,

Ο μαγικός σπόρος σιναπιού

Υπάρχει μια παλιά κινέζικη ιστορία για μια γυναίκα που έχασε τον μοναχογιό της. Θλιμμένη καθώς ήταν, επισκέφτηκε έναν σοφό και τον ρώτησε: «Με ποιές

Υπάρχει μια παλιά κινέζικη ιστορία για μια γυναίκα που έχασε τον μοναχογιό της. Θλιμμένη καθώς ήταν, επισκέφτηκε έναν σοφό και τον ρώτησε: «Με ποιές προσευχές και ποιά μαγικά ξόρκια μπορείς να φέρεις τον γιο μου ξανά στη ζωή;».

Εκείνος, αντί να τη διώξει ή να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί της, της είπε: «Θέλω να μου φέρεις έναν σπόρο σιναπιού από κάποιο σπίτι που δεν έχει γνωρίσει ποτέ τη θλίψη. Ύστερα, θα τον χρησιμοποιήσουμε για να διώξουμε τη θλίψη από τη ζωή σου». Η γυναίκα έφυγε κι άρχισε αμέσως να αναζητά τον μαγικό σπόρο.

Advertisment

Πρώτα βρέθηκε μπροστά σε ένα υπέροχο αρχοντικό, χτύπησε την πόρτα και ρώτησε: «Ψάχνω για ένα σπίτι που δεν γνώρισε ποτέ θλίψη. Μήπως είναι αυτό το μέρος που αναζητώ; Έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα».

Οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί της απάντησαν ότι είχε έρθει σίγουρα στο λάθος μέρος κι άρχισαν να της εξιστορούν όλα τα τραγικά γεγονότα που τους είχαν συμβεί πρόσφατα.

Τότε η γυναίκα σκέφτηκε: «Ποιός θα μπορούσε να παρηγορήσει αυτούς τους άτυχους ανθρώπους περισσότερο από εμένα, που έζησα μια τέτοια τραγωδία;».

Advertisment

Έτσι, έμεινε μαζί τους για να τους βοηθήσει. Στη συνέχεια, άρχισε πάλι να αναζητά ένα σπίτι που δεν είχε γνωρίσει ποτέ θλίψη. Αλλά όπου και να γύρισε, σε ξενοδοχεία και σε άλλα μέρη, ανακάλυπτε ιστορίες θλίψης και δυστυχίας.

Η γυναίκα αφοσιώθηκε τόσο πολύ στο να βοηθά τους άλλους να αντιμετωπίσουν τη λύπη τους, που τελικά ξέχασε τη δική της. Αργότερα κατάλαβε ότι το ταξίδι της αναζήτησης του μαγικού σπόρου ήταν εκείνο που τελικά έδιωξε τη θλίψη της.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση