, ,

Υπεροξείδιο του Υδρογόνου για την γρίπη και το κρυολόγημα

Ο Andreas Moritz αναφέρει, στο βιβλίο Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής Τόμος 1, το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε διάλυμα 3% ως ένα αποτελεσματικό

Ο Andreas Moritz αναφέρει, στο βιβλίο Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής Τόμος 1, το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε διάλυμα 3% ως ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της γρίπης και του κρυολογήματος.

Το υπεροξείδιο τον υδρογόνου είναι μια φυσική ουσία η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος. Είναι αποτελεσματικό στο 80% των περιπτώσεων, ιδίως αν λαμβάνεται με την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Advertisment

Το 1928, ο δρ Richard Simmons είπε ότι οι ιοί που προκαλούν τη γρίπη και το κρυολόγημα εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του αυτιού, και όχι των ματιών, της μύτης ή του στόματος, όπως πίστευαν οι περισσότεροι. Η ιατρική κοινότητα απέρριψε τη θέση του. Εντούτοις, εκείνος επέμεινε στις απόψεις του, και ενδέχεται να έχει δίκιο. Το 1938, Γερμανοί ερευνητές αντιμετώπισαν επιτυχώς περιστατικά γρίπης και κρυολογήματος με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα έμειναν στην αφάνεια επί 60 χρόνια, ίσως επειδή η πώληση του υπεροξειδίου του υδρογόνου δεν είναι ιδιαίτερα επικερδής.

Εν γένει, κρατώντας τα δάχτυλα μας μακριά από τα αυτιά μας, μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με ιούς. Μολαταύτα, επειδή οι ιοί είναι μικροσκοπικοί και μεταφέρονται με τον αέρα, ενδέχεται να εισέλθουν εύκολα ακόμη και στο εσωτερικό τμήμα του αυτιού. Σύμφωνα με γερμανικά ευρήματα, όταν οι μικροοργανισμοί εισέλθουν στο μέσο ή στο εσωτερικό αυτί, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Από εκεί πλέον είναι εύκολη η πρόσβαση τους στον υπόλοιπο οργανισμό, εφόσον βέβαια υπάρχει γόνιμο έδαφος για την εξάπλωση τους.

Η θεραπεία είναι απλή. Προβλέπει ενστάλαξη λίγων σταγόνων υπεροξειδίου (Η2Ο2) 3% και στα δύο αυτιά, αν και συνήθως μόνο το ένα αυτί μολύνεται. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δρα άμεσα, και μετά από 2-3 λεπτά έχει εξοντώσει όλα τα βακτήρια. Ενδέχεται να επακολουθήσει μια αίσθηση κοχλασμού στα αυτιά, ίσως και ένα μικρό τσούξιμο. Αρχικά, στάξτε το στο ένα αυτί, γέρνοντας το κεφάλι σας στο πλάι. Όταν ο κοχλασμός υποχωρήσει, στεγνώστε την περιοχή με ένα χαρτομάντιλο και επαναλάβετε στο άλλο αυτί. Συνήθως, 1-2 εφαρμογές αρκούν.

Advertisment

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε διάλυμα 3% είναι απολύτως ασφαλές για νήπια και παιδιά, και διατίθεται στα φαρμακεία σε πολύ χαμηλή τιμή. Ο καλύτερος τρόπος λήψης είναι με σταγονόμετρο. Αν το υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2Ο2) μπει στα μάτια, ξεπλύνετε αμέσως με νερό.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση