,

Τα δύο δέντρα που έγιναν ένα…

Δύο μικροί σπόροι -και οι δύο με μεγάλες δυνατότητες- έβγαλαν ρίζες ο ένας δίπλα στον άλλο την ίδια περίπου εποχή. Και οι δύο μεγάλωσαν

Δύο μικροί σπόροι -και οι δύο με μεγάλες δυνατότητες- έβγαλαν ρίζες ο ένας δίπλα στον άλλο την ίδια περίπου εποχή.

Και οι δύο μεγάλωσαν και έβγαλαν μικρά κλαράκια και αν και έζησαν ο ένας δίπλα στον άλλο δεν είχαν καμία επίγνωση για αυτό. Ο στόχος τους ήταν να είναι στραμμένοι στον ανοικτό έναστρο ουρανό και στην κατανάλωση όλων των θρεπτικών στοιχείων που τους πρόσφερε η γη. Κοιτάγανε μόνο τον εαυτό τους και την πρόοδό τους να φτάσουν το στόχο τους: να μεγαλώσουν!

Advertisment

Οι ρίζες τους έγιναν σταθερές και εξαπλώθηκαν και έξω από το έδαφος. Έγιναν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και ακόμη πιο τολμηροί όταν άνθισαν φτάνοντας ακόμη πιο ψηλά. Κάτω από το έδαφος οι μικροσκοπικές άκρες των ριζών τους άρχισαν να αγγίζουν η μία την άλλη, πρώτα διστακτικά και αργότερα με περισσότερη οικειότητα αγκαλιαζόντουσαν όλο και περισσότερο. Επάνω από το έδαφος αισθάνθηκαν την παρουσία ο ένας του άλλου μέσω της επαφής των ριζών τους, αλλά τίποτα παραπάνω. Και οι δύο αισθάνθηκαν ένα δέσιμο χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι αόρατες δυνάμεις τους είχαν βάλει κοντά. Το μονοπάτι και των δυο ήταν προκαθορισμένο από τη μοίρα που τους είχε τοποθετήσει δίπλα δίπλα και από την ίδια τους την ερευνητική φύση που τους οδήγησε στο να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον.

Στην αφελή τους νεότητα και οι δύο παρέμεναν στη λήθη και δεν αναζητούσαν τίποτα άλλο πέρα από της γης το νέκταρ και τη υπόσχεση των άστρων. Αλλά μία ημέρα ένα από τα κλαδιά κατά λάθος άγγιξε το άλλο. Από τη συγκίνηση της επαφής βούισαν με ζωντάνια και χαρά σαν να βρήκαν αυτό που ζητούσαν και είπαν ταυτόχρονα “εσύ είσαι!”. Από εκείνη τη στιγμή ήταν αχώριστοι όχι μόνο από τις μπλεγμένες ρίζες τους αλλά λόγω μιας νέας συνειδητοποίησης του κοινού σκοπού τους. Έφτασαν τώρα όχι μόνο προς τα αστέρια και κάτω στη γη βαθιά ενωμένοι, αλλά και ο ένας γύρω από τον άλλον και καθώς περνούσαν τα χρόνια τα κλαδιά τους μπλεκόντουσαν σε μία διαρκή αγκαλιά.

Παραμένουν ακόμη δύο δέντρα, αλλά από μακριά φαίνονται σαν ένα. Τυχαία το κενό που δημιούργησαν μεταξύ τους έχει σχήμα καρδιάς στην βάση των κορμών τους.

Advertisment

Το σύμβολο της καρδιάς στην ανθρώπινη μονογαμική σχέση είναι μια έκφραση μεγαλειώδους αγάπης που περικλείει το μυστήριο και τη συγκίνηση της ανακάλυψης ο ένας του άλλου και την όλη διαδικασία που χρειάζεται για να μεγαλώσει και να γίνει μία ξεχωριστή πορεία που έχετε επιλέξει από κοινού.

Η καρδιά σου, η καρδιά μου εάν τοποθετηθούν μαζί… αυτό είναι πληρότητα

inspireyourlife.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση