, ,

Εντερική Αποτοξίνωση με άλατα Epsom ή Καστορέλαιο

Μια μέθοδος εντερικής αποτοξίνωσης βασίζεται στα άλατα Epsom. Τα άλατα Εpsom καθαρίζουν όχι μόνο το παχύ έντερο, αλλά και το λεπτό. Αυτή η αποτοξίνωση

Μια μέθοδος εντερικής αποτοξίνωσης βασίζεται στα άλατα Epsom. Τα άλατα Εpsom καθαρίζουν όχι μόνο το παχύ έντερο, αλλά και το λεπτό. Αυτή η αποτοξίνωση ίσως κριθεί αναγκαία για όσους εμφανίζουν δυσαπορρόφηση, Χρόνια συμφόρηση στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, σοβαρή δυσκοιλιότητα ή απλά δεν είναι σε θέση να κάνουν

υδροκαθαρμό παχέος εντέρου ή υποκλυσμό. Επί μία εβδομάδα, αναμείξτε ένα κουταλάκι του τσαγιού άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο) με ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Πίνετε το μείγμα αμέσως μετά την πρωινή έγερση, σε καθημερινή βάση. Αυτή η μορφή υποκλυσμού καθαρίζει όλη την πεπτική οδό, συνήθως μέσα σε μία ώρα, αφού ενθαρρύνει το έντερο να αφοδεύσει πολλές φορές. Αποβάλει την πλάκα και τα υπολείμματα τροφής από τα τοιχώματα του παχέος εντέρου, καθώς και τυχόν παράσιτα. Τα κόπρανα θα είναι διαρροϊκά όσο θα υπάρχουν απόβλητα που πρέπει να απομακρυνθούν, και αποκτούν πιο φυσιολογικό σχήμα και υφή αφού καθαρίσει όλη η εντερική οδός.

Advertisment

Αυτή η θεραπεία μπορεί να εφαρμόζεται δύο φορές το χρόνο. Στην αρχή, και όποτε το έντερο αποβάλει μεγάλες ποσότητες αποβλήτων και τοξινών, μπορεί να έχετε αέρια, μετεωρισμό, ακόμη και κράμπες. Η γλώσσα σας μπορεί να καλυφθεί με λευκό επίχρισμα και να είναι παχύτερη του φυσιολογικού. Αυτό αποκαλύπτει εκτεταμένη εντερική αποτοξίνωση. Αν είστε αλλεργικοί στα άλατα Epsom ή αν δεν αντέχετε το προϊόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιτρικό μαγνήσιο.

Ορισμένοι έχουν διατυπώσει ανησυχίες ότι τα άλατα Ερδοιη μπορεί να είναι επιβλαβή για τα νεφρά και να επηρεάσουν αρνητικά την πίεση. Στα 35 χρόνια που συνιστώ τα άλατα Epsom, ουδέποτε διαπίστωσα παρενέργειες. Έχω δει να έχουν μόνο ευεργετική δράση. Ωστόσο, τα άλατα Epsom, σε αντίθεση με τα οξείδια του μαγνησίου, έχουν υπακτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Αν λαμβάνετε συνταγογραφημένα φάρμακα (μολονότι έχουν ελάχιστες γνωστές αντιδράσεις κατά τη συγχο-ρήγηση με φάρμακα), είναι προτιμότερο να καταφύγετε σε άλλες μεθόδους εντερικής αποτοξίνωσης. Μη λαμβάνετε  θειικό μαγνήσιο ως υπακτικό αν υποφέρετε από στομαχό-πονο ή ναυτία, παρεκτός αν σας το συστήσει ο ιατρός σας.

ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ

Το καστορέλαιο είναι μια πολύ αποτελεσματική, παραδοσιακή μέθοδος για την απομάκρυνση των αποβλήτων από το έντερο. Είναι λιγότερο ερεθιστικό από τα άλατα Ερδοιη και δεν έχει παρενέργειες, πέραν των φυσιολογικών καθαρτικών αντιδράσεων. Πάρτε 1-3 κουταλάκια του τσαγιού καστορέλαιο σε 1/3 ποτήρι ζεστό νερό με άδειο στομάχι, αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί ή το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο (ανάλογα με το τι προτιμάτε). Αποτελεί μια πολύ ευεργετική θεραπεία για επίμονα περιστατικά δυσκοιλιότητας. Μπορεί να χορηγηθεί και σε παιδιά (σε μικρότερες δόσεις). Παρότι δεν σας συνιστώ να αντικαταστήσετε τα άλατα Ερδοιη ή το κιτρικό μαγνήσιο με καστορέλαιο κατά την ηπατική αποτοξίνωση, αν είστε αλλεργικοί στα παραπάνω, μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Advertisment

 Andreas Moritz -Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακικής Ιατρικής Τόμος Ι

Διαβάστε επίσης: Η σημασία του καθαρισμού του εντέρου για τη φυσική και συναισθηματική υγεία

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση