, , , ,

Το απλό κρυολόγημα είναι ευλογία: Αποτοξινώνει τον οργανισμό μας

Ο καθένας έχει πάθει κάποιο κρυολόγημα βαρύ ή ελαφρύ, ωστόσο η αιτία του κρυολογήματος παραμένει άγνωστη στους γιατρούς. Η δική μου ανακάλυψη ωστόσο λέει

Ο καθένας έχει πάθει κάποιο κρυολόγημα βαρύ ή ελαφρύ, ωστόσο η αιτία του κρυολογήματος παραμένει άγνωστη στους γιατρούς. Η δική μου ανακάλυψη ωστόσο λέει ότι το κρυολόγημα είναι ο απλούστερος τρόπος κάθαρσης του οργανισμού. Ξαναθυμίσου τις αρχές του εξαγνισμού : ένα υγιές άτομο έχει καθαρό αίμα, ενώ το αίμα του αρρώστου είναι μολυσμένο με τοξικό υλικό.

Όταν το σώμα δεν μπορεί πλέον ν’ απομακρύνει τις τοξίνες λόγω έλλειψης ενέργειας ή εξαιτίας φαρμακευτικής παρέμβασης, τα τοξικά υλικά συσσωρεύονται στο σώμα και σχηματίζουν συσσωματώματα. Η διαδικασία της κάθαρσης βρίσκεται σε διαρκή ενέργεια στον οργανισμό του ανθρώπου που έχει ακάθαρτο αίμα και τοξικά κατάλοιπα. Αλλά στα πρώτα στάδια του εξαγνισμού, πριν το σώμα καταβληθεί πολύ απ’ τις τοξίνες και εκδηλώσει κάποια σοβαρή ασθένεια, ο άνθρωπος συνηθέστερα κρυολογεί.

Advertisment

Είναι σχεδόν αδύνατον για τον άνθρωπο ν’ αποφύγει να κρυολογήσει. Το κρύο θεωρείται ότι είναι η αιτία του κρυολογήματος, και είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από κάποιο κρύο ρεύμα ακόμα και το καλοκαίρι: το γδύσιμο στο καθημερινό μπάνιο, στον ύπνο, στη βροχή ή στον αέρα. Ωστόσο, διδάσκω πάντα στους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να φοβούνται το κρύο και το ρεύμα. Είναι σημαντικό επίσης να καταλάβουμε ότι το σώμα στις αλλαγές του καιρού, αυτορυθμίζεται στις νέες συνθήκες με το κρυολόγημα. Κι αυτή η κάθαρση είναι απολύτως φυσιολογική. Μερικές φορές το εξαγνιστικό κρυολόγημα ακολουθείται από πραγματικό κρύωμα, αλλά όχι πάντοτε. Όταν συμβαίνει, γίνεται επειδή το άτομο έχει ήδη ελαφρύ πυρετό. Όταν δεν συμβαίνει, δεν υπήρχε πυρετός. Μ’ άλλα λόγια, όταν συμβαίνει, το άτομο έχει ήδη δείγμα της ασθένειας: ελαφρύς πυρετός. Το κρυολόγημα θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, είτε με την ύπαρξη κρύου αέρα ή ρεύματος είτε όχι. Ακόμα, αν ο άνθρωπος υποφέρει από ελαφρύ πυρετό, θα έχει ρίγη άσχετα με το πόσο βαριά είναι ντυμένος.

Τα συμπτώματα του κρυολογήματος περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, καταρροή, φτέρνισμα, πονοκέφαλο και πόνο στις κλειδώσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν αμέσως στο γιατρό για διάγνωση, φοβούμενοι ότι η κατάσταση μπορεί να είναι το πρώτο στάδιο μιας πιο σοβαρής ασθένειας. Μερικοί άνθρωποι κάνουν ότι τους πει ο γιατρός και περιμένουν να γίνουν καλύτερα. Άλλοι γιατροί, που αγνοούν το όφελος του κρυολογήματος, χρησιμοποιούν διάφορες αγωγές για να αποτρέψουν τη διαδικασία της κάθαρσης με αντιπυρετικά και αντιβιοτικά. Άλλοι καταφεύγουν σε σπιτικά γιατροσόφια ασπιρίνη, βότανα, κομπρέσες κλπ.

Τα αποτελέσματα αυτών των μέσων είναι να στρέψουν την κάθαρση απ’ το αρχικό στάδιο στο δευτερεύον, που ξαναστερεοποιεί τις τοξίνες που είχαν αρχίσει να διαλύονται. Αν και ο γιατρός με τον ασθενή εξαπατούν τους εαυτούς τους πιστεύοντας ότι η κατάσταση βελτιώθηκε επειδή τα συμπτώματα υποχώρησαν, εντούτοις η αρρώστια έχει ξανά αποθηκευθεί στο σώμα. Ως εκ τούτου, η ασθένεια θα επανεμφανιστεί. Επιπλέον, όλα τα φάρμακα που αναστέλλουν τη διαδικασία κάθαρσης, κάνουν την κατάσταση χειρότερη όταν αυτή ξαναεμφανιστεί. Η επαναλαμβανόμενη αναχαίτιση των μικρών εξαγνισμών κάνει τις τοξίνες να συσσωρεύονται και ν’ αυξάνουν, έτσι αναγκάζουν το σώμα να δημιουργήσει μια μεγάλη κάθαρση που θα έχει τη μορφή σοβαρής ασθένειας.

Advertisment

Αν και είναι εύκολο να πλύνουμε το εξωτερικό σώμα, ένα πλύσιμο εσωτερικά είναι δυνατό μόνον με τα κρυολογήματα και άλλου είδους αυτορρυθμίσεις που ονομάζονται ασθένειες. Το κοινό κρυολόγημα είναι ευλογία που δόθηκε στην ανθρωπότητα από το θεό και αποτελεί τη φυσική διατήρηση της υγείας.

Ομιλίες του Μοκίτι Οκάντα (1882 – 1955)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση