Το να εξαρτάσαι είναι το αποτέλεσμα της πολτοποίησης του Είναι

…..Ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι… είναι ένας καθρέπτης. Εκεί έξω βρίσκεις τον δικό σου κόσμο, τον κόσμο που έχτισες, που ονειρεύτηκες. Έξω βρίσκεις

…..Ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι… είναι ένας καθρέπτης. Εκεί έξω βρίσκεις τον δικό σου κόσμο, τον κόσμο που έχτισες, που ονειρεύτηκες. Έξω βρίσκεις εσένα! Πήγαινε να δεις ποιος είσαι. Θ’ ανακαλύψεις ότι οι άλλοι είναι η αντανάκλαση της εικόνας του ψέματος που έχεις μέσα σου, του συμβιβασμού, της άγνοιάς σου… Άλλαξε!… και ο κόσμος θ’ αλλάξει.

…..Το να εξαρτάσαι δεν είναι αποτέλεσμα μιας σύμβασης ή ενός συμβολαίου, δεν συνδέεται με κάποιο ρόλο ούτε γεννιέται επειδή κάποιος ανήκει σε μια κοινωνική τάξη… Το να εξαρτάσαι είναι η συνέπεια της υποβάθμισης της ίδιας της αξιοπρέπειας. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολτοποίησης του Είναι.

Advertisment

…..Ο κάθε άνθρωπος είναι ο εφευρέτης του κόσμου του, ο απόλυτος δημιουργός κάθε γεγονότος της ζωής του.

….Εάν ένας άνθρωπος αλλάξει τη στάση του απέναντι σε ό,τι του συμβαίνει, με τον καιρό θα μεταβληθεί η ίδια η φύση των γεγονότων που του συμβαίνουν.

……….Το σύμπαν είναι απολύτως άφθονο, είναι το υπερχειλισμένο Κέρας της Αμάλθειας με όλα εκείνα που επιθυμεί η καρδιά ενός ανθρώπου… Σε ένα τέτοιο σύμπαν είναι αδύνατο να υπάρχει ο φόβος της ανεπάρκειας. Μόνο άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο φόβο και στην αμφιβολία μπορούν να είναι φτωχοί και να διαιωνίζουν την εξάρτηση και τη μιζέρια στον κόσμο.

Advertisment

………..Πρώτος κανόνας για να αντιμετωπίσεις την έρημο, είναι να ταξιδεύεις με λίγο βάρος. Για να ξαλαφρώσεις το Είναι απαιτείται τεράστια δουλειά. Απαιτείται η εγκατάλειψη όλων αυτών που οι γονείς, οι εκπαιδευτές, οι δάσκαλοι των συμφορών, οι προφήτες των καταστροφών σου επέβαλλαν.

Δηλώσεις του συγγραφέα κατα τον ερχομό του στην Ελλάδα

……Όταν μου ζήτησαν να πω τι σκεφτόμουνα εγώ για την κρίση στην Ευρώπη, είπα ποια κρίση;;; Δεν ξέρω καμία κρίση. Η κρίση δεν είναι ένα αντικειμενικό ζήτημα, η κρίση είναι μια εσωτερική υπόθεση. Είναι μια αποσύνθεση του εσωτερικού σας εαυτού.Δεν είναι εξωτερική η κρίση και αυτός ο κόσμος πιστεύει ότι είναι κάτι που συμβαίνει στον κόσμο…..

………..«Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλους και όλα, είμαι ο μόνος υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή μου»Άρα, τι να κάνω: Το να είμαστε υπεύθυνοι είναι μια λέξη όπου στα λατινικά σημαίνει ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ, να είμαι ανταποκρινόμενος, γιατί όλα είναι μέσα μου και όταν καταλάβετε ότι όλα έρχονται από μέσα, τότε όλοι οι φόβοι θα φύγουν και όταν οι φόβοι σας φύγουν όλες σας οι δυνατότητες θα αποκαλυφθούν σε σας………….

…………………………….ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ!Αλλά όταν αυτές οι στιγμές έρχονται προσπαθούμε πάντα να ξεφύγουμε, να ξεγλιστρήσουμε. Καλούμε ένα φίλο, πάμε στο εστιατόριο, σε μια καφετέρια, κάνουμε σεξ, δοκιμάζουμε οτιδήποτε για να αποφύγουμε αυτόν τον πόνο, αυτή την οδυνηρή κατάσταση. Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή! Εάν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτόν τον εσωτερικό πόνο, αυτήν την οδυνηρή κατάσταση, μπορούμε να φτάσουμε το αδύνατο!……………………………………

………….Η αυτοπαρατήρηση είναι πολύ δύσκολος τρόπος, γιατί η αυτοπαρατήρηση εισχωρεί και διαπερνά όλα τα εμπόδια τα οποία εσείς βάζετε στον εαυτό σας και έτσι είναι μια απελευθέρωση που κάνετε για τον εαυτό σας, αλλά δεν θέλετε να το κάνετε γιατί αγαπάτε πάρα πολύ τα βάσανά σας…………………..

…………….Εάν σας πω πως μπορείτε να φτάσετε στην αθανασία δεν θα σας αρέσει, γιατί πρέπει να εγκαταλείψετε τους φόβους σας, οι οποίοι αποτελούν τους πόνους σας και ήσαστε πολύ προσκολλημένοι, ηδονικά προσκολλημένοι στους φόβους και τις αμφιβολίες…Εάν μπορούσα αυτή την στιγμή να ακυρώσω όλους τους φόβους σας θα με σκοτώνατε!!! Γιατί θα υποφέρατε πολύ περισσότερο από πριν, γιατί δεν είστε έτοιμοι. Εάν δεν είστε έτοιμοι να ζήσετε χωρίς εσωτερικούς θανάτους τους οποίους έχετε συνηθίσει, το να καταργήσουμε, να εξαλείψουμε τους εσωτερικούς θανάτους θα ήταν πολύ οδυνηρό…Αν προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτό θα δείτε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, πρέπει να δείτε με ποιούς θανάτους σκοτώνετε τον εαυτό σας, χιλιάδες θανάτους καθημερινά. Όχι μία φορά. Έτσι η αυτοπαρατήρηση θα σας δείξει πόσοι θάνατοι έρχονται να σας σκοτώσουν καθημερινά. Η αυτοπαρατήρηση θα σας δείξει πόση φτώχεια, πόση ένδεια έχετε στο πνεύμα. Δεν μας αρέσει όλο αυτό. Δεν θέλουμε να δούμε αυτές τις ένδειες. Πως μπορείτε να είστε προσκολλημένοι σε κάτι το οποίο δεν υπάρχει;…………………………

………………..Να παίζετε τον ρόλο της μάσκας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Χρησιμοποιούμε μάσκα αλλά ασυνείδητα. Αυτό σημαίνει ότι οι μάσκες, μας χρησιμοποιούν. Πρέπει να παίζετε τον ρόλο. Τον ρόλο του ενήλικα, του θυμωμένου, τον ρόλο του πατέρα, της μάνας, τον ρόλο του παιδιού, της κόρης,του επιχειρηματία, του υπαλλήλου.Όταν θα αρχίσετε να παίζετε ρόλους συνειδητά, τότε θα εξαλείψετε τον ρόλο και τις μάσκες, δηλαδή θα χρησιμοποιήσετε την μάσκα και μετά θα την πετάξετε και θα προχωρήσετε παραπέρα, αλλά αν δεν παίζετε θέατρο, έτσι θα είστε συνέχεια στην φυλακή των μασκών που φοράτε. Δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι πολύ απλό. Αυτή την στιγμή εγώ παίζω ένα ρόλο. Αλλά ξέρω ότι παίζω ένα ρόλο. Και δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να μην είμαι εν γνώσει του ρόλου. Και να έχω όλη την γνώση του εαυτού μου, σημαίνει να συμπεριλαμβάνω όλους τους ρόλους. Και κάθε ένας από εσάς συμπεριλαμβάνει όλους μας. Μπορείτε να κρατήσετε αυτήν την επίγνωση, αυτήν την προσοχή κάθε στιγμή στην ζωή σας; Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, η πραγματικότητα δεν θα είναι έτσι όπως είναι αυτήν την στιγμή………………………………….

Αποσπάσματα από το βιβλίο “Η Σχολή των Θεών”

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση