,

10λεπτες ασκήσεις του κορμού που θα αποτοξινώσουν το πεπτικό σας σύστημα

Άρθρο της Jessi Andricks, συγγραφέως σε θέματα ολιστικής θεραπείας και υγιεινής διατροφής Όταν το πεπτικό σας σύστημα υπερφορτώνεται με τοξίνες από αυτά που τρώτε,

Άρθρο της Jessi Andricks, συγγραφέως σε θέματα ολιστικής θεραπείας και υγιεινής διατροφής

Όταν το πεπτικό σας σύστημα υπερφορτώνεται με τοξίνες από αυτά που τρώτε, πίνετε, αναπνέετε και σκέφτεστε, μπορεί να νιώθετε φουσκωμένοι, νωθροί και κουρασμένοι. Το σώμα σας προσπαθεί φυσικά να αποβάλλει αυτές τις τοξίνες, αλλά όταν υπερφορτωθεί ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο.

Advertisment

Για να βοηθήσετε το σύστημά σας να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα, επικεντρωθείτε σε κάποιες σύντομες βασικές ασκήσεις που θα διώξουν τις τοξίνες από το πεπτικό σας σύστημα.

Στροφή της σπονδυλικής στήλης σε καθιστή θέση

Οι askisi1στροφές διώχνουν τις τοξίνες από τα όργανα και στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω της πεπτικής οδού.

Advertisment

Καθίστε αναπαυτικά με τα πόδια σας σταυρωμένα. Καθώς εισπνέετε, σηκώστε τα χέρια σας ψηλά και υψώνοντας τον θώρακά σας εκπνεύστε πλήρως.

Καθώς εκπνέετε, στρίψτε προς τα δεξιά. Αφήστε το δεξί σας χέρι να φτάσει στο έδαφος πίσω σας και το αριστερό σας χέρι μπροστά από τις κνήμες σας. Εισπνεύστε για να γυρίσετε πάλι μπροστά και εκπνεύστε καθώς στρίβετε προς τα αριστερά. Επαναλάβετε την άσκηση για 2 λεπτά.

 

Κλίση στο πλάιaskisi2

Η πίεση που ασκείται στα πλαϊνά βοηθά στην αποβολή των αερίων και των τοξινών μέσω της πεπτικής οδού μειώνοντας έτσι το φούσκωμα.

Καθίστε με τα πόδια σας σταυρωμένα και ακουμπήστε τα δάχτυλά σας κάτω στο πλάι. Κρατήστε τα δάχτυλα του δεξιού χεριού στο έδαφος καθώς γέρνετε προς τα αριστερά, τεντώνοντας το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι σας. Εισπνεύστε καθώς τεντώνεστε.

Εκπνεύστε για να γυρίσετε πάλι μπροστά. Επαναλάβετε από την αριστερή πλευρά και συνεχίστε εναλλάξ για 2 λεπτά.

Στάση της γάτας / αγελάδας

askisi3Συστέλλοντας και χαλαρώνοντας τους μυς του κορμού σας μιμείστε τις περισταλτικές κινήσεις ή συσπάσεις του εντέρου οι οποίες διώχνουν τα απόβλητα μέσω της πεπτικής οδού.

Σταθείτε πάνω στα χέρια και τα γόνατά σας. Ευθυγραμμίστε τους καρπούς και τους ώμους σας όπως επίσης τα γόνατα και τους γοφούς σας.

Καθώς εισπνέετε, ανασηκώστε το στήθος σας και τους γοφούς σας και απομακρύνετε τους ώμους από τα αυτιά σας. Καθώς εκπνέετε, κυρτώστε τη σπονδυλική στήλη σας χαμηλώνοντας το κεφάλι και τους γοφούς σας και σπρώχνοντας την κοιλιά προς τη σπονδυλική σας στήλη.

Ισορροπία κορμούaskisi4

Με την άσκηση των κοιλιακών μυών τονώνετε όχι μόνο τον κορμό σας, αλλά και τους ιστούς και τα εσωτερικά σας όργανα κάνοντάς τα να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Σταθείτε πάνω στα χέρια και τα γόνατά σας κρατώντας τη σπονδυλική στήλη σε φυσιολογική θέση. Απομακρύνετε τους ώμους από τα αυτιά σας και σπρώξτε την κοιλιά σας προς τη σπονδυλική στήλη. Κρατήστε σταθερό τον κορμό και τεντώστε το δεξί πόδι σας ευθεία πίσω και το αριστερό σας χέρι ευθεία μπροστά.

Παραμείνετε σε αυτή τη στάση για 10 αναπνοές σηκώνοντας τους κάτω κοιλιακούς μυς προς τα μέσα. Ύστερα από τις 10 αναπνοές επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Η στάση της σφίγγας

askisi5Ασκώντας τους μυς του κορμού σας πιέζοντας την κοιλιά σας, τονώνετε τους εν τω βάθει ιστούς του πεπτικού συστήματος.

Χαμηλώστε και σταθείτε επάνω στο στομάχι και τους βραχίονές σας. Φέρτε τους αγκώνες σας στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας και τους βραχίονες παράλληλα. Ενώστε τα πόδια σας πιέζοντας το εσωτερικό των μηρών σας για καλύτερη στήριξη.

Πιέστε τη λεκάνη σας στο έδαφος και τον αφαλό σας προς στη σπονδυλική στήλη για να επιμηκύνετε το κάτω μέρος της πλάτης. Σιγά-σιγά σηκώστε τον θώρακα, τον αφαλό, τη λεκάνη, τα ισχία και τους μηρούς από το έδαφος.

Κρατήστε αυτή τη στάση μετρώντας μέχρι το 5. Σιγά-σιγά χαμηλώστε πάλι για να χαλαρώσετε. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

Η στάση του παιδιούaskisi6

Μετά τον τελευταίο γύρο, ανοίξτε τα πόδια σας μέχρι να φτάσουν τις άκρες του χαλιού και τραβήξτε το στήθος σας μπροστά μέχρι να τεντώσετε τους κοιλιακούς μυς σας. Κάντε τη στάση του παιδιού για ένα τελευταίο τέντωμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση