Για όλα ευθύνεται το νερό;

Στην ουσία, σε αρκετά χρόνια, ο κόσμος μπορεί να κοιτάξει πίσω, τη συγκεκριμένη αυτή χρονική στιγμή η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς ως προς την κατανόηση ορισμένων

Στην ουσία, σε αρκετά χρόνια, ο κόσμος μπορεί να κοιτάξει πίσω, τη συγκεκριμένη αυτή χρονική στιγμή η οποία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς ως προς την κατανόηση ορισμένων μυστηρίων του σύμπαντος.

Φυσικά, καθημερινά πραγματοποιούνται ανακαλύψεις. Όμως λίγες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίον συνδεόμαστε συναισθηματικά με τους άλλους και με τον κόσμο γύρω μας. Έχουμε ανατραφεί σκεπτόμενοι ως ατομικές μονάδες και έχοντας τη δύναμη να ελέγχουμε τους πόρους του Πλανήτη.

Advertisment

Λοιπόν, τι είναι αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα; Είναι το εξής:

Το νερό δύναται να βλέπει, να ακούει και να αισθάνεται τα συναισθήματα και τις προθέσεις του ανθρώπου. Επιπλέον, γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Σωστά, πρόκειται για το νερό, το οποίο πίνετε και χρησιμοποιείτε στο μπάνιο σας.

Διαβάστε: Το μυστικό μήνυμα του Νερού

Advertisment

Ένας σχετικά άσημος Ιάπωνας επιστήμονας, ο οποίος θεωρείται ότι θα γίνει ευρύτατα γνωστός στο εγγύς μέλλον, έχει αποδείξει την παραπάνω θεωρία χρησιμοποιώντας εικόνες.

Μέσω ταχύρρυθμης φωτογράφησης, ο Δρ. Masaru Emoto ανακάλυψε ότι οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από παγωμένο νερό μεταλλάσσονται όταν συγκεκριμένες σκέψεις ή εικόνες επικεντρώνονται σε αυτούς – το νερό παραλληλίζεται με ένα μηχάνημα εγγραφής.

Συγκεκριμένα, το νερό καθαρών πηγών και το νερό που έχει «εκτεθεί» σε “γλυκόλογα” – είτε προφορικώς είτε γραπτώς – σχηματίζει ευφυή, περίπλοκα και ποικιλόχρωμα σχέδια σε σχήμα νιφάδας χιονιού.

Σε αντίθεση, το μολυσμένο νερό ή το νερό που έχει “εκτεθεί” σε αρνητικές σκέψεις / ενέργεια σχηματίζει ατελείς ή σχεδόν ανύπαρκτους κρυστάλλους. Όμως, για ποιο λόγο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει ότι η χημική σύνθεση του νερού μεταλλάσσεται ανάλογα με τα συναισθήματα και τις προθέσεις μας;

Η απάντηση είναι προφανής: Το 70% του ανθρώπινου οργανισμού αποτελείται από νερό. Πιθανότατα να έχετε ακούσει τον όρο “ζωντανά ύδατα”. Αν το νερό μπορεί να λαμβάνει και να διαβιβάζει θετική ή αρνητική ενέργεια – αν μπορεί στιγμιαία να μεταλλαχθεί βάσει του περιβάλλοντος εντός του οποίου βρίσκεται, σχεδόν σαν να ήταν “ζωντανό” – τότε η ανθρωπότητα θα αφυπνιζόταν από ένα σοκαριστικό αξίωμα.

Επιπλέον, θα μας έβαζε στο μονοπάτι της περιβαλλοντικής “ανανέωσης” και παραδόξως και της παγκοσμίου ειρήνης. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες ανέκαθεν ερευνούν γιατί οι άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι νιώθουν διαφορετικά από εκείνους που κακοποιούνται ή παραμελούνται.

Ποια ήταν η επιστημονική εξήγηση για τον όρο “ευφορία” – η χημεία του σώματος που έκανε τους ερωτευμένους να νιώθουν περισσότερο ζωντανοί; Ακόμα πιο πολύπλοκες είναι οι περιπτώσεις που αφορούν σε μεταγγίσεις αίματος και σε άτομα που οραματίζονταν τοποθεσίες τις οποίες και ποτέ δεν είχαν επισκεφτεί ή είχαν παρελθοντικές αναμνήσεις που δεν ήταν δικές τους. Ορισμένες φορές, οι μεταγγίσεις ευθύνονται για αλλαγές στην προσωπικότητα.

Όπως πιθανότατα θα έλεγε ο Δρ. Emoto – για όλα ευθύνεται το νερό. Ίσως αυτό να μην φαντάζει πρωτόγνωρο σε κάποιον που διαθέτει ολιστική αντίληψη περί υγείας ή είναι γνώστης της φιλοσοφίας. Για παράδειγμα, υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές για το νερό στη Βίβλο. Έχει ποτέ αναρωτηθεί κάποιος γιατί το νερό χρησιμοποιείται για το βάπτισμα;

Τώρα, για πρώτη φορά μπορούμε επί της ουσίας να δούμε τα γεγονότα – μέσω φωτογραφιών – δηλαδή ότι μπορούμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο μέσω της δύναμης και των θετικών προθέσεων και πράξεων και κυρίως με την αγάπη και την ευγνωμοσύνη.

Ο Δρ. Emoto σπούδασε και πειραματίστηκε με το νερό για χρόνια και ανακάλυψε ότι οι λέξεις «αγάπη» και «ευγνωμοσύνη», είτε γραπτώς, είτε προφορικώς, προκαλούσαν τις πιο σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση του νερού, σχηματίζοντας τους πιο όμορφους κρυστάλλους. Παραδόξως, το νερό μεταλλασσόταν ακόμα και όταν η λέξη “αγάπη” τοποθετούνταν γραπτώς σε κάποιο δοχείο νερού. Την ίδια επήρεια δεν έχουν μόνο οι λέξεις αλλά και η μουσική. Όταν το νερό “εκτέθηκε” σε κλασσική μουσική, σχηματίστηκαν εξίσου όμορφοι και καλοσχηματισμένοι κρύσταλλοι.

Σε αντίθεση, το νερό που “εκτέθηκε” σε βίαιη μουσική χέβυ μέταλ, συντέλεσε στο σχηματισμό κατακερματισμένων και κακοσχηματισμένων κρυστάλλων.

Τα πειράματα του Δρ. Emoto επιπλέον αποκάλυψε ότι οι θετικές εκφράσεις όπως “Ας το κάνουμε!” συνέβαλαν στη δημιουργία καλοσχηματισμένων κρυστάλλων ενώ οι αρνητικού περιεχομένου διαταγές όπως για παράδειγμα “Κάνε το!” με δυσκολία σχημάτιζαν κρυστάλλους.

Όπως, και ο Δρ. Emoto γράφει στο βιβλίο του με τίτλο “Το Μυστικό Μήνυμα του Νερού”:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι λέξεις έχουν τεράστια επιρροή στον τρόπο με τον οποίον σκεπτόμαστε και αισθανόμαστε και ότι οι καταστάσεις γενικότερα εξομαλύνονται όταν λέγονται θετικές λέξεις».

Οι λέξεις είναι έκφραση της ψυχής. Και η ψυχική κατάσταση πιθανότατα να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο νερό, το οποίο και αποτελεί το 70% του ανθρωπίνου οργανισμού. Οι άνθρωποι που είναι υγιείς συνήθως είναι και καλοδιάθετοι. Όντως, μέχρι τώρα ένα υγιές πνεύμα “κατοικεί” πιο άνετα σε ένα υγιές σώμα.

Συνοψίζοντας το βιβλίο του Δρ. Emoto, συντάκτης της. Naturally Well Today, δήλωσε τα εξής: «Όπως ισχύει για τον Γαλιλαίο, τον Newton και τον Einstein, τα ξεκάθαρα οράματα του Δρ. Emoto βοηθούν στο να δούμε τους εαυτούς μας και το σύμπαν από μια διαφορετική οπτική γωνία. Η επιστήμη και το πνεύμα ενώνονται, συντελώντας σε μια ουσιαστική και αδιαμφισβήτητη ξαφνική καινοτομία για τη θεώρηση του κόσμου και για το πώς μπορούμε να ανακτήσουμε την υγεία μας και να παγιώσουμε την ειρήνη.

Αυτές οι αποκαλύψεις συνιστούν το επόμενο βήμα στο να κατανοήσουμε πόσο απλό είναι να υπερισχύει η υγεία και η ειρήνη; Η έκφραση θετικών σκέψεων και η εκτέλεση πράξεων καλοσύνης και αχαριστίας, στην ουσία επηρεάζουν τη χημεία του σώματός μας και αυτών που βρίσκονται γύρω μας; Είναι το νερό η φυσική ουσία – ο κοινός παρανομαστής- που συνδέει όλους εμάς, μαζί με τη Μητέρα Γη και ολόκληρο το σύμπαν;

Τα αποτελέσματα που απορρέουν από τη σκέψη Δρ. Emoto και που επιδέχονται έρευνα, θα παρουσιάσουν τεράστιους συνειρμούς και θα αποτελέσουν το αντικείμενο περαιτέρω πειραμάτων και συζητήσεων. Θα υπάρξουν σκεπτικιστές, ενώ άλλοι θα υποστηρίξουν ότι αυτά που ανακάλυψε ο Δρ. Emoto, απλά επιβεβαιώνουν ό,τι η κοινή λογική και το ευ ζην, ήδη μας έχουν διδάξει:

Ότι η δύναμη της αγάπης και της εκτίμησης – η ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω μας – μπορούν να οδηγήσουν σε δύο πράγματα: Ψυχική Ειρήνη και Παγκόσμια Ειρήνη.

Άκης Αγγελάκης – LLM, SAC Dip. Authorized Trainer & Counselor

ETRA PUBLISHING ©2007

Αξίζει επίσης να δείτε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ:

Νερό το μεγάλο μυστήριο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση