαλύτερο αγαθό, είναι η υγεία» και πραγματικά για να διατηρηθούμε σε καλή υγεία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία στη ζωή μας, και αισθάνομαι ότι μπορούν οι παρακάτω συμβουλές να είναι ωφέλιμες για εσάς.
Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να υπάρχουν ενδείξεις από τον αποκρυφισμό σχετικά με τη θεραπεία των ασθενειών, με την βοήθεια των βοτάνων, για κάθε αριθμό ξεχωριστά.
Γνώσεις που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αναλύονται, επαληθεύονται , και με το πέρασμα των χρόνων παραμένουν χρήσιμες και πολύτιμες.

Η μαγεία της φύσης με το θαύμα του Θεού «συνομωτούν» και μας παρουσιάζουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα…

Αριθμός 1

Advertisment

Όταν μιλάμε για τον αριθμό 1, στην Χαλδαϊκή Αριθμολογία αναφερόμαστε σε όσους έχουν γεννηθεί στις 1, 10, 19 και 28 οποιουδήποτε μήνα.
Εσείς συνήθως έχετε ευαισθησία με το κυκλοφορικό σύστημα, την καρδιά και γενικότερα στην πίεση του αίματος καθώτι άτομα νευρικά και κινητικά.
Kάποιες επίσης ευαισθησίες στα μάτια, ίσως να σας ταλαιπωρούν συχνά. Οπότε όλα τα παραπάνω κατά καιρούς θα πρέπει να τα ελέγχετε σωστά.
Καλό για την υγεία σας είναι να προσθέσετε στην διατροφή σας τις σταφίδες, το σαφράν, το eye-bright (ανθοφόρο φυτό – Euphrasia, το οποίο βοηθά στην τόνωση της όρασης ). Επίσης στην μαγειρική σας αν μπορούσατε να συμπεριλάβετε το γαρύφαλλο, το θυμάρι, τα μυρόνια και το μοσχοκάρυδο , ακόμα και το τζίντζερ θα ήταν οι ιδανικότερες επιλογές υγειηνής διατροφής.
Ακόμα αν πίνετε χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού είναι για εσάς πολύ δυναμωτικοί καθώς και να τρώτε κριθάρι στο ψωμί, στα παξιμάδια που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και στην Κρητική κουζίνα!
Οι μήνες που η υγεία είναι περισσότερο θωρακισμένη είναι : Οκτώβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος.

Αριθμός 2

Όταν αναφερόμαστε στον αριθμό 2 , εννοούμε όσους είναι γεννημένοι στις 2, 11, 20 και 29 οποιουδήποτε μήνα.
Η δική σας ευαισθησία εντοπίζεται στις παθήσεις του στομάχου και γενικότερα των πεπτικών οργάνων. Υπάρχει μία έφεση σε τροφικές δηλητηριάσεις, και γαστροεισοφαγικές παθήσεις.
Καλό λοιπόν για εσάς θα ήταν να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας, και ιδιαίτερα στις σαλάτε σας το μαρούλι, το λάχανο, τα γόγγυλα , τα ραδίκια καθώς επίσης το αγγούρι και το πεπόνι. Ο λιναρόσπορος και η μαγειρική αλισίβα είναι ιδανικά για όσους ανήκουν σε αυτή την ομάδα! Τέλος προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό!
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη είναι : Ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, και ο Ιούλιος.

Αριθμός 3

Όταν αναφερόμαστε στον αριθμό 3, απευθυνόμαστε στα άτομα που έχουν γεννηθεί στις 3, 12, 21 αλλά και 30 οπιουδήποτε μήνα.
Εσείς που ανήκετε σε αυτήν την ομάδα , η ευαισθησία σας εντοπίζεται στην υπερένταση του νευρικού συστήματος. Αυτό συμβαίνει συνήθως από υπερκόπωση αλλά και από την επιθυμία σας να αναλώνεστε ολοκληρωτικά με ότι καταπιάνεστε.
Παθήσεις επίσης όπως είναι η νευρίτιδα ή η ισχιαλγία είναι συχνές. Καθώς και προβλήματα του δέρματος, αλλεργείες και άλλα παρόμοια συχνά σας ταλαιπωρούν.
Καλό για εσάς είναι να προσθέσετε στην διατροφή σας φρούτα, όπως : Μήλα, ανανά, φραγκοστάφυλα, ρόδια, σταφύλια, σύκα, ροδάκινα , μούρα, κεράσια. Από βότανα , τα οποία μπορείτε να τα πιείτε και σε ροφήματα όπως , το φασκόμηλο, η μέντα και η μαντζουράνα. Τροφές επίσης που σχετίζονται με ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια, αμύγδαλα και σιτάρι αλλά και κρόκο Κοζάνης είναι ιδανικές. Σπαράγγια , ελιές αλλά και αντίδια ανήκουν στην κατηγορία των τροφών που σας ταιριάζουν!
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη και αντέχετε την κόπωση της δουλειάς είναι : Δεκέμβριος, Φεβρουάριος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος.

herb

Αριθμός 4

Εδώ αναφερόμαστε για όσους έχουν τα γενέθλια τους στις 4, 13, 22 αλλά και 31 κάποιου μήνα. Αν και ο αριθμός 4 είναι ένας από τους κύριους αριθμού που σχετίζονται με την υγεία , εδώ υπάρχει η ιδιαιτερότητα συχνά, ότι σε αυτή την ομάδα δεν μπορεί να διαγνωστεί πάντα εκ πρώτης η πάθηση. Το σύνηθες είναι ότι έχετε ευαισθησία σε πόνους που έχουν σχέση με το κεφάλι και την πλάτη, καθώς επίσης και θέματα με την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά. Πιθανές διαταραχές στο αίμα και αρκετές περιπτώσεις μελαγχολίας που επηρεάζουν τόσο την ψυχική υγεία όσο και την σωματική.
Τροφές που σας ευνοούν λοιπόν είναι το σπανάκι, το φασκόμηλο, τα μούσμουλα, μαύρο και πράσινο τσάι καθώς και το βότανο πυραλίς. Αποτελεσμα τικές είναι οι εναλλακτικές θεραπείες , υπνοθεραπείες, και γενικότερα η ελαφριά διατροφή χωρίς πολλά καρυκεύματα. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε το κόκκινο κρέας.
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη και αντέχετε την κόπωση της δουλειάς είναι : Ιανουάριος, Φεβροάριος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

Αριθμός 5
Σε αυτή την ομάδα ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί στις 5, 14 ή 23 κάθε μήνα.
Όπου υπάρχει ο αριθμός 5, προκαλέι μια κίνηση , μια νευρικότητα , γενικά μια ανυπομονησία και μια βιασύνη. Όλα αυτά λοιπόν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στο νευρικό σύστημα , που όπως φαίνεται αυτό είναι που καταπονείται περισσότερο σε αυτή την κατηγορία.
Συχνές είναι νευραλγίες, οι αϋπνίες, οι παραλύσεις (προσωρινές), και η ψυχική κατάπτωση περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα.
Τα κυριότερα «φάρμακα» λοιπόν είναι η ξεκούραση, ο ύπνος, και η ηρεμία.
Τροφές και βότανα που επιφέρουν θετικά αποτελέσματα είναι : Τα καρότα, τα μανιτάρια, το λάχανο, το ψωμί, κουλούρια, μπισκότα με βρώμη, το θυμάρι , η μαντζουράνα, ο μαϊντανός, το κύμινο, τα φουντούκια και ειδικά τα καρύδια.
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη και αντέχετε την κόπωση της δουλειάς είναι : Δεκέμβριος, Σεπτέμβριος και Ιούλιος.

Αριθμός 6

Η επόμενη κατηγορία αφορά όσους έχουν γεννηθεί στις 6, 15 και 24 οποιουδήποτε μήνα.
Στην ομάδα αυτή, τα ευαίσθητα σημεία είναι ότι έχει να κάνει με τον λαιμό, την μύτη, και το άνω τμήμα των πνευμόνων.
Αυτή η κατηγορία μπορεί να έχει ισχυρή άμυνα και οργανισμό ειδικότερα, αν έχει την πολυτέλεια να πηγαίνει ή να ζει στην εξοχή, όπου θα υπάρχει η πιθανότητα άσκησης και καθαρού αέρα. Η καρδιά κατά γενικό κανόνα τους «ενοχλεί» τα μετέπειτα χρόνια δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος.
Τροφές και βότανα που είναι ιδανικά για την κατηγορία 6, είναι φασολάκια, δαύκοι (είδος ρίζας σαν το καρότο ), σπανάκι, κολυκυθάκια, καρύδια, αμύγδαλα, ρόδια, πεπόνια, μήλα, ροδάκινα , βερίκοκα, σύκα, θυμάρι και μέντα.
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη και αντέχετε την κόπωση της δουλειάς είναι : Οκτώβριος, Νοέμβριος, Μάϊος.
taste

Αριθμός 7Η παρακάτω κατηγορία , αναφέρεται σε όσους έχουν γεννηθεί στις 7, 16 και 25 κάποιου μήνα.
Είναι μια ομάδα που εύκολα επηρεάζονται από την ανησυχία και την αναστάτωση από την συμπεριφορά των άλλων , από κάθε άλλη κατηγορία.
Αν τα πράγματα πηγαίνουν ομαλά, τότε μπορούν να αντέξουν οποιοδήποτε φόρτο εργασίας.
Είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο περιβάλλον τους, και θα δεχτούν πρόθυμα την ευθύνη για εκείνους που φαίνεται ότι τους εκτιμούν αληθινά.
Η αντοχή τους είναι ισχυρότερη ψυχικά απ’ότι σωματικά, έχουν συχνά αδύναμα σώματα που προσπαθούν πάρα πολύ για την αντοχή τους.
Οι ευαισθησίες σε αυτή την κατηγορία είναι κυρίως στο δέρμα, είτε με έντονες εφυδρώσεις, είτε με εξανθήματα, ξηροδερμία και ότι επηρεάζει το πεπτικό τους σύστημα.
Τροφές και βότανα που τους ταιριάζουν : Μαρούλι, λάχανο, ραδίκια, αντίδια, αγγούρι, λιναρόσπορος, μανιτάρια, λάπαθα, μήλα , σταφύλια και οι χυμοί όλων των φρούτων.
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη και αντέχετε την κόπωση της δουλειάς είναι : Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Ιούλιος, Αύγουστος.

Αριθμός 8

Η παρακάτω κατηγορία αφορά όσους έχουν γεννηθεί στις 8, 17 και 26 κάθε μήνα.
Στην κατηγορία αυτή οι ευαισθησίες στην υγεία , είναι κυρίως στο ήπαρ, στη χολή, στα έντερα περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία. Τα άτομα αυτά είναι επιρρεπείς και υποφέρουν από πονοκεφάλους, παθήσεις του αίματος, και ρευματικές παθήσεις .
Καλό θα ήταν να αποφεύγουν τις ζωικές τροφές, όσο το δυνατόν περισσότερο, και να εστιάσουν στην διατροφή τους περισσότερο σε φρούτα, βότανα και λαχανικά!
Τροφές και βότανα που ευνοούν αυτήν την κατηγορία :Σπανάκι, καρότο, μανιτάρια, σέλερυ. Επίσης μπορούν να εντάξουν στην διατροφή τους ροφήματα από φασκόμηλο, τσάι του βουνού, λουίζα, rooibos.
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη και αντέχετε την κόπωση της δουλειάς είναι : Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Ιούλιος.

Αριθμός 9

Η τελευταία μας κατηγορία αφορά όσους έχουν γεννηθεί στις 9, 18 και 27 οποιουδήποτε μήνα.
Τα άτομα που ανήκουν στη κατηγορία του 9, έχουν την τάση να κάνουν εύκολα πυρετούς όλων των ειδών, και πιθανόν σε μικρότερη ηλικία να πέρασαν έντονα τις παιδικές αρρώστιες κάποιες από τις οποίες είναι η ιλαρά, ανεμευλογιά, και οστρακιά.
Θα πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα πλούσια και πολύ λιπαρά ,καθώς επίσης και τα αλκοολούχα ποτά ή κρασιά.
Οι κυριότερες τροφές και βότανα που τους ευνοούν είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα, τα ραβέντι, η μουστάρδα, το πιπέρι, τα χόρτα (ραδίκια, τσουκνίδες, βλήτα).
Καθώς επίσης και κάθε είδους ρόφημα, όπως πράσινο τσάι, λουίζα, φασκόμηλο.
Οι μήνες που η υγεία σας είναι περισσότερο θωρακισμένη και αντέχετε την κόπωση της δουλειάς είναι : Απρίλιος, Μάιος, Οκτώβριος και Νοέμβριος.

teacubes

Μα πάνω απ’όλα αυτό που έχει περισσότερη σημασία, είναι αυτό που έλεγε και ο Βολταίρος..
“Αποφάσισα να είμαι ευτυχισμένος επειδή κάνει καλό στην υγεία.”

Χάρις Μπεκιάρη

Σύμβουλος Αριθμολογίας

charisnumerology.wordpress.com/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση