,

Γράμμα προς το αγέννητο παιδί μου

Ο Blogger Jefferey Jaxen δημοσίευσε στο blog του, jeffereyjaxen.com, ένα όμορφο γράμμα προς το αγέννητο ακόμα παιδί του. Γράμμα προς το αγένητο παιδί μουAdvertisment

Ο Blogger Jefferey Jaxen δημοσίευσε στο blog του, jeffereyjaxen.com, ένα όμορφο γράμμα προς το αγέννητο ακόμα παιδί του.

Γράμμα προς το αγένητο παιδί μου

Advertisment

Θέλω να μοιραστώ μαζί σου τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορείς να πάρεις μέσα από οποιαδήποτε κατάσταση χρειαστεί να αντιμετωπίσεις. Ξέρω ότι αυτές οι σκέψεις μου θα σου χρησιμεύσουν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Είμαι επίσης σίγουρος ότι πριν καν τα διαβάσεις, θα έχεις ήδη βιώσει πόνο, θλίψη, απώλεια και άλλα δυσάρεστα με τα οποία η ζωή αναπόφευκτα μας φέρνει όλους αντιμέτωπους. Λέγεται ότι η διαφορά ανάμεσα στις πεποιθήσεις και τη γνώση είναι ότι η γνώση είναι βαθιά ριζωμένη σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Οι πεποιθήσεις διαμορφώνονται από έναν κόσμο που πολλές φορές δεν έχει λογική. Έτσι λοιπόν, εδώ έχω ό,τι χρειάζεται να ξέρεις.

Δεν είναι ποτέ αργά για να γίνεις αυτό που μπορείς να γίνεις, να βρεις μέσα σου το πάθος για να αρχίσεις να δημιουργείς. Ίσως κάποιοι να μην μπορέσουν να κατανοήσουν αυτό που θα δημιουργήσεις, κάποιοι άλλοι όμως θα ενθουσιαστούν και θα εμπνευστούν αν εσύ ακολουθήσεις την καρδιά σου. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι γύρω σου περιμένουν υπομονετικά να σταθείς όρθιος, να μιλήσεις και να ζήσεις τη δική σου αλήθεια; Είναι καιρός να βγεις μπροστά, να ορμήσεις μέσα στο άγνωστο.

Δεν είναι ανάγκη να σε ακολουθήσουν όλοι. Σήκω και διεκδίκησε αυτό που θέλεις δυναμικά! Να ξέρεις ότι στη διαδικασία της ανακάλυψης του εαυτού σου δεν υπάρχουν λάθος βήματα και λανθασμένοι υπολογισμοί. Να μείνεις για πάντα παιδί και να απολαύσεις τη διαδρομή. Μην αφήσεις τον φόβο, τον θυμό, τη ζήλια και το μίσος να αποδυναμώσουν το ηθικό σου και να καταστρέψουν τις εμπειρίες σου. Τα μοναδικά σου όπλα να είναι το θάρρος, το χιούμορ και η ευγένεια.

Advertisment

Η αγάπη που θα δείξεις σε όλη αυτή τη διαδικασία προέρχεται μέσα από τα κύτταρα όλων των προηγούμενων γενεών που έζησαν πριν από εσένα. Ακόμα και αν καταφέρεις να εμπνεύσεις μόνο έναν άνθρωπο, μια ζωή που θα την έχεις ζήσει με την καρδιά σου και την αλήθεια σου, αξίζει τον κόπο. Φρόντισε να μην έχεις μετανιώσει για τίποτα όταν βρεθείς προς το τέλος της ζωής σου. Να ξέρεις ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα καταλάβουν ούτε θα υποστηρίξουν τις επιλογές σου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της διαμόρφωσής σου. Ωστόσο, εκείνοι θα πρέπει να αντέξουν το κενό των χαμένων ευκαιριών από μια ζωή που την πέρασαν κάνοντας ασφαλείς και προσεκτικές επιλογές.

Όλα αυτά σου τα γράφω για έναν λόγο: για να καταφέρεις να αρπάξεις όσα περισσότερα μπορείς προτού βγεις εκεί έξω, με την ορμή ενός κλέφτη που τρέχει μέσα στη νύχτα μόλις χτυπήσει ο συναγερμός. Δεν είναι τυχαίο το ότι η ζωή σου κυλάει με τον συγκεκριμένο τρόπο, κι αυτό πηγάζει από μια υψηλότερη συναίσθηση των πραγμάτων. Στην πραγματικότητα, έτσι πρέπει να γίνουν όλα, για να μπορέσεις να μάθεις τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Μάθε ακόμα να φυλάς την ενέργειά σου και να τη μοιράζεσαι μόνο με όσους μπορούν να στο ανταποδώσουν. Άφησε την καρδιά σου να σε καθοδηγήσει να βρεις ανθρώπους που θα πορευτούν μαζί σου. Η ζωή χάνεται όταν δεν είναι γεμάτη πάθος, άνευ όρων αγάπη και δημιουργικότητα. Να ξέρεις ότι εγώ θα σε θαυμάζω και θα σε στηρίζω πάντα. Ζήσε με τόλμη, γιατί η ζωή είναι μικρή, σαν μια στιγμή στην αιωνιότητα!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση