Σε τι διαφέρουν οι άνθρωποι που έχουν βρει τον σκοπό της ζωής τους;

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα κομμάτι του εαυτού σας αναζητά κάτι περισσότερο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το να

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα κομμάτι του εαυτού σας αναζητά κάτι περισσότερο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Το να έχετε έναν σκοπό στη ζωή σας είναι αυτονόητο αν θέλετε να έχετε μια ζωή με νόημα, θετικές σχέσεις και να αισθάνεστε σίγουροι για τις αποφάσεις που παίρνετε.

Advertisment

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής: σε τι διαφέρουν οι άνθρωποι που έχουν βρει έναν σκοπό στη ζωή τους; Τα παρακάτω αποτελέσματα παρουσιάζονται από τον δικτυακό τόπο MindBodyGreen

1. Δεν περιμένουν τον σκοπό να έρθει.

Αναζητούν σκόπιμα ένα νόημα σε αυτό που διαθέτουν τώρα, αυτό που υπάρχει στις σχέσεις τους και στη ζωή τους στο παρόν. Προσπαθούν να δώσουν σκοπό και νόημα σε οτιδήποτε κάνουν.

Advertisment

2. Ψάχνουν συχνά και με ειλικρίνεια την αιτία.

Για ποιό λόγο κάνω κάτι; Γιατί επιθυμώ κάτι συγκεκριμένο; Γιατί αγαπώ το τάδε πρόσωπο; Γιατί με ελκύει το τάδε είδος φιλοσοφίας, καλλιτέχνη, ζωγράφου, μουσικού, κλπ; Γιατί αντιδρώ με τον συγκεκριμένο τρόπο;

Με άλλα λόγια, οδηγούνται από μια βαθιά αίσθηση περιέργειας, από μια εσωτερική επιθυμία να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

3. Δεν φοβούνται να αποτύχουν και δεν επαναπαύονται.

Ακόμα κι όταν χάνουν το θάρρος τους, συνεχίζουν την «αποστολή» που έχουν αναλάβει. Όλοι ξέρουμε ότι είναι αναγκαίο να είμαστε διατεθειμένοι να αποτύχουμε αν θέλουμε να επιτύχουμε κάτι σπουδαίο στη ζωή μας. Όμως, όταν θέλουμε να ζήσουμε με ένα σκοπό, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό: δεν μπορείτε να δοθείτε ολοκληρωτικά σε κάτι χωρίς να αντιμετωπίσετε εμπόδια και τον φόβο της αποτυχίας.

Το ερώτημα είναι αν μπορείτε να αποδεχτείτε την αποτυχία ως μέρος του μεγαλύτερου ταξιδιού της ζωής και αν είστε πρόθυμοι να προχωρήσετε μέσα από αυτή.

4. Γνωρίζουν τη σημασία του χιούμορ και της διασκέδασης.

Χωρίς την αίσθηση του χιούμορ, το ρίσκο της αποτυχίας γίνεται πολύ πιο δύσκολο. Επιπλέον, θα μείνετε συγκεντρωμένοι στον σκοπό σας και ό,τι σας δίνει νόημα αν είστε σε θέση να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε τον εαυτό σας και τις επιθυμίες σας.

Τίποτα δεν κρατά για πολύ αν δεν είναι διασκεδαστικό κι ευχάριστο κι αυτό έχει τεράστια σημασία.

5. Αποδέχονται τις αδυναμίες τους και τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους.

Όταν νιώθουν ευάλωτοι, οι άνθρωποι που έχουν σκοπό στη ζωή τους δεν κλείνονται στον εαυτό τους, συνεχίζουν να ζουν. Είναι ανοιχτοί συναισθηματικά επειδή είναι βαθιά συνδεδεμένοι με την καθημερινή τους πραγματικότητα και οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Νοιάζονται, κι επειδή νοιάζονται το να είναι ευάλωτοι είναι κάτι αυτονόητο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση