7 μαθήματα που πήρα τον τελευταίο χρόνο

Η Amy Chan, αρθρογράφος στην Huffington Post για θέματα σχετικά με τις σχέσεις και το lifestyle, μοιράστηκε με τους αναγνώστες του συγκεκριμένου site, τα

Η Amy Chan, αρθρογράφος στην Huffington Post για θέματα σχετικά με τις σχέσεις και το lifestyle, μοιράστηκε με τους αναγνώστες του συγκεκριμένου site, τα μαθήματα ζωής που πήρε τον τελευταίο χρόνο.

___

Advertisment

Πρόσφατα, γιόρτασα τα γενέθλια μου για άλλη μία φορά. Καθώς κοιτάζω πίσω και βλέπω πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, εκπλήσσομαι με το πόσο μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα μέσα σ” ένα έτος. Νομίζω ότι περνούμε μέσα από κύκλους αλλαγής που μας δίνουν την ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε και να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας. Το τελευταίο έτος υπήρξε για εμένα ένας τέτοιος κύκλος – και αργά αλλά σταθερά τα κομμάτια που διασκορπίστηκαν στον αέρα, επανατοποθετούνται στη θέση τους.

Σε μια περίοδο προβληματισμού, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα πράγματα που έμαθα.

1. Η διαφορά μεταξύ ενός ευτυχισμένου και ενός δυστυχισμένου ανθρώπου είναι το επίπεδο της ευγνωμοσύνης.

Advertisment

Αν παρατηρήσετε κάποιος ο οποίος είναι αξιολύπητος, θα παρατηρήσετε ότι ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος και συνεχώς κατηγορεί για την δυστυχία του το παρελθόν, την τύχη ή άλλους ανθρώπους. Αν παρατηρήσετε ευτυχισμένους ανθρώπους, θα δείτε ότι είναι γεμάτοι από ευγνωμοσύνη. Αντί να εστιάζουν σε αυτά που τους εμποδίζουν να επιτύχουν / προσελκύσουν αγάπη / προχωρήσουν μπροστά – επιλέγουν να επικεντρώνονται σε λύσεις για να δημιουργήσουν τη ζωή που θέλουν. Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν έλθουν όπως τα περίμεναν και πάρουν άσχημη τροπή, αφού αρχικά αντιδράσουν με θλίψη / απογοήτευση / άγχος / θυμό – επιστρέφουν σύντομα στο προηγούμενο επίπεδο ευτυχίας.

Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μπορείτε να επανακαλωδιώσετε τον εγκέφαλο σας ώστε να νιώθετε ευτυχία, με την άσκηση ευγνωμοσύνης σε καθημερινή βάση («the_neuroscience_of_happiness«). Η ευγνωμοσύνη είναι μια επιλογή. Η ευτυχία είναι στάση ζωής. Το πώς θα ζείτε τη μέρα σας, είναι μια επιλογή που είναι απολύτως υπό τον έλεγχό σας.

2. Θα ραγίσει η καρδιά σας, αλλά θα επιβιώσετε.

Φαντάζεστε ότι κάποιος αντιμετωπίζει καλύτερα τη θλίψη, όσο μεγαλώνει. Αλλά δεν είναι ούτε ευκολότερο ούτε λιγότερο επώδυνο, έτσι δεν είναι; Ενώ η ένταση της στεναχώριας μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή, αν όχι μεγαλύτερη, με κάθε σχέση που έρχεται και φεύγει, έμαθα ότι έχουμε απίστευτη εσωτερική δύναμη που μας βοηθάει να συνέλθουμε ακόμα και μετά από άσχημες εμπειρίες.

Όταν βιώνετε τον πόνο του χωρισμού μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι μπορείτε να είστε και πάλι ευτυχισμένος. Αλλά κανείς δεν μπορεί να σας πάρει το βασικό επίπεδο χαράς και ευτυχίας. Ακόμα κι αν πληγωθείτε άσχημα για ένα χρονικό διάστημα, θα βρείτε ξανά το σημείο ισορροπίας σας. Αν περνάτε από αυτό το σκοτεινό στάδιο, όταν αισθάνεστε μεγάλο πόνο, προσπαθήστε να θυμάστε αυτό:

Θα αγαπήσετε ξανά. Θα αγαπηθείτε ξανά.

3. Θα χάσετε τη δουλειά σας, αλλά τελικά θα βρείτε κάτι που σας ταιριάζει καλύτερα.

Το τέλος αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα, απλά είναι μεταμφιεσμένο. Μπορεί να νιώθετε άβολα με την αβεβαιότητα, αλλά κάποια από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δημιουργούνται εκείνες τις περιόδους που είμαστε ανοιχτοί στις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες.

4. Οι άνθρωποι που αγαπάτε θα σας πληγώσουν και θα σας απογοητεύσουν. Προσπαθήστε να βλέπετε πέρα ​​από τα λάθη τους και να κατανοείτε τις προθέσεις τους.

Είχα την λογική του μαύρου-άσπρου με τις φιλίες. Ένας φίλος ήταν είτε κολλητός είτε μια απλή γνωριμία. Δεν υπήρχε γκρίζα ζώνη ανάμεσα στα δύο. Και αν ένας φίλος με πλήγωνε ή δεν συμπεριφερόταν σύμφωνα με τα θέλω μου, διέκοπτα τη σχέση μας. Αλλά έμαθα ότι όλοι μπορεί να λειτουργήσουμε λίγο εγωιστικά, να παραμελήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, ή να θεωρήσουμε τους άλλους για δεδομένους. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όλοι οι άνθρωποι περνούν από διάφορες φάσεις και κάνουν λάθη. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να σβήνουν χρόνια φιλίας.

Κάποιες φορές, μια φιλία χρειάζεται λίγο χρόνο για να αναπνεύσει, πριν να αναθερμανθεί.

5. Η φύση μας δεν αλλάζει.

Οι απόψεις μας, η εμφάνιση μας, η διάθεση μας, μπορεί να αλλάζουν συνεχώς. Όμως ο πυρήνας της φύση μας δεν αλλάζει. Οι άνθρωποι μαθαίνουμε μηχανισμούς επιβίωσης από αρκετά νεαρή ηλικία, οι οποίοι σφυρηλατούνται και ριζώνουν μέσα μας.

Αν θέλετε να γνωρίσετε πραγματικά κάποιον, κοιτάξτε πέρα από τα λόγια του, την γοητεία και τα χαρίσματα του. Κοιτάξτε πέρα ακόμα και από τα λάθη του. Κοιτάξτε πέρα ​​από το περιτύλιγμα, και θα βρείτε την ουσία. Γιατί, ενώ τα πάντα που είναι επιφανειακά μπορεί να αλλάζουν, η φύση του καθενός δεν αλλάζει.

6. Να είστε επιλεκτικοί με ποιον μοιράζεστε την καρδιά και το σώμα σας.

«Εισπράτουμε την αγάπη που θεωρούμε ότι αξίζουμε.» – The Perks of Being a Wallflower

Χαλάμε τη διάθεση μας όταν λειτουργούμε ενάντια στην ακεραιότητα των δικών μας αξιών. Γνωρίστε τα όριά σας και μέχρι ποιο σημείο είστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτείτε. Και να θυμάστε, μόνο και μόνο επειδή κάτι σας κάνει να αισθάνεστε καλά σε μία δεδομένη στιγμή, δεν σημαίνει ότι είναι μια καλή απόφαση για το μέλλον σας. Απαντήστε στις σωστές ερωτήσεις, ώστε να μην συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη. Τι είδους σχέσεις θέλετε να προσελκύετε στη ζωή σας; Οι επιλογές που κάνετε σας φέρνουν πιο κοντά ή πιο μακριά σε αυτά τα άτομα;

7. Το σώμα σας δεν είναι ανίκητο.

Δυστυχώς οι περισσότεροι περιμένουμε μέχρι να συμβεί κάτι άσχημο στην υγεία μας ώστε να ενεργήσουμε για να το διορθώσουμε, αντί να κάνουμε προαιρετικά τις απαραίτητες ενέργειες για να το αποφύγουμε. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό και την καταστροφή των ξένων και δυνητικά καρκινικών κυττάρων. Το άγχος και η ανθυγιεινή διατροφή, αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Και όταν είναι εξασθενημένο, τότε είναι που δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα μεταλλαγμένα κύτταρα.

Φροντίστε το σώμα σας. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι είσαι ανίκητοι, σκεφτείτε τους ανθρώπους που αγαπάτε.Θα υποφέρουν αν κάτι κακό συμβεί με την υγεία σας. Οπότε, αν δεν το κάνετε για τον εαυτό σας, τουλάχιστον κάντε το για αυτούς που νοιάζονται για εσάς.

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση