,

Ο Κήπος του Νου

Εάν έχει κανείς μόνο μία ποικιλία λουλουδιών στον κήπο του, τότε ίσως αυτός ο κήπος να είναι όμορφος. Από την άλλη όμως εάν σε

Εάν έχει κανείς μόνο μία ποικιλία λουλουδιών στον κήπο του, τότε ίσως αυτός ο κήπος να είναι όμορφος. Από την άλλη όμως εάν σε έναν κήπο έχει κανείς διάφορες ποικιλίες λουλουδιών – μερικά μικρά, άλλα μεγάλα, κάποια κίτρινα, κάποια ροζ, όλα διαφορετικά χρώματα. Μερικά με αγκάθια και άλλα χωρίς αγκάθια -τότε όλα αυτά τα λουλούδια μαζί ομορφαίνουν τον κήπο.

Κατά τον ίδιο τρόπο ένας άνθρωπος αποτελείται από διάφορες σκέψεις, αντιλήψεις, ιδέες, τάσεις, συμπεριφορές, νοοτροπίες, βλέψεις όπου όλα αυτά μαζί αποτελούν μια συλλογή λουλουδιών που επιδεικνύουν την ομορφιά τους στη ζωή.

Advertisment

Έτσι εάν κάποιος ζηλεύει , τότε το λουλούδι της ζήλιας επιδεικνύει την ομορφιά του. Εάν κάποιος είναι καλός τότε το λουλούδι της καλοσύνης επιδεικνύει την ομορφιά του. Εάν κάποιος είναι θυμωμένος τότε το λουλούδι του θυμού επιδεικνύει την ομορφιά του.

Ό,τι εκφράζει κανείς είναι δικό του δημιούργημα και ό,τι δημιουργεί κανείς είναι το λουλούδι του νου του, της φύσης του, των χαρακτηριστικών του. Έτσι λοιπόν ένας άνθρωπος είναι σαν ένα μπουκέτο λουλούδια.

Από: Glimpses of the Divine II, sw. Niranjanananda Saraswati

Advertisment

satyanandayoga.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση