Άσκηση: Καθαρίζοντας την ενέργεια του φόβου για το μέλλον

Ακολουθεί άλλη μία άσκηση της ενεργειακής θεραπεύτριας Alla Svirinskaya Ενεργειακή άσκηση: καθαρίζοντας την ενέργεια του φόβου για το μέλλονAdvertisment Πρέπει να είστε ανοιχτοί στο

Ακολουθεί άλλη μία άσκηση της ενεργειακής θεραπεύτριας Alla Svirinskaya

Ενεργειακή άσκηση: καθαρίζοντας την ενέργεια του φόβου για το μέλλον

Advertisment

Πρέπει να είστε ανοιχτοί στο μέλλον και σε αυτά που θα φέρει. Είναι σημαντικό να διευρύνετε την οπτική σας, να δεχθείτε νέες συνταγές και νέες κατευθυντήριες γραμμές. Αν φοβάστε το μέλλον, θα έχετε την τάση να μένετε κολλημένοι στις παλιές σας συμπεριφορές και να παραλύετε από το άγχος. Δε θα είστε σε θέση να απολαμβάνετε τη ζωή στο παρόν, επειδή η ενέργεια σας όλη θα πηγαίνει μπροστά, γεμάτη πανικό για ό,τι δεν έχει γίνει ακόμα και ενδέχεται και να μη γίνει ποτέ.

Ο διαλογισμός αυτός σας απελευθερώνει από αυτό το άγχος και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε χώρο για το καινούριο. Σας πριμοδοτεί επειδή μετατοπίσατε τη ζωή σας σε ένα νέο πρότυπο. Θα θυμάστε από τις προηγούμενες συζητήσεις μας, ότι τα χρώματα επηρεάζουν τα τσάκρα μας – πάρα πολύ ή πολύ λίγο από ένα χρώμα μπορεί να μας οδηγήσει σε ανισορροπία. Η ενέργεια του φόβου για το μέλλον εμφανίζεται με τη μορφή υπερβολικής ποσότητας μπλε χρώματος, αυτός είναι και ο λόγος που θα χρησιμοποιήσουμε το χρώμα αυτό στην τεχνική.

 

Advertisment

Ο οραματισμός συνοδεύεται από φυσική δράση (το στύψιμο μιας πετσέτας) γιατί αυτό εμπλέκει και το αριστερό και το δεξί μέρος του εγκεφάλου, κάνοντας έτσι την άσκηση πιο αποτελεσματική.

Επίσης, το στύψιμο είναι μια απτή δράση και βρίσκω πως αυτό είναι πολύ χρήσιμο για τους σύγχρονους ανθρώπους στους οποίους αρέσει η δράση.

Θα χρειαστεί να επαναλάβετε την άσκηση αυτή κάθε μέρα της προπαρασκευαστικής εβδομάδας. Δεν με νοιάζει πότε την κάνετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ηρεμία για να μπορείτε να δώσετε όλη σας την προσοχή. Πολλοί βρίσκουν ότι το βράδυ είναι μια καλή ώρα για την άσκηση αυτή. Το δωμάτιο που θα χρησιμοποιήσετε για αυτήν την άσκηση καθαρισμού πρέπει να έχει αεριστεί καλά και να έχετε αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν κάνετε την άσκηση.

Αναπνεύστε ελεύθερα και με φυσικό τρόπο, καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης – μη ζορίζεστε, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ και μια βαμβακερή πετσέτα.

 

* Βρέξτε την πετσέτα καλά και βάλτε την στο μπολ. Καθίστε σε μια καρέκλα με όρθια πλάτη με τα πόδια σας ανοιχτά, τα πέλματα σε απόσταση όσο το άνοιγμα των ώμων.

 

* Πάρτε άλλη μια βαθιά εισπνοή, κρατήστε την, εκπνεύστε και στύψτε άλλη μια φορά το μπλε χρώμα από την πετσέτα.

* Αδειάστε τώρα το μπολ και επαναλάβετε, αλλά, αυτή τη φορά, φανταστείτε πως στύβετε ζωηρό πορτοκαλί από την πετσέτα. Καθώς στύβετε την πετσέτα, παράγετε τον απαλό, συνεχόμενο ήχο «Λ – λ – λ – λ», αν ξέρετε τις μουσικές νότες, ο ήχος που θέλετε είναι στο επίπεδο του Σολ (G)

σημείο αυτό πρέπει να προσπαθήσετε να νιώσετε την αίσθηση της απελευθέρωσης από κάθε φόβο για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. θυμηθείτε την αίσθηση αυτή και προσπαθήστε να την καταγράψετε μνήμη σας.

Για εντατική εργασία μπορείτε να επαναλάβετε την τεχνική για 7 συνεχόμενες ημέρες.

Διαβάστε: Άσκηση απελευθέρωσης από την ενέργεια του παρελθόντος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση