Μα Τι Βλέπουμε

Η ύλη υιοθετεί πολλαπλές -άπειρες- μορφές δημιουργίας. Μερικές είναι συγκεκριμένες και ορατές περισσότερο, άλλες λιγότερο και περνούν ασύλληπτες μπροστά απ’ τα μάτια μας. Όταν

Η ύλη υιοθετεί πολλαπλές -άπειρες- μορφές δημιουργίας. Μερικές είναι συγκεκριμένες και ορατές περισσότερο, άλλες λιγότερο και περνούν ασύλληπτες μπροστά απ’ τα μάτια μας. Όταν το φως του ήλιου πλημμυρίζει τον ουρανό και μας τυφλώνει, θα έπρεπε να λέμε ότι τα αστέρια δεν υπάρχουν; Κι όταν η νύχτα καλύπτει με επιτήδεια σκοτεινιά το περιβάλλον μας και τότε λάμπουν τα αστέρια, θα έπρεπε να λέμε ότι δεν υπάρχουν τα χρώματα; Υπάρχουν στιγμές που κάποια πράγματα φαίνονται κι άλλα όχι.

Υπάρχουν στιγμές που κάποια πράγματα εκδηλώνονται και τα κοιτάμε κι άλλα όχι. Όμως όλα ζουν και αυτά που ξέρεις και τα κοιτάς και αυτά που δεν ξέρεις και δεν θα τα κοιτάξεις ποτέ. Εξαρτάται από τη στιγμή και βέβαια από τη δική μας ικανότητα παρατήρησης, κατανόησης και εξέλιξης. Δεν αρκεί να κοιτάμε για να καταλαβαίνουμε, είναι απαραίτητο να ΒΛΕΠΟΥΜΕ αλλά επίσης και να ξέρουμε ότι βλέπουμε, μα και ΤΙ βλέπουμε.

Advertisment

Η έλλειψη κατανόησης και σοφίας μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την όραση. Γι’ αυτόν που η ζωή είναι ζήτημα υλικής διαβίωσης η φύση είναι ένα μουγκό στοιχείο, γι αυτόν που η ζωή του είναι μια αέναη χαρά και ενθουσιασμός, για τον πολεμιστή ή φύση είναι ένα μαγικό πεδίο δράσης, απόλαυσης, μάχης.

Γι’ αυτόν που το εσωτερικό ξύπνημα έχει αρχίσει να εκδηλώνεται, η φύση είναι -όπως λέγαμε πριν κι όπως έλεγαν τόσοι- ένα ανοιχτό βιβλίο που παρουσιάζει μια αμέτρητη, αστείρευτη, δόση γνώσεων, ομορφιάς και δύναμης. Ένα φύλλο δέντρου ιδωμένο με αδιαφορία δεν λέει τίποτα, όμως πολλά μπορούμε να διδαχτούμε, αν το παρατηρήσουμε προσεκτικά, αν το βάλουμε σε άλλα πλαίσια σκέψης και νόησης από αυτά που έχουμε ήδη μάθει, να βάζουμε ένα φύλλο δέντρου.

Αν δεις ένα φύλλο κάπου, εστίασε και παρακολούθησε το, δώσε του την προσοχή σου, φροντίζοντας να έχεις άδειο νου και το αίσθημα της αγάπης στην καρδιά σου, χωρίς καμία απολύτως σκέψη, επαναλαμβάνω, γιατί είναι σημαντικό, άρχισε να “βλέπεις” το φύλλο που διάλεξες, σαν μοναδική οντότητα και παρατήρησε το.

Advertisment

Πόσες φορές μπόρεσες να παρατηρήσεις κάτι με όλη σου την προσοχή και την αντίστοιχη κατάσταση νου; Φρόντισε να το κάνεις συχνά και θα δεις-νοιώσεις όλα αυτά που είναι αδύνατον να μπουν σε λέξεις και να περιγραφούν. Θα νοιώσεις την μαγεία της φύσης, πως υπάρχει άπειρη δυνητικά, δύναμη σε ένα φύλλο, σχεδόν όση και σε ένα σύμπαν.

Θα ανακαλύψεις, γιατί θα “βλέπεις”, πως εμφανίζονται χίλιες και μία ευφυείς λεπτομέρειες, που μας υποδεικνύουν καθαρά τον τρόπο ζωής αυτού του φύλλου. Το χρώμα, η μορφή, το μέγεθος, οι νευρώσεις, ο τρόπος που παίρνει αέρα και ήλιο, όλα αυτά είναι ζωτικές και ενδεικτικές όψεις της διάνοιας που κυβερνάει και δημιουργεί αυτό το ζωντανό ον. Η διάνοια της Μητέρας Φύσης που επεκτείνεται σε ολόκληρη την δημιουργία.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση