, , , ,

3 εξαιρετικές φυσικές θεραπείες για τους κιρσούς

Το επιφανειακό φλεβικό σύστημα μπορεί να εμφανίσει κιρσούς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις 3 πιο ωφέλιμες κι αποτελεσματικές ρωσικές παραδοσιακές μεθόδους

Το επιφανειακό φλεβικό σύστημα μπορεί να εμφανίσει κιρσούς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις 3 πιο ωφέλιμες κι αποτελεσματικές ρωσικές παραδοσιακές μεθόδους που θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κιρσών.

Το σκόρδο είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο λαχανικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί επίσης να διασπάσει βλαβερές ενώσεις στα αιμοφόρα αγγεία και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Advertisment

Έλαιο σκόρδου

Για τη θεραπεία των κιρσών με έλαιο σκόρδου χρειάζεται να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία το βράδυ.

Βάλτε μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή με τους κιρσούς. Ύστερα καλύψτε την με μια πλαστική σακούλα. Τυλίξτε το μέρος που βρίσκεται η σακούλα με κάποιο ζεστό πανί ή επίδεσμο. Ξεπλύνετε τα πόδια σας το επόμενο πρωί και φροντίστε να φορέσετε καλσόν ή παντελόνι για να τα κρατήσετε ζεστά. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση των ποδιών σας, πράγμα που θα παρατηρήσετε μέσα σε λίγους μήνες.

Advertisment

Παρασκευή ελαίου σκόρδου

Συστατικά:

• 6 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 3 πορτοκάλια

Κόψτε το σκόρδο σε κομμάτια και βάλτε το σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιών και το ελαιόλαδο.

Αφήστε το μείγμα ακίνητο για 12 ώρες πριν από τη χρήση του και ανακινήστε καλά το βάζο πριν το χρησιμοποιήσετε.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο αποτελεί την τέλεια μέθοδο για τη θεραπεία των κιρσών, διότι είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν καθαρισμού. Όταν το απλώσετε στη συγκεκριμένη περιοχή θα βελτιωθεί η κυκλοφορία σας και θα μειωθεί το πρήξιμο.

Τρόπος χρήσης:

Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με μηλόξυδο και αλείψτε απαλά την πληγείσα περιοχή. Θα πρέπει να ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ. Θα παρατηρήσετε αποτελέσματα μέσα σε 1 μήνα.

Τσάι τσουκνίδας

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα τσουκνίδας σε 200 ml νερού. Ζεστάνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει. Μόλις κρυώσει, σουρώστε το. Πίνετε αυτό το τσάι 1 φορά την ημέρα πριν από τα γεύματα. Για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να καταναλώνετε το τσάι τουλάχιστον για 6 μήνες.

Το τσάι τσουκνίδας έχει εξαιρετικά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα για τα οφέλη του σκόρδου, του μηλόξυδου και της τσουκνίδας

Πριν καταναλώσετε το τσάι, ζητήστε τη γνώμη  του ειδικού. Εάν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν αλληλεπιδρούν.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση