,

Χρώματα και Αριθμοί

Γράφει η Χάρις Μπεκιάρη για την Εναλλακτική Δράση Ο μεγάλος δάσκαλος Πυθαγόρας έλεγε… «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται.»Advertisment Εννοώντας ότι τα πάντα γίνονται σύμφωνα με

Γράφει η Χάρις Μπεκιάρη για την Εναλλακτική Δράση

Ο μεγάλος δάσκαλος Πυθαγόρας έλεγε… «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται.»

Advertisment

Εννοώντας ότι τα πάντα γίνονται σύμφωνα με τους αριθμούς. Κι αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια. Οι αριθμοί μας δίνουν πολλά μηνύματα και πληροφορίες αρκεί να τους εμπιστευτείς.

Όχι μόνο στα μαθηματικά αλλά και στην αστρονομία, στη αστρολογία ακόμα και στη μουσική ο Πυθαγόρας ισχυριζόταν ότι πίσω από τις νότες κρύβονται πάλι οι αριθμοί.

Όμως οι αριθμοί , όπως καθρεφτίζουν τα γράμματα και λαμβάνουμε τις πληροφορίες μας για ένα όνομα , έτσι μας παρέχουν πληροφορίες και για τα χρώματα.

Advertisment

Το κάθε χρώμα έχει τη δική του μοναδική ενέργεια , όπως είναι και οι κρύσταλλοι αλλά και τα ζώδια στην Αστρολογία. Αν επιλέξουμε το σωστό χρώμα βάσει της ημέρας γέννησης θα έχουμε μία πιθανότητα παραπάνω να ηρεμούμε και να βρίσκουμε την αρμονία έστω και λίγες στιγμές στην καθημερινότητα μας.

Ο αριθμός 1 λοιπόν και αναφέρομαι σε όσους έχουν γεννηθεί στις 1, 10, 19 και 28 οποιουδήποτε μήνα, θα πρέπει να επιλέγουν τις αποχρώσεις του καφέ (ανοιχτό ή σκούρο), καθώς επίσης όλες αποχρώσεις του κίτρινου ή του χρυσού! Αν δεν είναι από τα χρώματα του γούστου σας τα παραπάνω για το ντύσιμο σας , καλό θα ήταν να έχετε έστω ένα αξεσουάρ σε αυτές τις αποχρώσεις ή να τα επιλέξετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας. Είναι χρώματα που ηρεμούν την ένταση του αριθμού και θα ξεκουράζεστε ή θα χαλαρώνετε με αυτές τις αποχρώσεις.

Ο αριθμός 2, όσοι έχετε γεννηθεί στις 2, 11, 20 και 29 οποιουδήποτε μήνα, καλό θα ήταν να επιλέγετε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, από το πιο σκούρο έως και το πιο ανοιχτό. Καθώς επίσης και το μπεζ ή το λευκό. Ο αριθμός 2 είναι ιδιαίτερα ευάλωτος συναισθηματικά οπότε πολύ σκούρα χρώματα όπως είναι το μαύρο , το σκούρο μωβ και το μπορντώ θα σας επιβαρύνουν και ίσως χάνετε την καλή σας διάθεση.

Ο αριθμός 3 , αναφέρεται σε όσους από εσάς έχετε γεννηθεί στις 3, 12, 21 ή 30 του μήνα. Εσείς λοιπόν με την έντονη δημιουργικότητα και την ανάγκη για έκφραση, είστε στα καλύτερα σας όταν επιλέγετε απόχρώσεις του μωβ, όπως είναι το βιολετί, το σάπιο μήλο ή το λιλά. Αν δεν είναι το χρώμα της επιλογής σας, ιδιαίτερα για τους άνδρες, καλό θα ήταν να το επιλέγετε σαν πινελιά σε ένα κασκόλ ή μία γραβάτα.

Ο αριθμός 4 , και μιλάμε για όσους είναι γεννημένοι στις 4, 13, 22 και 31 του μήνα, με την τετράγωνη λογική που σας διακατέχει αλλά και την σταθερότητα του χαρακτήρα σας, θα μπορούσα να πω ότι οι καλύτερες χρωματικές επιλογές είναι οι αποχρώσεις του μπλε, του γκρι και ίσως και του μπλε ελεκτρίκ. Οι παστέλ αποχρώσεις δεν είναι το καλύτερο σας διότι δεν ταιριάζει με την σοβαρότητα σας και πιθανόν με την συντηρητική σας όψη.

Ο αριθμός 5, αναφέρεται σε όσους είναι γεννημένοι στις 5, 14 και 23 οποιουδήποτε μήνα. Αν είστε σε αυτές τις ημερομηνίες , το «κοινωνικό» του χαρακτήρα σας αλλά και ο μαγνητισμός σας δεν θα μπορούσαν παρά να επιλέξουν όλες τις «ανοιχτές» – φωτεινές αποχρώσεις από όλα τα χρώματα, ειδικά το ανοιχτό γκρι, λευκό και αστραφτερά υφάσματα ή υλικά. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα σκούρα χρώματα , αλλά μάλλον δεν είναι στις πρώτες επιλογές σας.

Ο αριθμός 6, αφορά όσους έχουν γεννηθεί στις 6, 15 και 24 οποιουδήποτε μήνα. Για εσάς ιδανικές αποχρώσεις είναι όλες του μπλε. Από το πιο ανοιχτό έως και το πιο σκούρο navy. Εκτός από το μπλε electric. Σαν δεύτερη επιλογή μπορείτε να επιλέξετε αποχρώσεις του ροζ αλλά όχι του κόκκινου, ούτε του βισσινί. Ο 6 είναι αριθμός της αρμονίας και της αγάπης οπότε δεν θέλετε χρώματα που δημιουργούν ένταση!

Ο αριθμός 7, και αναφέρομαι σε όσους έχουν γεννηθεί στις 7, 16 και 25 οποιουδήποτε μήνα, τονίζοντας ότι τα καλύτερα χρώματα για εσάς είναι ανάμεσα στις παλ αποχρώσεις του πράσινου, του κίτρινου, του λευκού και γιατί όχι του χρυσού. Οι χαμηλοί τόνοι του αριθμού 7, και η τάση να μην «φαίνεται» έρχονται και βρίσκουν τέλεια την γαλήνη τους στις παστέλ αποχρώσεις.

Ο αριθμός 8 και φυσικά αναφέρομαι σε όσους έχουν γεννηθεί στις 8, 17 αλλά και 26 του μήνα. Σαν δυναμικοί και ανταγωνιστικοί χαρακτήρες που είστε σας ταιριάζουν «γάντι» οι αποχρώσεις του σκούρου γκρι, σκούρου μπλε, μωβ και μαύρο. Τα «ανοιχτά» χρώματα δεν είναι το καλύτερο σας….εφόσον η ενέργεια του αριθμού σας προσδίδει σοβαρότητα και δογματισμό.

Ο αριθμός 9 ,αφορά όσους έχετε γεννθεί στις 9, 18 και 27 οποιουδήποτε μήνα. Εσείς λοιπόν που είστε πολύμορφες προσωπικότητες, σας ταιριάζουν οι αποχρώσεις του κόκκινου, του βυσσινί, του ροζ και όλες τις αποχρώσεις από το κόκκινο έως και το καθαρό μωβ! Η επαναστατικότητα σας , παίρνει μορφή και οι αποχρώσεις αυτές σας δίνουν ενέργεια.

Χάρις Μπεκιάρη

Σύμβουλος Αριθμολογίας

charisnumerology.wordpress.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση