,

Πήρα πίσω την υγεία μου (Μαρτυρία Ελληνίδας ασθενούς με ΣΚΠ)

Πριν από δύο χρόνια περίπου, η  Ελένη Παπακωνσταντίνου BA, CNP, RNCP δημοσίευσε στο blog Φύτρο ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αντιστροφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Πριν από δύο χρόνια περίπου, η  Ελένη Παπακωνσταντίνου BA, CNP, RNCP δημοσίευσε στο blog Φύτρο ένα ενδιαφέρον άρθρο για την αντιστροφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας μέσω διατροφής. Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε και από την Εναλλακτική Δράση. Μπορείτε να το βρείτε εδώ Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Αντιστροφή της Μέσω Διατροφής.

Στο εν λόγω άρθρο παρουσιάζεται η εμπειρία   της Δρ Wahls, καθηγήτριας Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, όπου διδάσκει, και ειδικεύεται στην κλινική τραυματολογία βλάβης του εγκεφάλου. Αυτή η συμβατική γιατρός είχε το θάρρος να κάνει το βήμα έξω από το ιατρικό κατεστημένο. Αρχικά διαγνώστηκε με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας, το 2000, ακολούθησε τη συμβατική διαδρομή και έπαιρνε φάρμακα χημειοθεραπείας και άλλα κατασταλτικά του ανοσοποιητικού, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την ασθένεια.

Advertisment

Μέχρι το 2003, η Δρ Wahls είχε προχωρήσει στην «Δευτερογενή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση» (η πιο προχωρημένη μορφή), και έπρεπε να αρχίσει να χρησιμοποιεί μια αναπηρική καρέκλα εξαιτίας της αδυναμίας στους ραχιαίους μυς της.

Αλλάζοντας τη διατροφή της τελικά η Δρ Wahls αποκαταστάθηκε από τη σκλήρυνση κατά πλάκας και περιγράφει τις αλλαγές που έκανε στη ζωή της.

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι στις 24 Οκτωβρίου,  δημοσιεύτηκε η πρώτη μαρτυρία βοήθειας από τη μέθοδο αυτή.

Advertisment

Η Βιολόγος Αναστασία Σπύρογλου ξεκίνησε τη διατροφή και έπειτα από τρεις μήνες έκανε την προγραμματισμένη μαγνητική τομογραφία όπου διαπιστώθηκε ότι η μυελίνη άρχισε να αναπλάθεται ως εκ θαύματος.

Μετά από 17 μήνες διατροφής, η κυρία Σπύρογλου δηλώνει ότι ζει χωρίς φάρμακα, υγιής κι ευτυχισμένη.

Όπως δηλώνει η ίδια:

“Η ΣΚΠ δεν ειναι μια ανίατη ασθένεια. Αντιμετωπίζεται πολύ αποτελεσματικά με την εντατική κατευθυνόμενη διατροφή. Το μόνο που πρέπει να αλλάξουμε είναι οι συνήθειες μας κ οι πεποιθήσεις μας, οσον αφορά την αυθεντία της συμβατικής ιατρικής και των φάρμακοβιομηχανιών που θέλουν πελάτες εφ όρου ζωής! Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε και να πάρουμε την υπόθεση της υγείας μας στα χέρια μας.”

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη μαρτυρία εδώ  fytro.wordpress.com

Διαβάστε το άρθρο για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ: Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Αντιστροφή της Μέσω Διατροφής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση