, ,

Γιατί δεν πρέπει τα παιδιά μέχρι 3 ετών να βλέπουν τηλεόραση;

Η γνώμη μας είναι να μην επιτρέψετε στο παιδί σας να δει τηλεόραση μέχρι την ενηλικίωσή του ή ακόμα καλύτερα… ποτέ! Ωστόσο, παρακάτω θα

Η γνώμη μας είναι να μην επιτρέψετε στο παιδί σας να δει τηλεόραση μέχρι την ενηλικίωσή του ή ακόμα καλύτερα… ποτέ! Ωστόσο, παρακάτω θα παραθέσουμε μια ενδιαφέρουσα αναφορά του Andreas Moritz.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Advertisment

Αν το παιδί σας είναι κάτω των 3 ετών και ανησυχείτε για την υγεία του, λάβετε υπόψη σας το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Guardian Unlimted την 24η Απριλίου 2007, το οποίο ανακοινώνει τα αποτελέσματα έρευνας που συσχετίζει τον αυτισμό με την επιβλαβή επίδραση της τηλεόρασης στη σωματική και διανοητική υγεία των παιδιών. Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά κάτω των 3 ετών που παρακολουθούν τηλεόραση μπορεί να εμφανίσουν διαταραχές που αφορούν τη γλωσσική και κοινωνική τους εξέλιξη. Επιπρόσθετα, η παρακολούθηση τηλεόρασης αυξάνει τον κίνδυνο  για προβλήματα υγείας όπως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, ο αυτισμός και η παχυσαρκία.

Πριν από την ηλικία των 3 ετών, ο εγκέφαλος του παιδιού αναπτύσσεται ταχύτατα και διαμορφώνεται ανάλογα με τα ερεθίσματα στα οποία εκτίθεται, σύμφωνα με την αναφορά. Επίσης, η αναφορά επισημαίνει ότι η έκθεση των παιδιών σε εικόνες ταχείας κίνησης για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να εξασθενίσει την προσοχή τους και να εμποδίσει την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η τηλεόραση μπορεί να διαταράξει τα μοτίβα του ύπνου στα βρέφη και τα νήπια, καθώς και να μειώσει τον μεταβολικό τους ρυθμό, επιδεινώνοντας τα προβλήματα υγείας που συνεπάγεται η ελλιπής άσκηση. Επιπλέον, πολλές μελέτες δείχνουν ότι η πρώιμη έκθεση στην τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει αυτισμό.

Advertisment

 Απόσπασμα από “Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής” τόμος II (Εκδόσεις Διόπτρα)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση