,

Φτιάξτε αποτελεσματικό, φυσικό, σπιτικό αντιηλιακό

Η Sophie Uliano, μπεστ σέλερ συγγραφέας κατά το περιοδικό «New York Times» του βιβλίου «Gorgeously Green» αλλά και του καινούριου «Do It Gorgeously», σας

Η Sophie Uliano, μπεστ σέλερ συγγραφέας κατά το περιοδικό «New York Times» του βιβλίου «Gorgeously Green» αλλά και του καινούριου «Do It Gorgeously», σας δείχνει τον τρόπο να φτιάξετε το δικό σας μη τοξικό αντηλιακό σε λιγότερο από 4 λεπτά.

Συνιστάται να παραλείψετε το οξείδιο του ψευδαργύρου από τη συνταγή προκειμένου να φτιάξετε ένα πραγματικά φυσικό και μη τοξικό αντηλιακό ειδικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Σε περίπτωση εισπνοής, το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι πιθανόν να επηρεάσει τους πνεύμονες και το αναπαραγωγικό σύστημα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μία κουταλιά της σούπας έλαιο αβοκάντο, πράγμα το οποίο αυξάνει τον δείκτη ηλιακής προστασίας (SPF).

Advertisment

Οδηγίες παρασκευής: (δείκτης προστασίας 6-8)

2 κουταλιές της σούπας παρθένο έλαιο καρύδας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Καριτέ
1 κουταλιά της σούπας έλαιο αβοκάντο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζελ Αλόης Βέρα

Να έχετε υπόψη σας ότι χρησιμοποιώντας αυτό το αντηλιακό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να μείνετε κάτω από τον ήλιο για ώρες χωρίς να πάθετε έγκαυμα, ακόμη κι αν το δέρμα σας είναι σκούρο. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα που καίγεται εύκολα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή η λοσιόν θα σας προστατεύσει σε μικρό βαθμό όταν οι ακτίνες UV βρίσκονται στη μέγιστη ισχύ τους. Συνιστάται να κάθεστε στη σκιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εξισορροπηθεί το ποσοστό ακτίνων UV που απορροφά το δέρμα σας.

Advertisment

Σε όσους μαυρίζουν εύκολα, αυτή η λοσιόν θα χαρίσει υπέροχο χρώμα και λάμψη, αρκεί να χρησιμοποιείται καθημερινά με χρόνο ηλιοθεραπείας τουλάχιστον 30 λεπτά.

Αν και δεν είναι αδιάβροχο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά και απλωθεί ομοιόμορφα αντέχει στο νερό. Σε περίπτωση άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως καθώς και για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό βάζοντας ένα λεπτό στρώμα κάθε μισή ώρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση