,

Πάρε αποφάσεις σύμφωνα με τις αξίες σου. Αλλιώς θα υποφέρεις

Του Γιάννη Αραχωβίτη “Όποιος υποχωρεί συνεχώς στις απαιτήσεις των άλλων, θα καταλήξει να μην έχει καθόλου αρχές και αξίες”.- ΑίσωποςAdvertisment Αν ποτέ δεν κάτσεις

Του Γιάννη Αραχωβίτη

“Όποιος υποχωρεί συνεχώς στις απαιτήσεις των άλλων, θα καταλήξει να μην έχει καθόλου αρχές και αξίες”.- Αίσωπος

Advertisment

Αν ποτέ δεν κάτσεις να εξετάσεις και να ξεκαθαρίσεις ποιες είναι οι αξίες σου στη ζωή, το πιο πιθανόν είναι να καταλήξεις να παίρνεις αποφάσεις ανάλογα με τις διαθέσιμες πληροφορίες στη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό μπορεί να είναι η συνταγή μελλοντικών δυσάρεστων εκπλήξεων και να το μετανιώσεις οικτρά.

Η ζωή είναι πολύπλοκη και όλοι μας αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις που πρέπει να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Και μετά στη προσπάθειά μας να δικαιολογηθούμε λέμε «Δεν είχα χρόνο, δεν είχα αρκετές πληροφορίες κ.λ.π.» Αλλά αυτό που συνήθως χρειαζόμαστε είναι να έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη, θέση και αξίες στη ζωή.

Αν δεν γνωρίζεις τι αντιπροσωπεύεις στη ζωή και προς τα πού θέλεις να πας, τότε είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς, να χάσεις χρόνο κάνοντας πράγματα που δεν σε εκφράζουν ή να κάνεις εξαιρέσεις που θα σε οδηγήσουν σε κατηφορικό και επικίνδυνο δρόμο. Υπάρχουν χιλιάδες καλοπροαίρετοι άνθρωποι, με καλά αισθήματα και αξιόλογες οικογένειες οι οποίοι σαπίζουν στην φυλακή μόνο και μόνο γιατί έκαναν λάθος και βιαστικές επαγγελματικές επιλογές που βασίστηκαν στην προχειρότητα και στις συνθήκες της στιγμής και όχι στις αξίες που πραγματικά πίστευαν.

Advertisment

Για αυτό προσοχή! Άσε τις αξίες σου να οδηγούν τις αποφάσεις σου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση