,

Πως να διατηρήσετε το συνειδητό ονείρεμα (τεχνικές)

Τα τελευταία χρόνια, η έννοια του συνειδητού ονειρέματος έχει διαδοθεί και πολλοί άνθρωποι, ομολογουμένως έχουν εμπειρίες διαύγειας και συνειδητότητας κατά τη διάρκεια των ονείρων

Τα τελευταία χρόνια, η έννοια του συνειδητού ονειρέματος έχει διαδοθεί και πολλοί άνθρωποι, ομολογουμένως έχουν εμπειρίες διαύγειας και συνειδητότητας κατά τη διάρκεια των ονείρων τους. Συνήθως όμως αυτή η διαύγεια διαρκεί για πολύ λίγο. Οι παρακάτω τεχνικές αφορούν τους ανθρώπους αυτούς που έχουν ήδη βιώσει το συνειδητό ονείρεμα ή που ασκούνται στο να το πραγματοποιήσουν. Ο Kerry McGlone, δημιουργός του  dreamlucidly.info, ασκεί πολλά χρόνια το συνειδητό ονείρεμα και μας δίνει δύο τεχνικές που μπορούν να παρατείνουν και να σταθεροποιήσουν τη συνειδητότητά μας.

Υπάρχουν δύο πολύ διαδεδομένες και χρήσιμες τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να ενισχύσετε την εμπειρία του συνειδητού ονείρου. Αυτές οι τεχνικές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τη συναίσθηση του συνειδητού ονείρου και να μην χάσετε τη διαύγειά του. Οι μέθοδοι αυτές δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν αποτελέσματα καθώς ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά, αλλά είναι 2 από τους πιο γνωστούς τρόπους για να διατηρήσετε το συνειδητό όνειρό σας και να αυξήσετε τη διάρκειά του.

Advertisment

Τρίψιμο των χεριών

Η διατήρηση της διαύγειας είναι ζωτικής σημασίας. Μια συνηθισμένη μέθοδος για την εξασφάλιση της διαύγειας είναι η τριβή των χεριών. Έτσι θα επικεντρωθείτε στο όνειρο και δεν θα ξυπνήσετε. Σε ένα συνειδητό όνειρο μπορείτε να βρεθείτε είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. Αν βρεθείτε σε εσωτερικό χώρο, δοκιμάστε να αγγίξετε έπιπλα ή τον τοίχο. Αν βρεθείτε σε εξωτερικό χώρο, αγγίξτε το έδαφος. Η τριβή των χεριών σταθεροποιεί το συνειδητό όνειρο.

Γρήγορη περιστροφή

Μια συνηθισμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι είναι όταν ένα συνειδητό όνειρο αρχίζει απροσδόκητα να ξεθωριάζει. Αν αισθάνεστε ότι το συνειδητό σας όνειρο αρχίζει να τελειώνει, μπορείτε να εφαρμόσετε μια τεχνική που ονομάζεται γρήγορη περιστροφή. Η γρήγορη περιστροφή στην πραγματικότητα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Φανταστείτε τον εαυτό σας όπως όταν ήσασταν παιδί και απλώς κάντε περιστροφή επί τόπου. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται από πολλούς και θεωρείται αξιόπιστη για τη διατήρηση του συνειδητού ονείρου. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, περιστραφείτε για περίπου 10-30 δευτερόλεπτα. Όταν σταματήσετε, θα διαπιστώσετε ότι το όνειρο έχει σταθεροποιηθεί και η θέση του ίσως έχει αλλάξει, πχ περιβάλλον, τόπο, κλπ. Μέσω αυτής της μεθόδου όχι μόνο είναι δυνατόν να αλλάξετε την κατάσταση του ονείρου σας, αλλά η περιστροφή αποτελεί μια κοινή πρακτική για πειραματισμό προκειμένου να επιτευχθεί μια διαφορετική κατάσταση ονείρου, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι αυτό μπορεί σιγά σιγά να ξεθωριάζει. Μια έξυπνη πρακτική είναι να υπενθυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας ότι βρίσκεστε σε κατάσταση συνειδητού ονείρου καθώς περιστρέφεστε, διότι είναι πιθανό να χάσετε τη διαύγειά σας.

Αυτές οι 2 τεχνικές είναι αποτελεσματικές σε όσους εφαρμόζουν την πρακτική του συνειδητού ονείρου. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε στο ξεκίνημά σας είναι να μην καταβάλλετε πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσετε τη διαύγειά σας. Αντ’ αυτού επαινέστε τον εαυτό σας που καταφέρατε να αποκτήσετε διαύγεια – πολλοί άλλοι αποτυγχάνουν! Βέβαια, είναι όντως άσχημο να αποκτάτε διαύγεια και να τη χάνετε μετά από λίγο, αλλά τα πράγματα θα βελτιωθούν αν είστε συγκεντρωμένοι. Όλα οφείλονται στην αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση