,

Ενεργειακές συμβουλές για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή της γυναίκας, με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Είναι μέσα σε αυτούς τους μήνες που

Η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή της γυναίκας, με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Είναι μέσα σε αυτούς τους μήνες που η μέλλουσα μητέρα θα προσαρμόσει το σώμα της αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό προκειμένου να διατηρήσει ένα υγιές περιβάλλον για την ομαλή ανάπτυξη του μωρού της. Η ίδια διατηρεί αυτή την υπέροχη ευθύνη, να φέρει στον κόσμο έναν νέο άνθρωπο δίνοντας του από πριν την γέννα τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να μπορέσει στην μετέπειτα πορεία της ζωής του να ανταπεξέλθει σε όσα θα έχει να αντιμετωπίσει. Αυτό βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στο σωματικό επίπεδο αλλά και στο συναισθηματικό- για αυτό και άλλωστε οι γιατροί συμβουλεύουν να είναι η γυναίκα όσο το δυνατόν πιο ήρεμη και γαλήνια καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποφεύγοντας έτσι να προκληθεί συναισθηματική ταραχή και στο βρέφος της. Η μητέρα, λοιπόν, είναι η αυτή που θέτει τα θεμέλια πάνω στα οποία το παιδάκι της θα χτίσει, στην πορεία, το οικοδόμημα της ζωής του.

Παράλληλα με όλα αυτά, η μητέρα λειτουργεί και σαν ενεργειακή προστατευτική ασπίδα για το μωρό της, αφού το ίδιο ακόμα δεν έχει αναπτύξει την προσωπική του αύρα. Όλους αυτούς τους μήνες της κύησης, το αυρικό πεδίο της γυναίκας θα κληθεί να προστατέψει 2 άτομα πλέον, κάτι που καθιστά απαραίτητη την ανάγκη για ενεργειακή ενδυνάμωση! Το μωράκι θα βασιστεί στην ίδια του την μητέρα προκειμένου να μην μπορέσει να το βλάψει η οποιαδήποτε αρνητικότητα- κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, παρ’όλα αυτά είναι σημαντικό το βρέφος να είναι προστατευμένο.

Advertisment

Σε αυτό θα συνεισφέρει η θετική διάθεση της μητέρας, η αισιόδοξη στάση της καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν να διατηρείται η ενέργεια της αύρας της σε υψηλά επίπεδα!

*Είναι καλό να αποφεύγει η γυναίκα τα σκούρα χρώματα σε ρούχα και να προτιμά τα ανοιχτόχρωμα σε ήπιες αποχρώσεις, ώστε η αύρα της να μπορέσει να επωφεληθεί από τους θεραπευτικούς κραδασμούς αυτών των χρωμάτων.

*Βοηθητικό είναι να βρει μία δημιουργική απασχόληση που να της δίνει χαρά και να την ξεκουράζει.

Advertisment

*Το κόκκινο χρώμα μπορεί να εντείνει την ένταση (θυμό, θλίψη), οπότε είναι επίσης καλό να αποφεύγεται σαν χρώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

*Η ελαφριά γυμναστική- πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού, και με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού- δρα θετικά όχι μόνο στον οργανισμό της εγκύου αλλά και στην αύρα γενικά, ενδυναμώνοντας την.

Είναι εξίσου σημαντικό η γυναίκα να έχει γύρω της ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, προκειμένου να μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα της και τα όσα μπορεί να την φοβίζουν σχετικά με την εγκυμοσύνη της. Με το να μοιραστεί τα όσα την απασχολούν, θα μπορέσει να τα ξεπεράσει ευκολότερα και να μην τα διατηρήσει εντός της- τα άλυτα συναισθήματα έχουν την τάση να μπλέκονται περισσότερο, «ροκανίζοντας» το εσωτερικό δυναμικό και την εμπιστοσύνη στον εαυτό. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι ευκολότερο και για την έγκυο να παραμείνει δυνατή όλους αυτούς τους μήνες, εφόσον θα έχει και την στήριξη των δικών της ανθρώπων.

Με μικρές, καθημερινές συνήθειες μπορεί η μέλλουσα μητέρα να βοηθήσει τόσο την ίδια, όσο και το μωρό της όλο το διάστημα που θα διαρκέσει η εγκυμοσύνη. Η βοήθεια της δεν θα έγκειται μόνο στην ομαλή ανάπτυξη και θρέψη του βρέφους, όσο και στην προστασία του από κάθε τι βλαπτικό που πιθανόν να προσπαθήσει να το αγγίξει. Μέσα σε αυτούς τους μήνες η μητέρα δεν θα είναι μόνο τροφός αλλά και προστάτιδα του μεγαλύτερου θαύματος στον κόσμο: την γέννηση ενός νέου ανθρώπου.

Γιονίντα Ντρίζα – Jonida Driza – Ενεργειακή Θεραπεύτρια, Συγγραφέας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση