, ,

Τα αντιβιοτικά είναι αναποτελεσματικά για τον βήχα

Τα αντιβιοτικά είναι αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση ασθενών με επίμονο βήχα που προκαλείται από ήπιες αναπνευστικές λοιμώξεις αναφέρεται… στο επιστημονικό περιοδικό Lancet. Τα συμπεράσματα

Τα αντιβιοτικά είναι αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση ασθενών με επίμονο βήχα που προκαλείται από ήπιες αναπνευστικές λοιμώξεις αναφέρεται…
στο επιστημονικό περιοδικό Lancet.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία και τη Γερμανία μεταξύ του Νοεμβρίου 2007 και του Απριλίου 2010, στην οποίασυμμετείχαν 2.061 ασθενείς που είχαν επίμονο βήχα για τις τελευταίες 28 μέρες και για τους οποίους υπήρχε η υποψία βρογχίτιδας.

Advertisment

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η βαρύτητα και η διάρκεια των συμπτωμάτων σε όσους πήραν αντιβιοτικά δεν διέφερε συγκριτικά με όσους πήραν εικονικά φάρμακα.

Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν υπάρχει υποψία ότι ο ασθενής έχει πνευμονία, τότε πρέπει να λαμβάνονται αντιβιοτικά.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Paul Little από το Πανεπιστήμιο του Southampton επεσήμανε ότι η χρήση αντιβιοτικών σε όσους δεν έχουν πνευμονία δεν θα τους ωφελήσει, ενώ μπορεί ακόμη και να τους βλάψει. Ο Βρετανός ερευνητής τονίζει ότι οι ασθενείς βελτιώνονται χωρίς αντιβίωση, δεδομένου όμως ότι ένας μικρός αριθμός ασθενών θα χρειαστεί αντιβίωση η πρόκληση για τον γιατρό είναι να αναγνωρίσει τους υποψήφιους για λήψη αντιβιοτικών ασθενείς.

Advertisment

Φτιάξτε μόνοι σας σιρόπια για τον βήχα 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 8 τεχνικές αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν στο λεπτό
Υψηλή χοληστερόλη: Καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά
Αφρικανική σκόνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας | Επιστήμονες εξηγούν
Επιστήμονες κατάφεραν να εξαλείψουν τον ιό HIV από τα κύτταρα που μολύνει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση