, , , , , ,

Γάτα πέφτει στη φωτιά για να σώσει τα μωρά της

Δεν ήταν γάτα σαλονιού ούτε είχε μάθει να ζει σε σπίτι. Η Scarlett ήταν μια αδέσποτη γάτα που ζούσε σε μια αποθήκη στη Νέα

Δεν ήταν γάτα σαλονιού ούτε είχε μάθει να ζει σε σπίτι. Η Scarlett ήταν μια αδέσποτη γάτα που ζούσε σε μια αποθήκη στη Νέα Υόρκη και καθημερινά έδινε μάχη για την επιβίωση στους δρόμους της πόλης. Μόλις είχε γεννήσει 5 γατάκια και έπρεπε να τα ταΐσει. Για κακή της τύχη μια φοβερή πυρκαγιά ξέσπασε στην αποθήκη που έβαλε σε κίνδυνο τα μικρά της, τα οποία ήταν μόλις 4 εβδομάδων και παγιδεύτηκαν στις φλόγες χωρίς να μπορούν από μόνα τους να κάνουν τίποτα για να γλιτώσουν. Η Scarlett δεν το σκέφτηκε στιγμή. Μπήκε και βγήκε στο κτήριο 5 φορές σώζοντας από βέβαιο θάνατο τα μωρά της, μεταφέροντάς τα στο απέναντι πεζοδρόμιο για προστασία.

Η ίδια έπαθε εγκαύματα 3ου βαθμού και σχεδόν τυφλώθηκε εξαιτίως των καπνών και των φλογών, ενώ τα αυτιά και τα πόδια είχαν καεί. Η ίδια και τα 5 μωρά μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρικό κέντρο σε άθλια κατάσταση και εν τέλει μόνο τα 4 σώθηκαν. Τα μάτια της ανέκτησαν σταδιακά την όρασή τους και η ίδια ανάρρωσε σιγά-σιγά. Τα μωρά υιοθετήθηκαν και η ίδια έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της με μια γυναίκα που την πήρε μαζί της να την περιθάλψει. Επιπλέον η Scarlett έλαβε βραβείο για τον ηρωισμό της από τη Βασιλική Εταιρεία.

Advertisment

Πηγή

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση