, , ,

Επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά της αύρας και τη δύναμη της σκέψης

Ένας Ρώσος επιστήμονας ο οποίος μελέτησε το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας απλώς τη δική

Ένας Ρώσος επιστήμονας ο οποίος μελέτησε το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας απλώς τη δική τους ενέργεια. Αν και αυτή η ιδέα δεν είναι καινούργια, λίγοι αφιέρωσαν χρόνο για να βρουν επιστημονικές αποδείξεις, παρ’ όλο που η κβαντική φυσική στο πέρασμα των χρόνων έχει ρίξει αρκετό φως στο θέμα αυτό. Ο δρ Konstantin Korotkov, καθηγητής Φυσικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης, αναφέρει ότι όταν κάνουμε θετικές και αρνητικές σκέψεις, καθεμιά έχει διαφορετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον γύρω μας.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι σιγά σιγά αναπτύσσουμε την ιδέα ότι η συνείδησή μας αποτελεί μέρος του υλικού κόσμου και ότι με αυτή μπορούμε να επηρεάσουμε άμεσα τον κόσμο μας.

Advertisment

Το ανθρώπινο μάτι δεν είναι εύκολο να διακρίνει την ενέργεια, κι έτσι ο νους είναι δύσκολο να συλλάβει τον κόσμο της αόρατης ενέργειας χωρίς την επαλήθευση επιστημονικών μετρήσεων. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η έρευνα για τη συνείδηση η οποία επηρεάζει την πραγματικότητα έχει προχωρήσει ελάχιστα για μεγάλο διάστημα. Προκειμένου να χτιστεί μια γέφυρα ανάμεσα στον φυσικό και τον αόρατο κόσμο μας, πραγματοποιήθηκαν επιστημονικά πειράματα με τη χρήση μιας τεχνικής που ονομάζεται Βιοηλεκτροφωτογραφία. Σε αυτά τα πειράματα, υπάρχει η εικασία ότι το ανθρώπινο σώμα και η συνείδηση εκπέμπουν ενέργεια συνεχώς. Με βάση αυτή την εικασία, η Βιοηλεκτροφωτογραφία στοχεύει να συλλάβει αυτά τα ενεργειακά πεδία τα οποία φαίνονται ως ένα φως που περιβάλλει το σώμα. Στον κόσμο της μεταφυσικής η εκπομπή της ενέργειας αυτής είναι γνωστή ως αύρα του ατόμου, ενώ στον επιστημονικό τομέα αναφέρεται συχνά ως ενεργειακό πεδίο.

Μπορείτε να διαβάσετε και δύο προηγούμενα άρθρα με το Δρ Korotkov που έχουμε φιλοξενήσει στο παρελθόν

Φωτογραφίζοντας την ψυχή

Advertisment

Το ενεργειακό πεδίο των φυτών

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Πρίνστον

Ο δρ Korotkov δεν είναι ο μόνος που μελέτησε την επίδραση του ανθρώπινου μυαλού, των σκέψεων και της ενέργειας στο περιβάλλον. Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Μηχανικών Ανωμαλιών του Πανεπιστημίου Πρίνστον έχουν επίσης προσπαθήσει να μελετήσουν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μυαλό πράγματι έχει μια μικρή ικανότητα να επηρεάζει την απόδοση συσκευών που είναι γνωστές ως γεννήτριες τυχαίων αριθµών.

Μια εργασία που ξεκίνησε από κάποιον μαθητή ο οποίος είχε την περιέργεια να μελετήσει την επίδραση του ανθρώπινου μυαλού και πρόθεσης στο περιβάλλον, μετατράπηκε σε ένα λεπτομερές εργαστηριακό πείραμα για το οποίο ο δρ Robert Jahn και ο βοηθός του πέρασαν πολλές ώρες προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν το μυαλό έχει όντως επίδραση στον φυσικό κόσμο. Ο Jahn και ο βοηθός του διαπίστωσαν ότι οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο ανθρώπινο μυαλό και τα μηχανήματα αποδείκνυαν μια σύνδεση που δεν υπάρχει στη φύση. Το μυαλό ήταν σε θέση να επηρεάσει και να αλλάξει τα αποτελέσματα της μηχανής με τρόπο που ήταν πέρα από κάθε εξήγηση. Ουσιαστικά, η συνείδηση έχει επιρροή πάνω στον φυσικό κόσμο.

Για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων του ανθρώπινου μυαλού στον φυσικό κόσμο, κατασκευάστηκαν πολλές γεννήτριες τυχαίων αριθμών. Το μηχάνημα ήταν προγραμματισμένο ουσιαστικά να μιμηθεί το στρίψιμο νομίσματος και να καταγράψει σταδιακά τα αποτελέσματα. Το μηχάνημα εκτελούσε 200 στριψίματα ανά δευτερόλεπτο και παρήγαγε μέσο όρο 100, όπως ήταν αναμενόμενο. Όταν το μηχάνημα αφηνόταν ελεύθερο, συνέχιζε να παράγει αποτελέσματα με πιθανότητα 50/50 να βγάλει κορώνα ή γράμματα. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα προέκυψαν όταν η ανθρώπινη σκέψη άρχισε να αλληλεπιδρά με το μηχάνημα. Αυτό που κάποτε ήταν μια τυχαία πιθανότητα 50/50 να βγει κορώνα ή γράμματα, άρχισε να αποκλίνει από το αναμενόμενο, όταν ο παρατηρητής ξεκίνησε σκόπιμα να μεταβάλλει τα ποσοστά σε υψηλότερα ή χαμηλότερα. Αν και η επίδραση του μυαλού στα μηχανήματα δεν ήταν μεγάλη, ήταν αρκετή ώστε η σύγχρονη φυσική να μην μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβαινε. Άραγε σε αυτό το σημείο ο κόσμος της κβαντικής φυσικής θα μπορούσε να ρίξει λίγο φως;

Οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας στην ανθρωπότητα είναι συναρπαστικές, δεδομένου ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο δημιουργίας ενός κόσμου ειρηνικού, υγιούς κι ευτυχισμένου. Αν οι προθέσεις και οι σκέψεις μας έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν επιρροή με τον τρόπο που αποδείχτηκε παραπάνω, γιατί να μην διερευνήσουμε τα όρια που μπορούμε να φτάσουμε; Υπάρχει η πεποίθηση ότι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας με τις σκέψεις και τις προθέσεις μας, η επιστήμη έχει αρχίσει να το επιβεβαιώνει και σε βάθος χρόνου θα διαπιστώσουμε την πραγματική δύναμη του μυαλού και των προθέσεων μας.

Διαβάστε επίσης:

8 επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν πως η συνείδηση διαμορφώνει το υλικό πεδίο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση