,

Ο Βασιλιάς Αρθούρος και η Μάγισσα

Κάποια μέρα, ο νεαρός βασιλιάς Αρθούρος έπεσε σε ενέδρα και φυλακίστηκε από τον μονάρχη ενός γειτονικού βασιλείου. Ο μονάρχης σκόπευε αρχικά να τον σκοτώσει,

Κάποια μέρα, ο νεαρός βασιλιάς Αρθούρος έπεσε σε ενέδρα και φυλακίστηκε από τον μονάρχη ενός γειτονικού βασιλείου. Ο μονάρχης σκόπευε αρχικά να τον σκοτώσει, αλλά συγκινήθηκε από τα νιάτα και τα ιδανικά του Αρθούρου. Έτσι, αποφάσισε να του προσφέρει την ελευθερία του αν κατάφερνε να απαντήσει σε μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Έδωσε στον Αρθούρο διορία ένα χρόνο για να σκεφτεί την απάντηση και αν μετά από αυτό το διάστημα δεν την είχε βρει, θα τον καταδίκαζε σε θάνατο.

Ποιά ήταν η ερώτηση; Τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούν οι γυναίκες! Μια τέτοια ερώτηση θα προβλημάτιζε ακόμα και τους μεγαλύτερους γνώστες και για τον νεαρό Αρθούρο φαινόταν πραγματικά αδύνατο να γνωρίζει την απάντηση. Δεδομένου όμως ότι σε διαφορετική περίπτωση θα θανατωνόταν, δέχτηκε την πρόταση του μονάρχη να βρει μια απάντηση μέχρι το τέλος του έτους.

Advertisment

Επέστρεψε λοιπόν στο βασίλειό του και άρχισε να ρωτά τους πάντες: την πριγκίπισσα, τους ιερείς, τους σοφούς, ακόμη και τον γελωτοποιό. Μίλησε με όλους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να του δώσει μια ικανοποιητική απάντηση. Πολλοί τον συμβούλεψαν να μιλήσει στη γριά μάγισσα, διότι μόνο αυτή θα μπορούσε να έχει την απάντηση. Όμως το τίμημα θα ήταν μεγάλο, αφού η μάγισσα ήταν διάσημη σε όλο το βασίλειο για την υψηλή αμοιβή που ζητούσε κάθε φορά.

Αφού έφτασε η τελευταία ημέρα του χρόνου, ο Αρθούρος δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μιλήσει στη μάγισσα. Εκείνη συμφώνησε να απαντήσει στην ερώτηση, αλλά πρώτα θα έπρεπε να συμφωνήσει εκείνος να της δώσει το αντάλλαγμα που του ζητούσε. Η γριά μάγισσα ήθελε να παντρευτεί τον Λάνσελοτ, τον πιο στενό φίλο του Αρθούρου και τον πιο ευγενή Ιππότη της Στρογγυλής Τραπέζης! Ο νεαρός βασιλιάς τρομοκρατήθηκε. Η μάγισσα ήταν αποκρουστική, είχε καμπούρα και μόνο ένα δόντι, μύριζε απαίσια κι έβγαζε περίεργους θορύβους. Ποτέ δεν είχε αντικρίσει πιο αηδιαστικό πλάσμα σε ολόκληρη τη ζωή του.

Έτσι, αρνήθηκε να αναγκάσει τον φίλο του να την παντρευτεί και να σηκώσει ένα τέτοιο τρομερό βάρος. Όμως ο Λάνσελοτ όταν πληροφορήθηκε την κατάσταση είπε στον Αρθούρο ότι καμία θυσία δεν ήταν αρκετά μεγάλη προκειμένου να σώσει τη ζωή του και να διατηρηθεί η Στρογγυλή Τράπεζα.

Advertisment

Σύντομα ανακοινώθηκε ο γάμος και η μάγισσα απάντησε στην ερώτηση του Αρθούρου: «Τι θέλει άραγε μια γυναίκα πραγματικά…να έχει η ίδια τον έλεγχο της ζωής της!». Όλοι στο βασίλειο κατάλαβαν αμέσως ότι η μάγισσα είχε εκφράσει μια μεγάλη αλήθεια και ότι ο Αρθούρος θα γλίτωνε. Πράγματι έτσι έγινε, ο μονάρχης χάρισε στον Αρθούρο την ελευθερία του ενώ ο Λάνσελοτ και η μάγισσα έκαναν έναν υπέροχο γάμο.

Όταν έφτασε το βράδυ, ο Λάνσελοτ αφού προετοίμασε τον εαυτό του για μια τρομακτική εμπειρία, μπήκε στο υπνοδωμάτιο. Όμως το θέαμα τον άφησε άφωνο! Στο κρεβάτι βρισκόταν η πιο όμορφη γυναίκα που είχε δει ποτέ. Έκπληκτος τη ρώτησε τι είχε συμβεί.

Η γυναίκα του απάντησε ότι επειδή της φέρθηκε με καλοσύνη όταν εμφανίστηκε ως μάγισσα, αποφάσισε να είναι φρικτά παραμορφωμένη μόνο κατά το ήμισυ της ημέρας και όμορφη το υπόλοιπο μισό. Ύστερα τον ρώτησε τι θα προτιμούσε εκείνος – να τη βλέπει όμορφη κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας;

Ο Λάνσελοτ σκέφτηκε ότι βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Θα ήταν ωραίο να έχει μια όμορφη γυναίκα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να την παρουσιάζει σε όλους, αλλά τη νύχτα, στις ιδιαίτερες στιγμές, θα έπρεπε να ανεχτεί μια γριά μάγισσα; Ή μήπως θα ήταν καλύτερο να έχει μια απαίσια μάγισσα κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα μια όμορφη γυναίκα για να απολαμβάνει τις προσωπικές τους στιγμές;

Στο τέλος ο Λάνσελοτ της είπε ότι της επέτρεπε να αποφασίσει η ίδια. Μόλις το άκουσε αυτό εκείνη, του ανακοίνωσε ότι θα ήταν όμορφη συνέχεια, διότι τη σεβάστηκε τόσο ώστε την άφησε να έχει η ίδια τον έλεγχο της ζωής της.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση