, ,

Φυσική ομορφιά με κουρκούμη (Tumeric)

Προβλήματα του δέρματος, μπορούν να αντιμετωπιστούν με Κουρκούμη (Turmeric) ή κουρκουμά. Εκτός από την γνωστή χρήση του στη μαγειρική, το παραδοσιακό αυτό μπαχαρικό, επίσης

Φυσική ομορφιά με κουρκούμη (Tumeric)

Προβλήματα του δέρματος, μπορούν να αντιμετωπιστούν με Κουρκούμη (Turmeric) ή κουρκουμά. Εκτός από την γνωστή χρήση του στη μαγειρική, το παραδοσιακό αυτό μπαχαρικό, επίσης χρησιμοποιείται συχνά και για θεραπεία ομορφιάς του δέρματος. Η ρίζα αυτή είναι πλούσια σε ενώσεις που λέγονται curcuminoid και είναι αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να εξαφανίσει το πρόβλημα της πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής. Και όχι μόνο αυτά, η κουρκούμη έχει και άλλα οφέλη για την ομορφιά.

Ποια είναι τα οφέλη;

Advertisment

1. Εξαφανιζει την πιτυρίδα. Τα προβλήματα της Πιτυρίδας και του ξηρού δέρματος της κεφαλής μπορούν να ξεπεραστούν με κουρκούμη.

Συνταγή.

Ανακατέψτε τον κουρκουμά με το καυτό λάδι, και μόλις κρυώσει, εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής που έχει υγρανθεί πρώτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν (μαλακού τύπου).

Advertisment

2. Θεραπεύει την ακμή

Το turmeric μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει το πρόβλημα της ακμής. Με την κουρκούμη το δέρμα γίνεται πιο λείο και απαλλαγμένο από την ακμή.

Συνταγή.

Αναμειγνύετε λίγο κουρκουμά με γάλα και ελαιόλαδο. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, σαν μάσκα. Αφήστε τη για 15 λεπτά ή και περισσότερο, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Μειώνει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους των ματιών.

Με τη Κουρκούμη επίσης μπορείτε να αφαιρέσετε τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους στα μάτια.

Συνταγή.

Φτιάξτε ένα πελτέ από σκόνη κουρκούμης με λίγο γάλα. Απλώστε το στο πρόσωπο γύρω από τα μάτια και αφήστε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

4. Ενυδατώνει το δέρμα

Η κουρκούμη ενυδατώνει και μαλακώνει το τραχύ δέρμα.

Συνταγή.

Αναμείξτε ένα ασπράδι αυγού με δύο σταγόνες ελαιόλαδο, λεμόνι και ροδόνερο. Προσθέστε τον κουρκουμά και ανακάτεψε καλά. Εφαρμόστε στα ξηρά μέρη του σώματος, όπως αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

5. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον αποχρωματισμό του δέρματος και τα σημάδια της ακμής

Συνταγή.

Αναμείξτε κουρκουμά με λίγο χυμό λάιμ μέχρι να γίνει μία πάστα, και τρίψτε το πάνω στις δυσχρωμίες του δέρματος ή στα σημάδια της ακμής. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

6. Μάσκα ομορφιάς

Αναζωογονεί, φρεσκάρει, είναι φυσικό αντιοξειδωτικό δέρματος πλούσιο σε μέταλλα-βιταμίνες. Βοηθάει στην μείωση της ακμής

Προσθέτει φωτεινότητα, προστατεύει από τους ρύπους και καυσαέρια.

Συνταγή.

Σε ένα φλυτζανάκι του καφέ βάζουμε μισό κουταλάκι κουρκουμά, μισό κουταλάκι μέλι, και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο. Αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά.

Προσέχουμε το τι θα φοράμε διότι αφήνει λεκέδες κίτρινους στα ρούχα λόγο της κίτρινης χρωστικής που περιέχει. Καλό θα είναι να φοράμε και γάντια ή να ξεβγάλουμε καλά τα χέρια μας.

Τρίβουμε κάνοντας πίλινγκ καθώς, παράλληλα, ξεπλένουμε πολύ καλά.

Η περιοχή που θα το απλώσετε ίσως να πάρει μία κίτρινη απόχρωση, η οποία όμως φεύγει με το πλύσιμο. Γι αυτό είναι καλύτερα να κάνετε τις θεραπείες αυτές το Σαββατοκύριακο ή μόνον το βράδυ.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση