,

Πως να κάνετε Ολιστικό Μασάζ Κεφαλής

Έχετε σκεφτεί πόσο σημαντικό είναι ένα άγγιγμα στο κεφάλι μας όταν νιώθουμε κάπως αδιάθετοι, κουρασμένοι ή απλώς βρισκόμαστε σε ένταση; Στην ανατολή, το μασάζ

Έχετε σκεφτεί πόσο σημαντικό είναι ένα άγγιγμα στο κεφάλι μας όταν νιώθουμε κάπως αδιάθετοι, κουρασμένοι ή απλώς βρισκόμαστε σε ένταση;

Στην ανατολή, το μασάζ της κεφαλής θεωρείται από τα πλέον σημαντικά και αφιερώνεται αρκετός χρόνος για αυτό. Ένα απαλό άγγιγμα και μόνο, πολλές φορές είναι αρκετό να μας ανακουφίσει, να μας γαληνέψει και να μας κάνει να νιώσουμε πιο ήρεμοι. Ας μη ξεχνάμε ότι η προέκταση του προσώπου μας είναι το κεφάλι μας και καλό είναι όταν μπορούμε, να αφιερώνουμε λίγο χρόνο κάνοντας ένα μασάζ. Το μασάζ αυτό θα ωφελήσει στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας ενεργοποιώντας την μικροκυκλοφορία της περιοχής, θα ανακουφίσει τυχόν πονοκεφάλους, θα βοηθήσει σε προβλήματα αϋπνίας και άγχους.

Advertisment

Εφαρμόζεται σε στεγνά μαλλιά συνήθως, αλλά μπορείτε να συνδυάσετε αυτές τις θεραπευτικές – χαλαρωτικές κινήσεις του μασάζ με θεραπευτικά λάδια ή βότανα και να ολοκληρώσετε με κάποια μάσκα μαλλιών. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποιον για αυτό το μασάζ, προσπαθήστε μόνοι σας ακολουθώντας σωστά τις παρακάτω οδηγίες και θα διαπιστώσετε τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

1) Ακουμπήστε τις παλάμες σας δεξιά και αριστερά στους κροτάφους και ανασηκώστε απαλά το δέρμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

2) Συνεχίστε έτσι σε όλο το κεφάλι.

Advertisment

3) Τοποθετείστε τα δάχτυλά σας στην αρχή της τριχοφυΐας, εκεί που τελειώνει το μέτωπό σας και κινήστε το δέρμα απαλά, συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι τη βάση του κεφαλιού.

4) Κάνετε τεθλασμένες κινήσεις σαν ζιγκ-ζαγκ από το κέντρο του κεφαλιού προς τα πλάγια και προς τα πίσω.

5) Κάνετε ελαφριά χτυπηματάκια με τα ακροδάχτυλα σε όλο το κεφάλι.

6) Χτενίστε με τα δάχτυλα σας όλα τα μαλλιά με κινήσεις από εμπρός προς τα πίσω αρκετές φορές.

Σαφώς όταν η τεχνική εφαρμόζεται από κάποιον επαγγελματία, η αίσθηση που έχετε είναι ακόμη καλύτερη και ιδιαίτερα όταν με αυτήν ολοκληρώνεται κάποια συνεδρία μάλαξης. Μια περιποίηση προσώπου πρέπει να ολοκληρώνεται τουλάχιστον με μια δεκάλεπτη μάλαξη της κεφαλής.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη θεραπευτική, τα περισσότερα ενεργειακά κέντρα καταλήγουν και ξεκινούν στο κεφάλι. Όσοι ασχολείστε με αυτές τις τεχνικές αντιλαμβάνεστε την θεραπευτική αξία αυτής της μάλαξης.  

Σας παροτρύνω λοιπόν να ξεκινήσετε με αυτό το ολιστικό μασάζ κεφαλιού, ακόμη και κατά την ώρα μιας μαλακτικής μάσκας ή κρέμας αφού έχετε προσθέσει 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, ή δεντρολίβανου για να τονώσετε και να ενισχύσετε την κυκλοφορία της περιοχής. Αφήσετε ελεύθερη την σκέψη σας, τα συναισθήματά σας και χαρείτε ένα μικρό ταξίδι ανακούφισης, χαλάρωσης και γαλήνης βγαλμένο κυριολεκτικά από το κεφάλι σας!

Τζένη Μώρου – Ολιστική θεραπεύτρια

Holistic Life

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση