, ,

Διατροφή και Ασκηση καταπολεμούν την Αμνησία

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αρχίσουν να έχουνε προβλήματα με τη μνήμη τους. Η νόσος Alzheimer

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αρχίσουν να έχουνε προβλήματα με τη μνήμη τους. Η νόσος Alzheimer σχετίζεται με απώλεια μνήμης και ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό ηλικιωμένων πεθαίνει εξαιτίας αυτής της νόσου. Έτσι θα πρέπει να υπάρξει προφύλαξη από πριν ώστε όταν έρθουν τα γεράματα να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες πιθανότητες για απώλεια μνήμης.

Αυτό μπορεί να συμβεί με τη σωστή διατροφή και κυρίως με τη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και όχι μόνο. Τροφές που ενισχύουν τον οργανισμό με ουσίες οι οποίες καταπολεμούν την αμνησία είναι το μπρόκολο, ο αρακάς, τα σπαράγγια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι μπανάνες, τα πορτοκάλια, το πολύσπορο ψωμί, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα ψάρια, το κρέας, τα πουλερικά, η σόγια, τα δημητριακά, το μη αποφλοιωμένο ρύζι, οι ξηροί καρποί, οι μπανάνες, τα αυγά, και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Advertisment

Ακόμη και τα βότανα μπορούν να καταπολεμήσουν την αμνησία και το καταλληλότερο βότανο για τη μνήμη είναι το gingo biloba. Και φυσικά εκτός από τη διατροφή, μεγάλο ρόλο παίζει και η εκγύμναση του σώματος, δηλαδή η σωματική άσκηση διότι εκτός του ότι δυναμώνει περισσότερο ο οργανισμός, παράλληλα και ο εγκέφαλος παρουσιάζει μεγαλύτερη οξύτητα ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ορθή λειτουργία της μνήμης.

Πηγή:www.ecotimes.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση