,

Το σταφύλι είναι απαραίτητο για την εμμηνόπαυση

Το σταφύλι είναι ουσιώδες για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση διότι αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων προσλαμβάνοντας την οστεοπόρωση, τα οποία είναι απαραίτητα στο

Το σταφύλι είναι ουσιώδες για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση διότι αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων προσλαμβάνοντας την οστεοπόρωση, τα οποία είναι απαραίτητα στο μεταβολισμό του ασβεστίου.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης,Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc-Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας-Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Advertisment

Αναλυτικότερα , σε πρόσφατη μελέτη αναφέρεται ότι το βόριο, θρεπτικό στοιχείο που βρίσκεται στο σταφύλι αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων προσλαμβάνοντας έτσι την οστεοπόρωση, αφού τα οιστρογόνα είναι απαραίτητα στο μεταβολισμό του ασβεστίου. Αν και τα σταφύλια είναι στην εποχή τους στην εκπνοή του καλοκαιριού, συγκαταλέγονται στα καλοκαιρινά φρούτα. Τα σταφύλια αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και C.

Τα κόκκινα σταφύλια κυρίως είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή). Η καλύτερη εποχή για τα σταφύλια είναι ο Σεπτέμβριος. Η θρεπτική απόδοση είναι αξιοσημείωτη: Ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μόλυβδος, κάλλιο, Νάτριο και θερμίδες 80 στα 100 γρ. Ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία περιέχονται ιδιαίτερα στο κόκκινο σταφύλι: Ρεσβερετρόλη: Ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι υπεύθυνη για την μείωση της κακής L.D.L. και άρα του κινδύνου από καρδιαγγειακά νοσήματα. Φλαβονοειδή: Γνωστά και ως βιταμίνη P έχουν και αυτά την συμβολή τους στην καρδιαγγειακοπροστατευτική δράση του σταφυλιού αλλά και άμεση σχέση με την θεραπεία των λοιμώξεων.

Διαβάστε περισσότερα για τη σταφυλοθεραπεία

Advertisment

Κουερσιτίνη: Περιλαμβάνεται στον φλοιό των κόκκινων σταφυλιών. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin απέδειξαν ότι ανεβάζει την καλή H.D.L., καταπολεμά τους θρόμβους του αίματος, βοηθά στην αγγειοδιαστολή, αλλά και πειραματικά εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων σε εργαστηριακά ποντίκια. Οι πολυφαινόλες τέλος είναι και αυτές ουσίες που μάχονται τον καρκίνο, τα μικρόβια και αποθαρρύνουν την δημιουργία θρόμβων. Επιπλέον το σταφύλι ενισχύει τα επίπεδα οιστρογόνων, αυξάνει την απορρόφηση ψευδαργύρου με αποτέλεσμα την καλύτερη επούλωση των πληγών, καλύτερη γεύση και όσφρηση, πέψη, σεξουαλική ικανότητα, πρόληψη αρτηριακής υπέρτασης, αναστολή υπερτροφίας του προστάτη.

Τέλος διαλύει τον σχηματισμό χολόλιθων, αλλά και στον σακχαρώδη διαβήτη σε μέτρια ποσότητα φαίνεται ότι ασκεί ευνοϊκή επίδραση στην ρύθμιση της γλυκόζης. Θα πρέπει βέβαια να προσέχουμε όταν αγοράζουμε σταφύλια, να αποφεύγουμε αυτά με τις τεράστιες ρώγες διότι είναι σχεδόν σίγουρο το ότι έχουν χρησιμοποιηθεί “φυτο-ορμόνες” για την παραγωγή τους.

life2day.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση