,

Επειδή σ’ αγαπώ!

Κάποτε ένας νεαρός και μια νεαρή κοπέλα ερωτεύτηκαν. Ο νεαρός όμως προερχόταν από φτωχή οικογένεια, γι’αυτό και οι γονείς της κοπέλας δεν τον ήθελαν

Κάποτε ένας νεαρός και μια νεαρή κοπέλα ερωτεύτηκαν.

Ο νεαρός όμως προερχόταν από φτωχή οικογένεια, γι’αυτό και οι γονείς της κοπέλας δεν τον ήθελαν για σύζυγο της κόρης τους . Η θλίψη τους ήταν μεγάλη.

Advertisment

Καθώς όμως ο καιρός περνούσε, διαπίστωσαν ότι ο νεαρός ήταν πολύ καλός ως άνθρωπος και πραγματικά άξιος για να παντρευτεί την μονάκριβή τους κόρη.

Ο νεαρός ήταν στρατιώτης και καθώς είχε ξεσπάσει πόλεμος, έπρεπε να φύγει για το εξωτερικό. Μια εβδομάδα πριν φύγει, πήγε στην κοπέλα, γονάτισε μπροστά της και της είπε: «θα με παντρευτείς?» Το κορίτσι σκουπίζοντας τα δάκρυά του, απάντησε αμέσως, ναι!

Συμφώνησαν έτσι, μόλις θα γύριζε από το ταξίδι του, μετά από ένα χρόνο, να παντρευτούν .

Advertisment

Λίγες μέρες αφού είχε φύγει ο νεαρός, συνέβη η τραγωδία. Ένα τροχαίο ατύχημα, μια μετωπική σύγκρουση. Το κορίτσι ξύπνησε μέσα σε θάλαμο νοσοκομείου, βλέποντας τους δυο γονείς της να κλαίνε. Η καρδιά της πήγε να σπάσει, καθώς κατάλαβε πως κάτι πολύ σοβαρό συνέβαινε.

Είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη. Το τμήμα του εγκεφάλου που έλεγχε τους μύες του προσώπου είχε καταστραφεί. Το άλλοτε όμορφο πρόσωπό της είχε πλέον παραμορφωθεί.

Το σώμα της είχε κι αυτό βαθιές πληγές. Το κοίταγμα στον καθρέφτη της έδωσε ακόμη μεγαλύτερο πόνο. « είμαι ένα τέρας» μονολόγησε και αμέσως πήρε την απόφαση να αποδεσμεύσει τον αρραβωνιαστικό της από την υπόσχεση γάμου που είχε δώσει.

‘Ηταν σίγουρη πως δεν θα την ήθελε πια, έτσι όπως είχε γίνει και το μόνο που επιθυμούσε ήταν να μην τον ξαναδεί ποτέ και να τον ξεχάσει για πάντα.

Για ένα ολόκληρο χρόνο, ο νεαρός έστελνε γράμματα χωρίς να παίρνει απάντηση και τηλεφωνούσε, αλλά η κοπέλα δεν του μίλησε ποτέ.

Κάποια μέρα, ύστερα από ένα χρόνο, η μητέρα της μπήκε στο δωμάτιό της και της είπε «γύρισε». Η κοπέλα άρχισε να παρακαλεί να τον διώξουν, να του πουν πως δεν ήταν εκεί, δεν ήθελε να τον δει και κυρίως να τη δει εκείνος.

Η μητέρα της είπε «παντρεύεται» και της έδωσε ένα προσκλητήριο στο χέρι.

Με την καρδιά μαύρη από τη θλίψη, άνοιξε το προσκλητήριο και είδε μέσα γραμμένο το όνομά της. «Τι είναι αυτό?» ψέλλισε σαστισμένη.

Η πόρτα άνοιξε και ο νεαρός με λουλούδια στο χέρι πλησίασε, γονάτισε μπροστά της και τη ρώτησε: «θα με παντρευτείς;»

Το κορίτσι κλαίγοντας σκέπασε το πρόσωπο με τα χέρια της λέγοντας «είμαι άσχημη, είμαι ένα τέρας».

Ο νεαρός απάντησε « χωρίς την άδειά σου, η μητέρα σου μου έστειλε τις φωτογραφίες σου.

‘Όταν τις είδα, κατάλαβα ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είσαι ακόμη αυτό το πρόσωπο που ερωτεύτηκα και είσαι πιο όμορφη από ποτέ.

Γιατί……;

Επειδή σ’αγαπω!!!!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση