, , ,

Αποσύνδεση… Μια απλή συναισθηματική άσκηση για περισσότερη ελευθερία

Απόσπασμα από το βιβλίο “Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς” Εκδόσεις Λιβάνη Ζείτε μια κατάσταση όπου είστε αγκιστρωμένοι στο συναισθηματικό κόσμο ενός άλλου ανθρώπου

Απόσπασμα από το βιβλίο “Το μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς” Εκδόσεις Λιβάνη

Ζείτε μια κατάσταση όπου είστε αγκιστρωμένοι στο συναισθηματικό κόσμο ενός άλλου ανθρώπου ή εμπλέκεστε παρά τη θέληση σας; Μήπως έχετε έναν άνθρωπο με τον οποίο θα θέλατε να βγείτε ελεύθερα και χωρίς δεσμεύσεις για να δείτε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση όταν κοπάσει η συναισθηματική μπόρα; Αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί, θα σας αρέσει και το παρακάτω παιχνίδι με τους καθρέφτες-νευρώνες, το οποίο μπορεί να αλλάξει αμέσως την επίδραση του μαγνήτη σας και τη σχέση σας με το άλλο άτομο. Βρείτε μερικά λεπτά που θα είστε εντελώς απερίσπαστοι και κάντε το εξής:

Advertisment

1) Κλείστε τα μάτια. Νιώστε μόνο ότι κάθεστε εκεί και αναπνέετε. Φανταστείτε το άλλο άτομο. Φανταστείτε ότι όλα όσα σας συνδέουν μαζί του παίρνουν τη μορφή ενός φωτεινού αγωγού. Αυτό είναι το κανάλι. Το βλέπετε; Τώρα φανταστείτε ότι έχετε ένα αόρατο τεράστιο ψαλίδι και κόψτε τον αγωγό νοερά. Καμιά φορά χρειάζεται να κόψετε αρκετές φορές. Τώρα προσπαθήστε να καταλάβετε: αλλάζει κάτι στο πώς νιώθετε; Αν όχι, εξακολουθήοτε να κάνετε το ίδιο.

2)Τώρα ίσως διαπιστώνετε ότι το ένα κομμάτι του κομμένου φω-τεινού αγωγού κρέμεται ακόμα από εσάς. Μπορεί στο σημείο επαφής (ενδεχομένως στην καρδιά ή την κοιλιά σας) να έχει παραμείνει κολλημένο ένα συννεφάκι ή μια ποσότητα φωτός. Πολύ απλά διώξτε τα κατάλοιπα αυτά λέγοντας δυνατά: «Σκο-πός μου είναι αυτά που παρατηρώ αυτή τη στιγμή να επιστρέψουν πίσω στον/στη Χ (το μικρό τους όνομα)». Να το πείτε έτσι ακριβώς και όχι διαφορετικά. Μετά μην κάνετε τίποτα, απλώς περιμένετε. Και στη συνέχεια νιώστε αυτό που θα συμβεί και πώς θα αισθανθείτε.

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την άσκηση με οποιονδήποτε άνθρωπο, ακόμα και με συγγενείς ή με το σύντροφο σας, αν θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας. Δε χωρίζετε από αυτό το άτομο. Ούτε δίνετε τέλος στην αγάπη. Απλώς απομακρύνετε παλιές ιστορίες και ανούσια αρνητικά συναισθήματα και έτσι δημιουργείτε νέο ελεύθερο χώρο για την πραγματική αγάπη και το αβίαστο σμίξιμο στο εδώ και στο τώρα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση