,

Ο Παλιατζής

Γράφει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Τζοβάνα Βουτσίνου «Παλιατζήηηης…. Όλα τα παλιά αγοράζω… Ο παλιατζήηηης»Advertisment «Σήμερα λέω να ξεφορτωθώ όλα αυτά που πιάνουν χώρο, όλα

Γράφει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Τζοβάνα Βουτσίνου

«Παλιατζήηηης…. Όλα τα παλιά αγοράζω… Ο παλιατζήηηης»

Advertisment

«Σήμερα λέω να ξεφορτωθώ όλα αυτά που πιάνουν χώρο, όλα αυτά που δεν χρειάζομαι πια, όλα αυτά που περισσεύουν, που κάποτε μου ήταν χρήσιμα αλλά όχι πια. Λέω να διώξω ότι με εμποδίζει να κινηθώ ελεύθερα.
Χρειάζομαι χώρο για το καινούργιο, για αυτό που θα με βοηθήσει να προχωρήσω σε νέα ζωή, σε νέα συνείδηση. Χρειάζομαι στη ζωή μου κάθαρση, φρέσκο αέρα και άρωμα καινούργιου!
Σήμερα αλλάζω τη ζωή μου!»

«Παλιατζήηηη!!! Εδώ!….»
—————————————–
Σας προτείνω μια άσκηση. Δείτε τη σοβαρά αλλά διασκεδάστε τη κιόλας. Όλα τα πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε με χαρά!
Γράψτε σε χαρτάκια όλα αυτά που θα θέλατε να αφήσετε πίσω σας. Πράγματα που θέλετε να αλλάξετε, συμπεριφορές ή συνήθειες που σας έχουν κουράσει, προσκολλήσεις, πεποιθήσεις, ιδέες, αντιλήψεις που καταλαβαίνετε ότι δεν ταιριάζουν πια στη ζωή σας.

Και αυτά τα χαρτάκια μετά, τσαλακώστε τα ή διπλώστε τα όσες φορές μπορείτε και πετάξτε τα στο κουτί της ανακύκλωσης! Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε ένα στο σπίτι!
Προσοχή όμως… όχι στα σκουπίδια. Στην ανακύκλωση. Όχι μόνο για οικολογικούς λόγους μιας και το χαρτί είναι ανακυκλώσιμο υλικό. Η κίνηση είναι περισσότερο συμβολική. Γιατί ανακυκλώσιμο υλικό μπορούν να είναι και όλα αυτά που δεν μας αρέσουν και θέλουμε να ξεφορτωθούμε.

Advertisment

Κάποια από αυτά μπορεί να θέλετε απλά να τα πετάξετε. Κάποια άλλα όμως μπορεί να θέλετε να τα κρατήσετε στη ζωή σας με έναν άλλο τρόπο, μέσα από μια νέα προοπτική, βρίσκοντας σε αυτά μια άλλη χρησιμότητα.

Υπάρχει πάντα τρόπος να δούμε με διαφορετική οπτική, να δώσουμε άλλο νόημα και ερμηνεία σε πράγματα και καταστάσεις που δημιουργούν εμπόδια στη ζωή μας. Όλα μπορούν, με τη δική μας παρέμβαση, να μετουσιωθούν σε κάτι άλλο. Μια δυσκολία μας, μια πεποίθηση, μια ιδιότητα που δεν μας αρέσει, αν τα δούμε διαφορετικά μπορεί να ανακαλύψουμε ότι έχουν δυνατότητες και μπορεί να μας είναι χρήσιμα με έναν άλλο τρόπο ή σε κάτι άλλο στη ζωή μας.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πετάξουμε είτε ανακυκλώσουμε, ο τρόπος να το κάνουμε είναι ένας: και αυτός είναι με αποδοχή και αγάπη. Αποδοχή και αγάπη για αυτά που διώχνουμε, για αυτά που αλλάζουμε, για ότι μας προσέφεραν όσο τα είχαμε στη ζωή μας αλλά και για εμάς τους ίδιους που τα κρατήσαμε.
Μπορεί η αλλαγή να μη γίνει αμέσως όμως δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε. Το προτεινόμενο τελετουργικό λειτουργεί σαν μια κίνηση έναρξης μιας διαδικασίας που μπορεί να πάρει χρόνο. Όλα είναι θέμα απόφασης!

Δώστε προσοχή στη διαδικασία. Ακούστε το σώμα σας και τα μηνύματα που αυτό σας δίνει. Ανταποκριθείτε στις αισθήσεις και τα συναισθήματα που αναδύονται καθώς προχωράτε.
Μπορεί κάποιο χαρτάκι να δυσκολευτείτε να το πετάξετε. Αν συμβεί αυτό δεν χρειάζεται να πιέσετε τον εαυτό σας. Μπορεί ακόμα να μην είναι η κατάλληλη στιγμή. Μπορεί αυτό που γράψατε στο χαρτί, να το χρειάζεστε ακόμα στη ζωή σας. Και αυτό είναι εντάξει! Κρατήστε το, μέχρι την επόμενη φορά που θα δοκιμάσετε ξανά….!

Καλή επιτυχία!!

Το «Healthcure – Κέντρο Ευεξίας & Εναλλακτικών Θεραπειών» βρίσκεται στην Νέα Ερυθραία και μέσω των Παραδοσιακών Εναλλακτικών θεραπειών και της Άσκησης, έχει σκοπό να βοηθήσει τον συνάνθρωπο να βελτιώσει την υγεία του, αλλά και να θεραπεύσει το σώμα και την ψυχή του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση