, ,

Αντιγηραντικές τροφές και ένα μυστικό μακροζωίας

Γνωρίστε πως μπορείτε να νικήσετε τη γήρανση με τις κατάλληλες τροφές αλλά και το μυστικό της μακροζωίας που ανακάλυψαν οι επιστήμονες Οι περισσότεροι άνθρωποι

Γνωρίστε πως μπορείτε να νικήσετε τη γήρανση με τις κατάλληλες τροφές αλλά και το μυστικό της μακροζωίας που ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν όχι μόνο να παραμείνουν νέοι αλλά και να έχουν μια μακρά και υγιή ζωή. Σημαντικός παράγοντας για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι η σωστή διατροφή. Ξηροί καρποί, φρούτα, κρέας, ψάρια αλλά και λαχανικά μπορούν να γίνουν οι σύμμαχοι σας σε αυτόν τον αγώνα. Διαβάστε παρακάτω τις τροφές που επέλεξε να σας παρουσιάσει το lifezone και αποκτήστε αυτό που θέλουν όλοι. Νεότητα και μακροζωία.

Advertisment

1. Δαμάσκηνο: Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης

Το δαμάσκηνο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, B3, B6. Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της πίεσης του αίματος, η Β6 προστατεύει την καρδιά, η Βιταμίνη Α διατηρεί νεανικό δέρμα και ο σίδηρος μας δίνει ενέργεια.

2. Μάραθος: Προλαμβάνει τη γήρανση των αρτηριών

Advertisment

Πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C , φολικό οξύ και φυτοθρεπτικά συστατικά (ρουτίνη, ανιθόλη) που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Οι φυτικές ίνες μειώνουν τη χοληστερίνη, ενώ το φολικό οξύ αποσοβεί τον κίνδυνο παθήσεων που συνδέονται με την καρδιά. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της γήρανσης των αρτηριών, αλλά και βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σύστημα.

3. Ηλιόσπορος για ελαστικό και νεανικό δέρμα

Πλούσιο σε Βιταμίνη Ε, Β-βιταμίνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο και λιπαρά οξέα Ωμέγα-6. Οι ηλιόσποροι βοηθούν στη μείωση των καρδιακών παθήσεων και των φλεγμονών, συμβάλλουν στην υγιή δομή των οστών αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

4. Κριθάρι: Μας κάνει νέους

Το κριθάρι περιέχει β-βιταμίνες, βιταμίνη Ε, σελήνιο και φυτικές ίνες. Είναι ένα δυνατό «όπλο» κατά της γήρανσης, αφού με την αντιοξειδωτική του δράση καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Το κριθάρι δυναμώνει, βοηθά στο δέρμα και τα μαλλιά, θεωρείται ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες και προλαμβάνει τις παθήσεις της καρδιάς.

5. Νεροκολοκύθα: Προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση

Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και καροτονοειδή. Μειώνει την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων αλλά και παθήσεων που συνδέονται με τα μάτια. Ακόμη βοηθά στον περιορισμό των βλαβερών συνεπειών του ήλιου στο δέρμα που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση λόγω της υψηλής ποσότητας βήτα καροτίνης που περιέχει.

Ορισμένες ακόμη τροφές που βοηθούν στη μακροζωία και στη διατήρηση της νεότητας είναι οι παρακάτω:

6. Ρέγκα: Συμβάλλει στην αντιγήρανση και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

7. Κάσιους: Εμποδίζει τη δημιουργία ρυτίδων και βοηθάει στην αποτροπή της οστεοπόρωσης

8. Φράουλα: Βοηθά στη διατήρηση της υγιούς δομής του δέρματος και έχει αντικαρικινικές ιδιότητες.

9. Σέσκουλο: Προλαμβάνει τη γήρανση, την απώλεια μαλλιών και ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

 Και το μυστικό…

Πρόσφατη έρευνα ιταλών επιστημόνων “ανακήρυξε” τη μεσογειακή διατροφή ως το “κλειδί” της μακροζωίας.

Η μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, επεξεργασμένα δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μετά από μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 19 εθελοντές ηλικίας από 100-107 ετών.

Οι 19 εθελοντές ακολουθούσαν μια ισορροπημένη διατροφή που περιλάμβανε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δηλαδή τροφές που δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα. Συγκεκριμένα τρέφονταν με όσπρια, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και με μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος και γλυκών.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση