, ,

Τι είναι το θεραπευτικό σύστημα Tong Ren;

Το Tong Ren είναι μία μέθοδος ακριβής κατεύθυνσης της ενέργειας στο σώμα. Μπορούμε να επιτύχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα συνδυάζοντας συμπληρωματικά στοιχεία της δυτικής ιατρικής και

Το Tong Ren είναι μία μέθοδος ακριβής κατεύθυνσης της ενέργειας στο σώμα. Μπορούμε να επιτύχουμε καταπληκτικά αποτελέσματα συνδυάζοντας συμπληρωματικά στοιχεία της δυτικής ιατρικής και της ανατολίτικης σοφίας και απλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.

Η φήμη της έχει να κάνει με την επιτυχία της στη θεραπεία, τον έλεγχο εξέλιξης του καρκίνου και σε άλλες συνθήκες εξασθένισης του οργανισμού που δεν έχουν ανταπόκριση στις παραδοσιακές δυτικές ή ανατολίτικες ιατρικές θεραπείες.

Advertisment

Η δυτική επιστήμη ανέπτυξε την κατανόηση της ανατομίας, φυσιολογίας, νευρολογίας, βιοχημείας, και τις λειτουργίες του κυττάρου. Κατανοούμε ότι η υγεία του κάθε οργάνου στο σώμα, απαιτεί τον εφοδιασμό συστατικών, τα οποία επί των πλείστον μεταφέρονται από την κυκλοφορία του αίματος. Πολλά όργανα απαιτούν ορμονική διέγερση ώστε να λειτουργούν ομαλά και άλλα όργανα αρρωσταίνουν αν σταματήσουν να λαμβάνουν την κανονική ροή ηλεκτρικής ή χημικής διέγερσης μέσω του νευρικού συστήματος. Αυτές τις λειτουργίες δεν μπορούμε να τις δούμε με γυμνό μάτι έτσι στα πρόσφατα χρόνια η δυτική επιστήμη ανέπτυξε εργαλεία ώστε να εκτιμήσει μερικούς από αυτούς τους μηχανισμούς, Κανείς όμως δεν μπορεί να κατανοήσει την αιτία πολλών σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβάνοντας κυρίως τους καρκίνους, εκφυλιστικές ασθένειες και αυτοάνοσες. Και οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν θεραπεία.

Η ανατολίτικη ιατρική κατανοεί ότι το σώμα απαιτεί μια συνεχή τροφοδοσία μιας πρόσθετης μορφής ενέργειας ώστε να παραμείνει το σώμα υγιές. Κάθε όργανο χρειάζεται μια φυσική ροή ηλεκτρικών σημάτων (στοιχείων) και οποιοδήποτε εμπόδιο αυτής της απαραίτητης βιοηλεκτρικής ώθησης οδηγεί σε ασθένεια. Δεν έχουμε ακόμα αναπτύξει εργαλεία που να μετρούν αυτή την ενέργεια αλλά πολλοί άνθρωποι είναι ικανοί να νιώσουν τα αποτελέσματά της και μελέτες ξεκινούν να αποκαλύπτουν τη θεραπευτική της δύναμη.

Η δύση και η ανατολή δίνουν διαφορετικές ερμηνείες αλλά αλληλοσυμπληρώνονται στη θεραπεία του σώματος και του πνεύματος. Καμιά προσέγγιση δεν είναι από μόνη της επαρκής έχοντας αυτό αποδειχθεί από πολλές ανίατες ασθένειες. Και οι δύο αποτελούν απαραίτητα συστατικά ενός θεραπευτικού συστήματος ώστε να θεραπευτούν όλες οι όψεις της ανθρώπινης διάστασης , επιτρέποντας στο σώμα να θεραπευτεί.

Advertisment

Το Tong Ren ενσωματώνει τη δυτική επιστήμη με την ανατολίτικη σοφία αλλά δεν είναι απλά το άθροισμα των δύο επιστημών . Η θεραπευτική του δύναμη κάνει ένα κβαντικό άλμα χρησιμοποιώντας άλλη μια φυσική τάση που όλοι έχουμε παρατηρήσει στη φύση : τη συγχρονικότητα. Το ζωικό βασίλειο καταδεικνύει την ικανότητα που όλοι μοιραζόμαστε. Οι τέλεια συγχρονισμένες κινήσεις στον ομαδικό κυματισμό, στο πέταγμα των πουλιών, ή η ομαδική κίνηση των ψαριών σε κοπάδι δεν είναι συντονισμένα από τις συνηθισμένες αισθήσεις της όρασης, του ήχου, της όσφρησης , της αισθητικότητας ή της γεύσης παρά μάλλον από παρασυρόμενα εγκεφαλικά κύματα με μια ενστικτώδη φυσική τάση. Κινούνται σε πλήρη αρμονία γιατί καθένα είναι συνδεδεμένο με την ενέργεια των εγκεφαλικών κυμάτων και τα πρότυπα της ομάδας. Μια φυσική ροπή έναντι της αρμονίας , δεν την έχουμε δει μόνο σε βιολογικά συστήματα αλλά και αλλού όπως παρατηρούμε δύο εκκρεμή ρολόγια δίπλα δίπλα σε έναν τοίχο που σταδιακά αποκτούν αρμονία. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μια ανταπόκριση συνεχόμενης συχνότητας έχοντας την τάση να αλλάζει τη δεσπόζουσα ηλεκτροεγκεφαλική της μορφή έναντι της συχνότητας των εξωτερικών ερεθισμάτων. Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει μια δυνατή τάση των εγκεφαλικών κυμάτων όσων διαλογίζονται οι οποίοι συγχρονίζονται μεταξύ τους χωρίς να έχουν επαφή με τις φυσικές αισθήσεις.

Ο Dr. Carl Jung, ο Pierre Teilhard de Chardin, ο ο Evin Laszlo, ο Gary Zukav και άλλοι έχουν περιγράψει την εξελισσόμενη ανάπτυξη της υποσυνείδητης ανθρώπινης συνδεκτικότητας ως το παγκόσμιο πνεύμα ή το μυαλό. Ο ανθρωπολόγος , Teilhard de Chardin, ερεύνησε την φυσική εξέλιξη της ζωής στη γη από την ανάπτυξη των κυττάρων των φυτών των ζώων και τέλος του ανθρώπου. Αυτή η οπτικά αντιληπτή βιολογική εξέλιξη μετά εξελίχθηκε στην εσωτερική ανάπτυξη της αντίληψης και τελικώς τώρα στην παγκόσμιο εξελικτικό οργανισμό στο επίπεδο περί του πνεύματος – ενέργεια. Όλοι μας είμαστε μέρος αυτού του σπειροειδούς οργανισμού ανεξαρτήτως της αντίληψής μας για αυτό.

Η ανατολίτικη ιατρική κατανοεί ότι το σώμα έχει μια φυσική τάση να θεραπεύεται αλλά απαιτεί την κανονική προμήθεια των θρεπτικών ουσιών και των ερεθισμάτων όπως προαναφέραμε. Αυτό δείχνει ότι πολλές μορφές καρκίνου και άλλες εξουθενωτικές ασθένειες προκύπτουν από το μπλοκάρισμα που εμποδίζει τη ροή των βιοηλεκτρικών σημάτων για τη διατήρηση της καλής υγείας. Οι θεραπευτές του Tong Ren δουλεύουν ώστε να αποβάλλουν τα μπλοκαρίσματα και να αποκαταστήσουν την κανονική ροή τροφοδότησης και θεραπευτικής ενέργεια. Χρησιμοποιούν μια προσομοίωση ανθρωπίνου σώματος . Εφαρμόζουν θεραπεία σε συγκεκριμένα σημεία σε αυτό το μοντέλο με ένα ελαφρύ μαγνητικό σφυράκι ή και με άλλες μεθόδους συγκεντρώνοντας το συνειδητό τους νου σε σημεία τέτοια που ανταποκρίνονται στα μπλοκαρίσματα του ασθενή. Το ρυθμικό και με συγκεκριμένη συχνότητα χτύπημα παράγει μια σύνδεση μεταξύ του υποσυνειδήτου του θεραπευτή και τα σημεία τα οποία αντιδρούν στο χτύπημα στο σώμα του ασθενή με στόχο το ξεμπλοκάρισμα.

Αυτή η υποσυνείδητη σύνδεση δημιουργεί τον αγωγό, κατευθύνοντας το όργανο που νοσεί να παρασυρθεί από τα υγιή βιοηλεκτρικά σήματα και την άφθονη θεραπευτική ενέργεια του παγκόσμιου συλλογικού ασυνειδήτου. Η υγεία είναι συνήθως αποθηκευμένη ως πληροφορία στο σώμα, με την προϋπόθεση ότι η συνείδηση δεν αρνείται ή δεν μπλοκάρει τη διαδικασία . Η ταυτότητα του θεραπευτή στην όλη διαδικασία είναι επουσιώδης γιατί η θεραπευτική δύναμη δεν προέρχεται από τον θεραπευτή αλλά από το συλλογικά εξελισσόμενο περιβάλλον. Φανταστείτε τον θεραπευτή του Tong Ren σαν ένα παίχτη πιάνου. . Ο παραλήπτης που δέχεται νιώθει μια ενεργειακή αλλαγή και στη συνέχεια οι ιατρικές του εξετάσεις συνήθως παρουσιάζουν βελτίωση. Οι περισσότεροι θεραπευτές έχουν οι ίδιοι θεραπευτεί ή έχουν δικά τους αγαπημένα πρόσωπα θεραπεύσει με τον τρόπο αυτό.

Το Tong Ren είναι λοιπόν μια δυνατή ενεργειακή θεραπεία που βοηθά τους ανθρώπους να αποκαταστήσουν την υγεία τους.Βασίζεται στην αρχή στο ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από φυσικά μπλοκαρίσματα τα οποία με τη σειρά τους διακόπτουν τη φυσική ροή της ζωτικής ενέργειας στο σώμα (πράνα, chi ), η οποία δεν είναι άλλο από τον βιοηλεκτρισμό τον οποίο χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την υγεία σε κάθε κύτταρο και όργανο του σώματός μας.

Το Tong Ren ψάχνει να απελευθερώσει αυτά τα μπλοκαρίσματα επαναφέροντας στο σώμα τη φυσική του ικανότητα να αποθεραπεύεται ακόμα και όταν η ασθένεια είναι χρόνια, εκφυλιστική ή ακόμα και φαινομενικά ανίατη. Συνδυάζοντας τη δυτική ιατρική επιστήμη μαζί με την αρχαία ανατολίτικη σοφία σχετικά με τη δύναμη της ζωής ή την ενέργεια chi, το Tong Ren επιστρατεύει τη φυσική τάση του φυσικού σώματος απέναντι στην αρμονία μαζί με τα συγχρονιστικά ενεργειακά μοτίβα του σύμπαντος.

Μεθοδολογία

Η μεθοδολογία του Tong Ren βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα σώματα διαθέτουν τη φυσική ικανότητα να αυτοθεραπεύονται, όταν η ενέργεια (chi ) στο σώμα κυκλοφορεί ανεμπόδιστη.

Ο practitioner τουTong Ren στέλνει θεραπευτική ενέργεια στα μπλοκαρισμένα σημεία του θεραπευόμενου , καθοδηγούμενος από μία κατανόηση του χάρτη των οδών του νευρικού συστήματος του ανθρώπου με βάση τη δυτική ιατρική σε συνδυασμό με την κινέζικη ιατρική και τους μεσημβρινούς. Η θεραπευτική ενέργεια (chi) από μόνη της έρχεται από μια ασυνείδητη παγκόσμια κοινότητα, την οποία συχνά αναφέρει ο Carl Jung και άλλοι ως το συλλογικό ασυνείδητο. Καμιά σωματική επαφή δεν απαιτείται για να μεταφερθεί η ενέργεια. Τρέχουσες ανακαλύψεις στην κβαντική φυσική και μέρος της φυσικής υπόσχονται μία καλύτερη επιστημονική κατανόηση αυτού του φαινομένου κατά το οποίο ο ασθενής θεραπεύεται συγχρονισμένος με τις συλλογικές πληροφορίες του προτύπου της ανθρώπινης υγείας.

Οι practitioners του Tong Ren βασίζονται στη διάγνωση του ιατρού για την ασθένεια και κινούνται με βάση τις ιατρικές εξετάσεις για αντικειμενικές αποδείξεις της εξέλιξης. Το Tong Ren παρέχει ένα συμπληρωματικό μονοπάτι στην υγεία. Οι practitioners του Tong Ren δεν κάνουν διάγνωση, δεν συνταγογραφούν , δεν υπόσχονται θεραπείες ούτε αντεπιτίθενται στις συμβουλές της παραδοσιακής ιατρικής.

Τι είναι το chi;

Το chi ή Qi είναι επίσης γνωστό ως η δύναμη της ζωής ή η ενέργεια που ενυπάρχει σε όλα τα πράγματα. Το chi έχει εμπειρικά τεκμηριωθεί στην Κίνα εδώ και περίπου 5.000 χρόνια. Στη δυτική κουλτούρα το chi γίνεται καλύτερα κατανοητό μέσα από πανεπιστημιακές έρευνες που δουλεύουν πάνω στην υποατομική φυσική. Αυτές οι μελέτες επικυρώνουν τη σύλληψη ότι το chi είναι το θεμελιώδες μαγνητοηλεκτρικό πεδίο του σύμπαντος. Στα σώματά μας το chi είναι ισοδύναμο του βιοηλεκτρισμού μας, ο οποίος είναι ουσιώδης για τη διατήρηση των υγειών νευρικών παλμών οι οποίοι απαιτούνται για την τροφοδότηση των κυττάρων ώστε να αυτοθεραπευτούν. Πολλές κουλτούρες έχουν τις δικές τους ενεργειακές μεθόδους θεραπείας και θεωρίες. Ο practitioner του Tong Ren δεν χρησιμοποιεί τη δική του ενέργεια (chi) αλλά την ενέργεια του συλλογικού ασυνειδήτου.

Πώς χρησιμοποιεί το chi η θεραπεία το Tong Ren;

Στην παγκόσμια ενέργεια έχουμε πρόσβαση μέσω του συλλογικού ασυνειδήτου. Οι practitioners του Tong Ren λειτουργούν ως αγωγοί ώστε να καθοδηγήσουν την ενέργεια του συλλογικού ασυνειδήτου ώστε να περάσει στα μπλοκαρίσματα του ασθενή , έτσι το chi παράγει θεραπεία καλλιεργώντας ένα σώμα πίσω στην κατάσταση της υγιούς ομοιόστασης του. Βασιζόμενο σε κλινική έρευνα και πρακτική 20 ετών του Tom Tam (ιδρυτής της θεραπείας) , πιστεύουμε πως όσο το νούμερο των practitioners αυξάνεται παγκοσμίως ,τόσο μεγαλώνει και το πλάτος αυτού του αγωγού γιατί η θεραπευτική δύναμη φαίνεται να αυξάνει όλη την ώρα.

Η σιγουριά μας αυξάνεται μέσα από την παρατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων που συμβαίνει σε εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι θεραπεύονται από σοβαρές ασθένειες εξασκώντας ή λαμβάνοντας τη θεραπεία Tong Ren.Ο Τom μελετά πώς η ανάπτυξη του συλλογικού ασυνειδήτου επηρεάζει τη σιγουριά της θεραπευτικής πρακτικής και πώς τα αποτελέσματα εντείνουν τη δύναμη (βιοηλεκτρισμό) της ενέργειας (chi) έτσι ώστε να απελευθερώσει τα μπλοκαρίσματα πιο αποτελεσματικά.

Το νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Tam Healing System ξεκινά σύντομα από τους εκπροσώπους του συστήματος στην Ελλάδα, Δήμητρα Μακρυγιάννη και Γαβριήλ Φωτόπουλο.

Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών ESOFOS

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση