,

9 διασκεδαστικοί τρόποι να κάψετε θερμίδες αυτό το καλοκαίρι

Καλοκαίρι και απώλεια κιλών πάνε μαζί; Και όμως ναι, αρκεί να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο την ανεμελιά του καλοκαιριού προς όφελος της ζυγαριάς σας. SurfingAdvertisment

Καλοκαίρι και απώλεια κιλών πάνε μαζί; Και όμως ναι, αρκεί να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο την ανεμελιά του καλοκαιριού προς όφελος της ζυγαριάς σας.

Surfing

Advertisment

Ακόμα και αν απλά παίζετε σαν παιδί με το σερφ στην παραλία, όσο οι εμπειρότεροι του αθλήματος σχίζουν τα νερά, καίτε θερμίδες. Όσο περισσότερο δυσκολεύετε τον εαυτό σας να πλοηγηθεί αντίθετα στο ρεύμα τόσο το καλύτερο για εσάς και τη φυσική σας κατάσταση. Αν δε, καταφέρετε να δαμάσετε και τον αέρα με το πανί σας, ακόμα καλύτερα!

Beach volley

Το καλύτερο άθλημα του καλοκαιριού είναι το beach volley το οποίο συνδυάζει την παραλία με την ενδυνάμωση σε πόδια, ώμους και κορμό, ενώ την ίδια στιγμή κάνετε και φίλους, ή εχθρούς, ανάλογα με το πόσο καλοί είστε στο παιχνίδι. Το ότι το παιχνίδι παίζεται στην άμμο, αυξάνει κατακόρυφα τον αριθμό των θερμίδων που καίτε.

Advertisment

Κηπουρική

Δεδομένου ότι θα κάθεστε περισσότερο στην αυλή και τη βεράντα όσο ανοίγει ο καιρός, είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείτε λίγο με τα παρτέρια σας και να γυμναστείτε κιόλας. Κάθε φορά που σκύβετε να αφρατέψετε το χώμα στους κατιφέδες και τα μη-με-λησμόνει σας, γυμνάζετε τους γλουτούς και τους τετρακέφαλούς σας.

Τένις

Ξεσκονίστε τη ρακέτα σας, αγοράστε καινούρια μπαλάκια, βάλτε αγγελία για συμπαίκτη ή αγγαρέψτε τους φίλους σας και κάντε την καλύτερη αεροβική άσκηση, τρέχοντας πάνω-κάτω στο γήπεδο, ακόμα και αν απλά κυνηγάτε τη μπάλα. Επιπλέον, θα δυναμώσετε και τα χέρια σας με όλα τα forehand και backhand.

Ποδήλατο

Το ποδήλατο, αν και ο τόπος μας δεν φημίζεται για την φιλική του διάθεση απέναντι στους ποδηλάτες, είναι εξαιρετική μορφή γυμναστικής. Καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που θα καίγατε αν περπατούσατε και τονώνετε τους τετρακέφαλους και οπίσθιους μηριαίους μύες σας. Ευτυχώς ή πόλη έχει πολλές ανηφόρες για να ανεβάσετε το επιπέδο δυσκολίας και την πρόκληση.

Frisbee

Μπορεί να ανέφερα παραπάνω ότι το καλύτερο άθλημα του καλοκαιριού είναι το beach volley, αλλά το πιο διασκεδαστικό είναι ο ιπτάμενος δίσκος του Frisbee. Ένα χαλαρό παιχνίδι κάνει καλό στη φυσική σας κατάσταση, αλλά αν σχηματίσετε ομάδα ultimate Frisbee, τότε οι θερμίδες που θα κάψετε μέσα σε –μόνο- μισή ώρα παιχνδιού θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τις 300!

Πατίνια

Η βαφτιστήρα ενός φίλου μου του ζήτησε για δώρο γενεθλίων ένα ζευγάρι πατίνια και έτσι θυμήθηκα κι εγώ την αξία του «αστικού πατινάζ». Ξεπεράστε τα κόμπλεξ σας και αγοράστε ένα ζευγάρι πατίνια που θα τονώσουν τα πόδια, τους γοφούς και τους γλουτούς σας. Και θυμηθείτε πως όσο πιο γρήγορα πάτε, τόσο πιο έντονο το αεράκι που θα σας παίρνει τα μαλλιά.

Κολύμπι

Δε χρειάζεται, ούτε στην περίπτωση της κολύμβησης, να κάνετε πρωταθλητισμό, για να κάψετε θερμίδες και να επωφεληθείτε από αυτή τη θαλάσσια αεροβική άσκηση. Το καλύτερο δε, είναι ότι όσο κι αν χτυπιέστε δεν ιδρώνετε!

Κάντε κουπί

Είτε στο σκαφάκι του καγιάκ, είτε όρθιοι στη σανίδα κάνετε κουπί και θα αντιληφθείτε από την πρώτη κιόλας μέρα τη γυμναστική που σας προσφέρει αυτή η άσκηση. Ενδυναμώνετε τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους, τους μύες της πλάτης και του κορμού ολόκληρου. Και μόλις κουραστείτε ρίχνετε και μια βουτιά, αφού η θάλασσα θα είναι ακριβώς… από κάτω σας.

Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση