Οι λοιμώξεις από υπερ-ιους ανθεκτικούς στα φάρμακα αυξάνονται ραγδαία

Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από υπερ-ιούς ανθεκτικούς στα φάρμακα έχουν φτάσει σχεδόν σε επίπεδα επιδημίας σε όλα τα νοσοκομεία των ΗΠΑ. Η ανησυχητική αύξηση

Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από υπερ-ιούς ανθεκτικούς στα φάρμακα έχουν φτάσει σχεδόν σε επίπεδα επιδημίας σε όλα τα νοσοκομεία των ΗΠΑ. Η ανησυχητική αύξηση σε ποσοστό 500% τεκμηριώθηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος «Infection Control and Hospital Epidemiology» του περιοδικού της Αμερικανικής Εταιρείας Επιδημιολογίας της Περίθαλψης.

Ο δρ Joshua Thaden, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, προειδοποιεί: «Αυτά τα επικίνδυνα βακτήρια βρίσκονται ήδη σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης… Η εξάπλωση μιας επιδημίας εντεροβακτηριακών στελεχών ανθεκτικών στα αντιµικροβιακά φάρμακα καρμπαπενέμες (CRE) βρίσκεται κοντά…Ακόμα και αυτή η αύξηση της ανθεκτικότητας υποτιμά τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος δεδομένων των διαφόρων πρακτικών επιτήρησης στα νοσοκομεία».

Advertisment

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ένα εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 94% των μολύνσεων από CRE προκλήθηκε από δραστηριότητες στον τομέα της υγείας ή τις διαδικασίες του νοσοκομείου.

Ο υπερ-ιός CRE

Ο CRE (εντεροβακτηριακά στελέχη ανθεκτικά στα αντιµικροβιακά φάρμακα καρμπαπενέμες) είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος υπερ-ιός που προκαλεί ποσοστό θνησιμότητας σχεδόν 50% σε κάποιον που έχει μολυνθεί. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον θεωρεί μία από τις 3 μεγαλύτερες απειλές για την ανθρώπινη υγεία ενώ όλα τα γνωστά αντιβιοτικά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στη θεραπεία του.

Ο CRE προέκυψε από τη συστηματική κατάχρηση αντιβιοτικών από γιατρούς, οι οποίοι άθελά τους δημιούργησαν το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα θανατηφόρα αυτά βακτήρια χρησιμοποιώντας στοχευμένα φάρμακα που δεν διαθέτουν δράση ευρέως φάσματος όπως συμβαίνει στη φύση (σε βότανα όπως το σκόρδο). Λόγω της υψηλής τους στόχευσης, τα αντιβιοτικά ανάγκασαν τα βακτήρια να αναπτύξουν άμυνες οι οποίες οδήγησαν σε εκτεταμένη αντίσταση στα φάρμακα των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών. Σήμερα η κατάσταση είναι τόσο κακή πλέον, που ολόκληρη η φαρμακευτική βιομηχανία δεν διαθέτει κανένα φάρμακο, καμία χημική ουσία ούτε πειραματικά φάρμακα που να μπορούν να εξοντώσουν τον υπερ-ιό CRE.

Advertisment

Ακόμη χειρότερα, δεν γίνονται σχεδόν καθόλου νέες έρευνες για την εύρεση καινούριων αντιβιοτικών φαρμάκων. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ανακαλύψει ότι είναι πολύ πιο επικερδές να πουλούν φάρμακα όπως στατίνες και αντιυπερτασικά απ’ ό,τι αντιβιοτικά για τη θεραπεία οξέων λοιμώξεων. Αυτό συμβαίνει διότι πολύ απλά τα αντιβιοτικά δεν αποφέρουν ιδιαίτερα κέρδη, διότι είναι λίγοι οι άνθρωποι που πάσχουν από τέτοιου είδους λοιμώξεις. Εν τω μεταξύ, ο καθένας μπορεί να πειστεί ότι έχει υψηλή χοληστερίνη και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει στατίνες για όλη του τη ζωή.

Με άλλα λόγια, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν εγκαταλείψει καθόλου τη βιομηχανία θεραπείας λοιμώξεων. Αντιθέτως, εμπλέκονται και οι ίδιες πλέον στην αύξηση των συμπτωμάτων των ασθενειών πουλώντας φάρμακα που μεταβάλλουν τους μετρήσιμους δείκτες αυτών των συμπτωμάτων, όπως πχ τα ποσοστά χοληστερίνης. Οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι υπεύθυνες για την πρόκληση της πανδημίας των υπερ-ιών που μας απειλούν, ενώ ταυτόχρονα έχουν εγκαταλείψει σκόπιμα την ανθρωπότητα στο έλεός τους διότι πολύ απλά η θεραπεία τους δεν είναι κερδοφόρα γι’ αυτές.

Το τέλος των αντιβιοτικών έφτασε: η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα επιδημία που προκλήθηκε από τη σύγχρονη ιατρική

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) έχει παραδεχτεί ότι ζούμε σε μια «μετά-αντιβιοτική εποχή». Το περιοδικό «Infection Control Today» αναφέρει ότι η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά δεν είναι πλέον μια πρόβλεψη για το μέλλον. Συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε κάθε περιοχή του κόσμου και μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε.

Ο δρ Arjun Srinivasan, αναπληρωτής διευθυντής του CDC, προχώρησε ακόμη περισσότερο το θέμα σε μια συνέντευξή του στο κανάλι PBS, δηλώνοντας τα εξής:

«Έχουμε φτάσει στο τέλος των αντιβιοτικών…Βρισκόμαστε στη μετα-αντιβιοτική εποχή. Υπάρχουν ασθενείς για τους οποίους δεν διαθέτουμε καμία θεραπεία και μπορεί να έχουμε έναν ασθενή με λοίμωξη και να μην είμαστε σε θέση να τον θεραπεύσουμε, κάτι που πριν από 5 χρόνια ήταν αντιμετωπίσιμο».

Λάβετε υπόψη ότι πολλοί γιατροί αρνούνται να χρησιμοποιήσουν φυσικές ουσίες για τη θεραπεία λοιμώξεων, πράγμα το οποίο αποτελεί την αιτία που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη άμυνας ενάντια στα μικρόβια. Η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί σχετικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι τόσο έντονη που δεν μπορούν καν να συλλάβουν την ιδέα ότι ένα βότανο, ένα τρόφιμο ή μια ουσία από τη Μητέρα Φύση μπορεί να δώσει τη λύση. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο  για τα φυσικά αντιβιοτικά που εξοντώνουν τα μικρόβια. 5 πανίσχυρα φυσικά αντιβιοτικά που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και το μέλι.

Τα νοσοκομεία αποτελούν το τέλειο μέρος ανάπτυξης υπερ-ιών

Με τον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί, τα νοσοκομεία είναι τα πιο κατάλληλα
μέρη ανάπτυξης υπερ-ιών για τους εξής 6 πολύ σημαντικούς λόγους:

1) Νοσηλεύουν όλα τα άτομα που έχουν μολυνθεί στον ίδιο χώρο δημιουργώντας ένα περιβάλλον υψηλής επικινδυνότητας.

2) Επιτρέπουν στους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό να μεταδώσουν γρήγορα και εύκολα τα λοιμώδη νοσήματα στους καινούριους ασθενείς. Σε παλαιότερες μελέτες έχει τεκμηριωθεί ότι τα μικρόβια μεταφέρονται εύκολα από τους γιατρούς, για παράδειγμα μέσω των ρούχων ή των κινητών τους τηλεφώνων.

3) Το ιατρικό προσωπικό δεν πλένει τα χέρια του τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Οι μεγάλες απαιτήσεις της δουλειάς τους κάνουν να παραλείπουν το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών, πράγμα το οποίο αποτελεί κρίσιμο σημείο όταν επισκέπτονται τους ασθενείς τους.

4) Τα νοσοκομεία σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αντιβακτηριακά ευρέως φάσματος που δεν είναι φάρμακα. Φυσικές ουσίες, όπως το μέλι και το σκόρδο διαθέτουν ισχυρές και πολύπλευρες αντιβακτηριακές ιδιότητες, όπως και ορισμένα μέταλλα (ασήμι και χαλκός). Ωστόσο, επειδή οι ουσίες αυτές δεν έχουν δημιουργηθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες που κυριαρχούν στο πεδίο της ιατρικής πρακτικής, αγνοούνται ακόμα κι αν μπορούν να σώσουν πολλές ζωές. Όπως είναι φυσικό, ένας γιατρός που συνταγογραφεί μέλι δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αντίθετα με εκείνον που συνταγογραφεί «το πιο πρόσφατο κι επαναστατικό χημικό φάρμακο».

5) Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία καταστέλλουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου σε σημείο ανεπάρκειάς του. Αντί να ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες, όπως τα αντιβιοτικά και η χημειοθεραπεία προκαλούν ανεπάρκεια. Επίσης, τα νοσοκομεία στερούνται το φως του ήλιου ενώ τα τρόφιμά τους δεν διαθέτουν βασικά τονωτικά μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τα περισσότερα από τα φάρμακα που συνταγογραφούνται στους ασθενείς από τα νοσοκομεία καταστρέφουν βασικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αφήνοντας τους ασθενείς ακόμα πιο εκτεθειμένους σε λοιμώξεις από υπερ-ιούς.

6) Το προσωπικό του νοσοκομείου ενισχύει την εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών και εκτός νοσοκομείου. Αφού μολυνθούν στον χώρο εργασίας τους, οι εργαζόμενοι μπορούν εύκολα να μεταδώσουν τις λοιμώξεις στα μέλη της οικογένειάς τους.

Η μάστιγα των αντιβιοτικών βρίσκεται πολύ κοντά μας

Ζούμε ήδη τα πρώτα στάδια μιας παγκόσμιας μάστιγας που προκαλείται από τη σύγχρονη ιατρική. Η βιομηχανία που δημιούργησε αυτή την πληγή είναι εντελώς ανυπεράσπιστη απέναντί της αφήνοντας την ανθρωπότητα να αγωνίζεται για την επιβίωσή της σε έναν κόσμο που σήμερα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από εκείνον που υπήρχε πριν από την εφεύρεση των αντιβιοτικών.

Τα αντιβιοτικά έχουν πράγματι σώσει εκατομμύρια ζωές και κατέχουν σημαντική θέση στον χώρο της ιατρικής. Ωστόσο, η απρόσεκτη χρήση τους σε συνδυασμό με την εκ προθέσεως αγνόηση των φυσικών αντιβιοτικών που έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα έχει οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια πορεία αυτοκαταστροφής.

Στις μέρες μας, μια απλή εκδορά στο χέρι ή το πόδι μπορεί να αποβεί θανατηφόρα. Οι λοιμώξεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια συνήθων ιατρικών μεθόδων και οι οποίες κάποτε θεωρούνταν ήσσονος σημασίας, τώρα είναι πλέον θανατηφόρες.

Το χειρότερο είναι ότι τα βακτήρια συνεχίζουν να αναπτύσσουν όλο και πιο ισχυρές άμυνες στα φάρμακα αυξάνοντας παράλληλα τη μεταδοτικότητά τους. Τα νοσοκομεία (αλλά και ολόκληρες πόλεις) αποτελούν ιδανικά μέρη για την εξάπλωση μιας πανδημίας. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η ανθρωπότητα έχει ήδη δημιουργήσει μια θύελλα που μπορεί να οδηγήσει σε μια πανδημία και τον αποδεκατισμό του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγές:

https://www.shea-online.org

https://www.naturalnews.com/046041_CRE_superbugs_drug-resistant_infections_modern_plague.html#ixzz3895qNU2c

https://www.infectioncontroltoday.com/news/2014/04/who-cdc-agree-that-the-world-is-headed-for-a-postantibiotic-era.aspx

https://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/health-science-technology/hunting-the-nightmare-bacteria/dr-arjun-srinivasan-weve-reached-the-end-of-antibiotics-period/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

ChatGPT: Πόσο ικανό είναι να σχεδιάσει αποτελεσματικά νέα φάρμακα;
Φάρμακο για την παχυσαρκία μειώνει κατά 60% τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο ενέσιμο φάρμακο για την πρόληψη από τον HIV
Αντικαταθλιπτικό φάρμακο αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικό για το άγχος παρά για την κατάθλιψη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση