Τεχνική για να ξεκινάει η μέρα σας υπέροχα!

Το όνομα της άσκησης είναι: “Εσωτερικό Χαμόγελο”. Η λογική που κρύβεται από πίσω είναι απλή. Όταν γελάτε ή χαμογελάτε (είτε εμφανώς είτε από μέσα

Το όνομα της άσκησης είναι: “Εσωτερικό Χαμόγελο”.

Η λογική που κρύβεται από πίσω είναι απλή. Όταν γελάτε ή χαμογελάτε (είτε εμφανώς είτε από μέσα σας) είστε πολύ λιγότερο εκτεθειμένοι στις δυνάμεις των αρνητικών συναισθημάτων και ενεργειών. Όταν χαμογελάτε εύκολα και γρήγορα, όχι μόνο οι αστρικές σας δονήσεις γίνονται πιο ανάλαφρες αλλά και η αύρα σας προστατεύεται πιο καλά. Εδώ θα βρείτε μια απλή άσκηση διαλογισμού που θα σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Κάντε την άσκηση ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας, πρώτο πράγμα μόλις ξυπνήσετε το πρωί.

Advertisment

* Καθώς ξυπνάτε, γυρίστε και ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια και τα πόδια σας χαλαρά και σε έκταση.
* Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και εκπνεύστε σταδιακά, αφήνοντας να φύγει όλος ο μπαγιάτικος αέρας της νύχτας από το σώμα σας. Επαναλάβετε τρεις φορές

* Κουνήστε τώρα τα δάχτυλα του δεξιού ποδιού σας μερικές φορές – το μεγάλο σας δάχτυλο ανασηκώνεται ελαφρώς, ενώ τα υπόλοιπα γέρνουν προς τα κάτω. Επαναλάβετε με το αριστερό πόδι.

* Τώρα πηγαίνετε στα δάχτυλα των χεριών και τα χέρια σας. Πιάστε με το αριστερό σας χέρι τον αντίχειρα του δεξιού σας χεριού και κουνήστε τον ελαφρά. Επαναλάβετε με το δεξί αντίχειρα.

Advertisment

* Χαμογελάστε στον εαυτό σας – αυτό κάνει όλο σας το πρωινό και τη μέρα μια γιορτή, ενώ είστε ακόμα ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας!

* Πάρτε μια βαθιά εισπνοή,
γεμίζοντας εντελώς τους πνεύμονες σας, και στη συνέχεια επιτρέψτε στην εισπνοή να φτάσει βαθιά στο στομάχι σας. Κρατήστε την ανάσα σας για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά ακολουθώντας την αντίστροφη σειρά – από το στομάχι σας στους πνεύμονες σας.

Κάντε ένα διάλειμμα και
επαναλάβετε τη βαθιά εισπνοή για άλλη μια φορά.

Μέχρι τώρα έχετε κάνει την άσκηση δύο λεπτά περίπου.

* Συνεχίστε τις βαθιές εισπνοές, αλλά αντί να κρατάτε την ανάσα σας, χαμογελάστε. Άρα: εισπνέετε, σταματάτε και χαμογελάτε – μετά εκπνέετε. Πρέπει να χαμογελάτε με τέτοιον τρόπο που πολύ μικρές ρυτίδες να εμφανίζονται γύρω από τα μάτια σας ως αποτέλεσμα της μικρής αυτής κίνησης. Τώρα κάντε το χαμόγελο σας πλατύ και ειλικρινές. Τα μάτια σας πρέπει να είναι χαλαρωμένα (φανταστείτε πως κοιτάτε έναν ουρανό γεμάτο αστέρια). Συνεχίστε να χαμογελάτε και να οραματίζεστε το ροζ χρώμα. Αναπνεύστε πολύ βαθιά.

Τοσο, ώστε το χρώμα να γεμίσει τους πνεύμονες σας και όλο σας το σώμα.

Το ροζ είναι το χρώμα της αγάπης που κατακλύζει όλο
σας το είναι. Κάθε κύτταρο του σώματος σας ακτινοβολεί το ροζ χρώμα. * Μην ξεχνάτε να κρατάτε το χαμόγελο!

Ενώ χαμογελάτε, πείτε καθαρά στον εαυτό σας: «Ό,τι έχασα δεν το μετανιώνω. Ο δρόμος προς το μέλλον είναι ανοιχτός. Είμαι ένας καινούριος, απελευθερωμένος άνθρωπος».

Πρέπει να επαναλάβετε τη φράση με πειστικό και δυναμικό τρόπο, πέντε με δέκα φορές.
Είναι ένας υπέροχος διαλογισμός και όσο περισσότερο τον κάνετε, τόσα περισσότερα οφέλη θ’ ανακαλύπτετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση